Του Νίκου Σταματάκη

Οχι μόνο πλήρως αποτυχημένο αλλά μοιραίο αποδεικνύεται το πρόσφατο «τουριστικό» ταξιδάκι του υφυποuργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό Α.Διαματάρη στη Ν.Υόρκη.  Το δημοσίευμα της ομογενειακής ιστοσελίδας «ΚΑΛΑΜΙ» που αποκάλυψε μέσω διαδυκτιακής υπηρεσίας ελέγχου πτυχίων ότι ο Α.Διαματάρης δεν διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον κλάδο των επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το περίφημο πανεπιστήμιο Columbia αλλά απλώς εγγράφηκε στο σχετικό πρόγραμμα, άρχισε από χθές το βράδι να κάνει τον γύρο των ελληνικών ΜΜΕ (εδώ  και εδώ και εδώ).  Το θέμα έφτασε αμέσως στο κέντρο της πολιτικής σκηνής με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που απαιτεί από τον υφυπουργό να δημοσιοποιήσει το πτυχίο που διατυμπάνιζε ότι έχει ή να παραιτηθεί! Και απαιτεί από τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις για την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου!

Επρόκειτο για το «κερασάκι στην τούρτα», την δραματική κατάληξη μιας σειράς υποκριτικών έως παραβατικών ομιλιών και επαφών στις οποίες αναφερθήκαμε με πρόσφατο άρθρο μας.  Από το «φιλί του Ιούδα» στον πρώην Αρχ.Δημήτριο την περασμένη Κυριακή, στην «ανοιχτή» – πλην κλειστή! – συνάντηση «φιάσκο» του προξενείου την Δευτέρα για την ψήφο ομογενών (όπου σχεδόν κανείς από τους 50 παρισταμένους δεν αποκτούσε δικαίωμα ψήφου!), στην παραβατική επίσκεψή του – παρέα με τον «γυμνοσάλιαγκα» αυλικό του γενικό πρόξενο κ.Κούτρα (!) – στα γραφεία του διαφημιζόμενου στην εφημερίδα του γιατρού Κοφινά, επρόκειτο για μια καταστροφική εβδομάδα για τον επιεικώς απαράδεκτο υφυπουργό.

Αναμένουμε τώρα εάν θα παρουσιάσει πράγματι το πτυχίο του ή εάν θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα.  Με τι μούτρα ετοιμάζεται να πάει στην Αυστραλία σε λίγες μέρες εάν κρέμεται από πάνω του η υπόθεση αυτή που υπονομεύει ηθικά την ίδια την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της χώρας;  Αυτή είναι η κυβέρνηση των «Αρίστων» (“the best and the brightest”), όπως ο ίδιος ο Διαματάρης είχε το θράσος να δηλώσει;

Παρακάτω παραθέτουμε αυτολεξεί την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σειρά δημοσιευμάτων στον ομογενειακό Τύπο στις ΗΠΑ παρουσιάζουν στοιχεία που αμφισβητούν το βιογραφικό του υφυπουργού Εξωτερικών Αντ. Διαματάρη.

Συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Διαματάρης δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο Columbia, τα δημοσιεύματα αναφέρουν, επικαλούμενα στοιχεία από το ίδιο το πανεπιστήμιο, πως ο κ. Διαματάρης δεν αποφοίτησε ποτέ, αλλά απλώς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις. Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ.»

2 Δεκεμβρίου 2019, n.stamatakis@aol.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here