Του κάπτεν Στέλιου Τάτση

Πέρασε και η μεγάλη για την Αμερική εορτή των ευχαριστιών με εκατομμύρια γαλοπούλες στα οικογενειακά τραπέζια και στα τραπέζια των εστιατορίων. Από σήμερα αρχίζει η περίοδος, η διαδρομή για τα Χριστούγεννα που θα γιορτάσουμε την γέννηση του Θεού εις άνθρωπο, την γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού. Το αναφέρω γιατί υπάρχουν στις μέρες μας δυστυχώς μικροί και μεγάλοι, Χριστιανοί και μη που νομίζουν πως τα Χριστούγεννα (τα Christmas ) είναι απλά μια γιορτή.

Ο ερεθισμός μου για τούτο το κείμενο προήλθε από μια ανάρτηση στο FB του Αρχιμανδρίτη Σάββα Αγιορείτη, ο οποίος εν περιλήψει μας προειδοποιεί ότι έρχεται στην Πατρίδα μας διωγμός και κυρίως κατά των Ορθοδόξων. Μας προτρέπει να είμεθα έτοιμοι και να προσευχόμεθα. Η απάντησή μου έχει ως ακολούθως:

Συμφωνούμε Πάτερ σε όλα όσα αναφέρεστε, αλλά για τα 30 και πλέον χρόνια της συνεχούς κρεπάλης, κυρίως επί του Ανδρέα, που ήσασταν εσείς και όλοι οι άλλοι; Kανένας πλήν του Χριστόδουλου (και με ολίγες εξαιρέσεις ισχνών φωνών) , δεν αντελήφθηκε, δεν αντέδρασε και δεν αναρωτήθηκε γιατί ζούσαμε με δανεικά;  Mα είναι δυνατόν να σου δίνει κάποιος δανεικά χωρίς αντίκρυσμα; Xωρίς να είναι βέβαιος πως θα τα πάρει πίσω όλα συν τους τόκους και τα πανωτόκια;.

Είμεθα όλοι συνυπεύθυνοι, άλλοι λιγότερο , άλλοι περισσότερο. Τα φάγαμε όλα και χρεωθήκαμε όλοι και πληρώνουμε και θα πληρώσουμε όλοι. Και δυστυχώς βλέπουμε πως το τίμημα θα είναι πολυ μεγάλο, δυσβάστακτο, ίσως και να δούμε ακρωτηριασμό της Πατρίδας μας. Τα φάγαμε όλα και δεν αφήσαμε τίποτα για τα παιδιά μας και τώρα κλαίμε που φεύγουν, που ξενητεύονται. Τα ξεπουλήσαμε, γιατί όλα αυτά τα χρόνια πίσω από τα φαινόμενα κρυβόταν ένα σατανικό σχέδιο ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, η πιό βρώμικη προδοσία στην ιστορία μας. Το πιό παράξενο είναι πως υπάρχουν ακόμη Έλληνες πολίτες που χωρίς αίσθημα ντροπής λέγουν: «Εγώ με τον Ανδρέα περνούσα καλά». Περνούσες καλά αρρωστημένε πολίτη, αλλά δεν σκέφτηκες και δεν προστάτεψες τα παιδιά σου. Σήμερα ζούμε το χειρότερο παιδομάζωμα, διότι είναι παιδομάζωμα πνεύματος, παιδομάζωμα ικανών νέων που τους σπούδασε τζάμπα η Πατρίδα, για να δουλέψουν γιά άλλους και να συμβάλλουν στην οικονομία των άλλων…. Των άλλων που μας τσαλαπάτησαν με την μπότα τους το 1940 και συνεχίζουν νατσαλαπατούν την αξιοπρέπειά μας (όση έχει απομείνει) και αρνούμενοι να πληρώσουν, ούτε συμβιβαστικά, αυτά που μας έκλεψαν, αυτά που μας χρωστούν.

Τότε επρεπε να σηκώσετε το Σταυρό κι’εσείς Πατέρες της Εκκλησίας και να προλάβετε αυτό που ζούμε σήμερα. Από τις κεφαλές σας μέχρι τον πιό μικρό , όλοι με την αδράνειά σας και όχι μόνον συνομωτήσατε κατά του Χριστού κατά της Πατρίδας και του Έλληνα. Αρνηθήκατε τότε να σηκώσετε τον Σταυρό και ν’ακολουθήσετε τον Χριστόδουλο στην ανηφόρα του προς τον Γογοθά, προς τον τόπο του μαρτυρίου, μερικοί μάλιστα έτριβαν τα χέρια τους από την χαρά τους. Αν είχατε όλοι οι κληρικοί μέσα σας κόκον πίστεως, αγάπης και πατριωτισμού, έπρεπε να είχατε ξεσηκωθεί και να απαιτήσετε από τις κούφιες και κουφές κεφαλές …σας να ανακηρυχθεί ο Χριστόδουλος σε Μάρτυρα και να του στήσετε τον μεγαλύτερο Ανδριάντα, εμφυτεύοντας βαθειά μέσα του μια κασσέτα που συνεχώς θα επαναλαμβάνει , χωρίς ποτέ να τελειώνει τα λόγια που έλεγε: «Θά έλθει μια μέρα που την Ελλάδα θα την κυβερνούν πλούσιοι, γνωστοί, άγνωστοι τραπεζίτες.  Μας υπερχρέωσαν και μας πτώχευσαν και τώρα θα μας περάσουν από κρεατομηχανή για να μας κάνουν κυμά…  Θα έλθει μια μέρα που εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα καταντήσουμε, πρόσφυγες, μετανάστες, στην ίδια μας την Πατρίδα».

Προφητείες που όλες επαληθεύθηκαν . Ήταν ο πλέον χαρισματικός Αρχιερέας  και ηγέτης που έχω γνωρίσει στην ζωή μου. Μάλιστα Πάτερ, το φρένο έπρεπε να το είχατε πατήσει τότε (δεν αναφέρομαι σε σάς προσωπικά, αλλά τα λέω σε σας για να τ’ακούνε οι ΝΥΦΕΣ), όλοι με το ξεσήκωμά σας πριν το όχημα που κουβαλούσε όλη την νοητή Ιθάκη, πέσει στην θάλασσα και βουλιάξει. Τώρα πλέον τα δάκρυα μετά το βούλιαγμα , ελπίζω να μην είναι για την νοητή Ιθάκη που χάθηκε , αλλά τουλάχιστον να είναι δάκρυα μετανοίας γι’αυτά που έπρεπε να είχατε κάνει και δεν κάνατε. Η νοητή Ιθάκη μπορεί να χάθηκε, η Ιθάκη όμως υπάρχει και μπορούμε να της δώσουμε ξανά το ίδιο νόημα και να την κάνουμε ξανά νοητή.

Αυτή η Ιθάκη είναι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ δεν έχει σύνορα κι’αυτήν πρέπει να προστατέψουμε με κάθε θυσία, είμαστε η παγκόσμια Ιθάκη, όπου υπάρχουν Ομογενείς είναι κομμάτι αυτής της Ιθάκης, αυτήν την Ιθάκη την φοβούνται ακόμη περισσότερο γι’αυτό έχουν εκπαιδεύσει δικά μας σκυλιά , πολιτικά και Ιερατικά για να την διαιρέσουν και να την κατασπαράξουν, ετοιμαστήτε και ετοιμάσατε φόλες…. για να εξουδετερώσουμε αυτά τα σκυλιά όσο είναι ακόμη ενωρίς.

Ο δρόμος προς αυτην την Ιθάκη είναι μακρύς, δύσκολος , γεμάτος περιπέτειες , όμως θα πρέπει να τον ακολουθήσουμε χωρίς να φοβηθούμε, τους Λαιστρυγόνας , τους κύκλωπες και τον θυμωμένο Ποσειδώνα. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΑΧΕΣ…

29 Νοεμβρίου 2019, capatsis@aol.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here