Του Νίκου Σταματάκη

Με έκτακτο συμβούλιο των πρώην προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Ν.Υόρκης εκτονώθηκε η κρίση που απειλούσε ακόμα και την δημιουργία επεισοδίων απόψε με την σχεδόν ταυτόχρονη σύγκληση δύο γενικών συνελεύσεων, μια από τον Πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και μία από τους καθαιρεθέντες Πέτρο Γαλάτουλα και Διονύση Πυλαρινό (Εδώ προηγούμενο άρθρο μας για τις εξελίξεις).

Στην συνεδρίαση των πρώην προέδρων δεν συμμετείχαν οι κκ.Μεϊμάρογλου και Γαλάτουλας, δίνοντας τους την ευκαιρία να μεσολαβήσουν ανεπηρέαστοι.  Σημειώνεται ότι παρόμοια παρέμβαση των πρώην προέδρων είχε συμβεί πριν λίγες μέρες με συμμετοχή τόσο του κ.Μεϊμάρογλου όσο και του κ.Γαλάτουλα.  Στο τέλος της συνεδρίασης αυτής – και ενώ δεν είχε αποδώσει απολογισμό για την παρέλαση του 2019 – ο Πέτρος Γαλάτουλας είχε ζητήσει να τεθεί επικεφαλής της επόμενης παρέλασης!!

Αποτέλεσμα της χθεσινής διαμεσολαβητικής προσπάθειας ήταν να οριστεί νέα ημερομηνία για μια «ενωτική» γενική συνέλευση στις 21 Νοεμβρίου, ώστε να δοθεί χρόνος να καλμάρουν τα πράγματα και να ξεκινήσουν οι πανομογενειακές για την επόμενη παρέλαση.  Σημειώνεται εδώ ότι με πρωτοβουλία του κ.Μεϊμάρογλου, επικεφαλής της επόμενης παρέλασης θα τεθεί ο κ.Λου Κάτσος (με συμπρόεδρο το μέλος του Δ.Σ. και νέο αντιπρόεδρο  κ.Βασίλειο Γουρνέλο), γνωστός για τη δράση στο χώρο της ΑΧΕΠΑ, της “East Mediterranean Business Culture Alliance” και άλλων οργανισμών και προσπαθειών.  Ο κ.Κάτσος χαίρει γενικής εκτίμησης και αποτελεί υπόδειγμα του νέου αίματος που έχει ανάγκη η Ομοσπονδία και η Ομογένεια γενικά ώστε να ανανεωθεί και να αναβαθμιστεί το επίπεδο δράσης της.

Αποφασίστηκε επίσης οι πρώην πρόεδροι να «πείσουν» (η σωστότερη έκφραση θα ήταν να πειθαναγκάσουν – πιθανόν και υπό την απειλή «πειθαρχικού»)  τον κ.Γαλάτουλα να αποδώσει επιτέλους λογαριασμό για την περασμένη παρέλαση και να παραδώσει στην διοίκηση της Ομοσπονδίας τα έγγραφα, σφραγίδες και άλλα στοιχεία που παράνομα αφαίρεσε από το Σταθάκειο.  Σημειώνεται εδώ ότι βάσει των κανονισμών ο απολογισμός της παρέλασης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 60 ημερών, ενώ ήδη έχουν περάσει 7 μήνες!! Σημειώνεται ότι ο Πέτρος Γαλάτουλας έχει καθαιρεθεί από τη θέση του αντιπροέδρου και είναι αυτή τη στιγμή απλό μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Στην «ενωτική» συνεδρίαση της 25ης Νοεμβρίου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος γενικότερα θέματα, ακόμα και η ψήφιση νέου καταστατικού με στόχο τον εκδημοκρατισμό της οργάνωσης.

5 Νοεμβρίου 2019, n.stamatakis@aol.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here