Ηχηρή παρέμβαση παρέμβαση του πρώην προέδρου και μέγα ευεργέτη κ.Βασιλείου Σταθάκου στα διοικητικά της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Ν.Υόρκης.

Του Νίκου Σταματάκη

Σε σύντομη τηλεφωνική συνέντευξη που μας παραχώρησε σήμερα ο κ.Βασίλειος Σταθάκος τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η Ομοσπονδία σε πλήρη αναδιοργάνωση με άμεση αλλαγή του Καταστατικού και επαναφορά της άμεσης ψηφοφορίας από όλα τα μέλη των Συλλόγων, έτσι ώστε να σταματήσει επιτέλους η ψηφοφορία από συλλόγους-σφραγίδες, χάρη στις ψήφους των οποίων επέπλευσαν για πολλά χρόνια οι «φελλοί», όπως ο Πέτρος Γαλάτουλας…

Ο κ.Σταθάκος έδειχνε φανερά αγανακτισμένος με την κατάντια στα οργανωτικά της Ομοσπονδίας. Μας δήλωσε ότι είναι σε επαφή με τον τωρινό πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, στον οποίο προσέφερε τις συμβουλές του και την ενίσχυσή του ώστε να προχωρήσει μπροστά η Οργάνωση.  Ο κ.Σταθάκος ζήτησε από τον κ.Μεϊμάρογλου, αμέσως μετά την εκκαθάριση του σκηνικού, να συγκληθεί μεγάλη Πανομογενειακή συγκέντρωση στην οποία προσφέρεται να μιλήσει ο ίδιος, ως μέγας ευεργέτης και ως ενωτική προσωπικότητα και να αναπτύξει τις ιδέες του για τον εκδημοκρατισμό της οργάνωσης.  Βασικό θεμέλιο των ιδεών αυτών είναι να ανοιχτεί η ψηφοφορία για την ηγεσία της Ομοσπονδίας στα μέλη των συλλόγων που θα μπορούν με την ταυτότητα του Συλλόγου τους να προσέρχονται στις εκλογές.

Με τον τρόπο αυτό μας λέγει ο κ.Σταθάκος θα εισέλθει στην Ομοσπονδία νέο αίμα και θα υπάρχει μεγάλη αντιπροσωπευτικότητα.  Αλλά το κυριώτερο είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα είναι πλέον δύσκολο σε «καλαμοκαβαλάρηδες» να εκμεταλλεύονται εσαεί τα αξιώματα της Ομοσπονδίας για προσωπικό όφελος.  Ο κ.Σταθάκος προχώρησε και σε μια πιο εξειδικευμένη πρόταση αλλαγής του εκλογικού συστήματος της Ομοσπονδίας και αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της ύπαρξης αντιπάλων ψηφοδελτίων.

Στο μεταξύ την προσεχή Τρίτη 5η Νοεμβρίου έχουν συγκληθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας δύο γενικές συνελεύσεις, μία υπό τον Πρόεδρο κ.Μεϊμάρογλου στις 7.30μμ και μία από τους καθαιρεθέντες Γαλάτουλα και Πυλαρινό νωρίτερα.  Ο κ.Μεϊμάρογλου μας δήλωσε με έμφαση ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί η είσοδος των καθαιρεθέντων στο κτίριο της Ομοσπονδίας και ότι έχουν ληφθεί όλα τα αρμόζοντα μέτρα ασφαλείας!

Οπως σημειώσαμε σε πρόσφατο κείμενό μας ο Πέτρος Γαλάτουλας έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο:

  • Αρνείται εδώ και μήνες να παραδώσει απολογισμό για την παρέλαση (στην επιτροπή της οποίας ήταν πρόεδρος) στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
  • Αρνείται να παραδώσει έγγραφα και φακέλους που έχει στην κατοχή του.
  • Καλεί εικονικές συνεδριάσεις υποτίθεται του δ.συμβουλίου στο κτίριο της Panatha USA στη βάση των οποίων εκδίδει πλαστές αποφάσεις οι οποίες δεν έχουν καμία ισχύ.

Τέλος εμφανίζεται παράνομα σε εκδηλώσεις ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας και γίνεται δεκτός επειδή η σαστισμένη Ομογένεια βρίσκεται σε σύγχυση.  Χθες το βράδι παρουσιάστηκε παράνομα σε εκδήλωση του Συλλόγου Αμοργού και παρέδωσε μάλιστα και βραβείο ενώ δεν είχε κανένα δικαίωμα….

Στο μεταξύ τα εξώδικα εναντίον του πέφτουν βροχή και αναμένεται σύντομα να υπάρξουν και άλλες νομικές κινήσεις εναντίον του εφόσον δεν αποχωρήσει ειρηνικά…

Παραθέτουμε εδώ τα δύο εξώδικα της Ομοσπονδίας κατά των Γαλάτουλα και Πυλαρινού.

GALATOULAS LEGAL

GALATOULAS LEGAL-second letter

 

Και εδώ τις παράνομες απαντήσεις και κινήσεις των δύο καθαιρεθέντων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here