Του Παναγιώτη Τελεβάντου
Ομολογώ ότι με κατέλαβε εξ απίνης η πρόσκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί την Κύπρο.
Καταρχήν επειδή δεν μπορεί να προσφέρει απολύτως καμμιά βοήθεια στο Κυπριακό.
Πριν δέκα χρόνια την Κύπρο επισκέφθηκε -γράψε μαγάρισε- ο Πάπας Βενέδικτος, ο οποίος δεν τόλμησε να πει έστω και μια λέξη εναντίον της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο.
Άμα τη αφίξει του, ο Πάπας Βενέδικτος ξεκαθάρισε ότι στο Κυπριακό πρέπει να το βρούν μεταξύ τους οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι.
Επομένως για ποιο λόγο η πολιτική ηγεσία της Κύπρου νομίζει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα κάνει κάτι διαφορετικό;
Υπενθυμίζω ότι τόσον ο Πάπας Βενέδικτος όσον και ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη δεν τόλμησαν να κάνουν τον σταυρό τους ή να προσευχηθούν στην Αγία Σοφία.
Ο Πάπας Φραγκίσκος, μάλιστα, ενώ απέφυγε επιμελώς να προσευχηθεί στην Αγία Σοφία ή να κάνει τον σταυρό του δεν είχε καμμιά δυσκολία να προσευχηθεί με τους μουσουλμάνους “ιερωμένους” στο μπλε τζαμί.
Από αυτό το φοβισμένο ανθρωπάκι που γελοιοποίησε ο Ερντογάν, αναμένει βοήθεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης;
 

Θα συνεχίσουμε -συν Θεώ- σε επόμενο άρθρο για την ευθύνη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, αναφορικά με την έλευση του Πάπα στην Κύπρο, επειδή η λεγόμενη “Αγία Έδρα” δεν αποδέχεται πρόσκληση της πολιτικής ηγεσίας μιας χώρας προς τον παποκαίσαρα αιρεσιάρχη της Ρώμης, αν δεν του αποσταλεί πρόσκληση και από την Εκκλησία της χώρας.

Πηγή: http://panayiotistelevantos.blogspot.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here