Home Άιχμές Σπούδασε αλλά δεν πήρε πτυχίο… Του Δημήτρη Ρομποτή

Σπούδασε αλλά δεν πήρε πτυχίο… Του Δημήτρη Ρομποτή

0
453

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Επειδή πρέπει να είμεθα ακριβοδίκαιοι, παραθέτω σήμερα τη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών (και …Εξωτικών) σχετικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για το αν έχη ή όχι πτυχίο ΝΒΑ από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Επίσης, έλαβα μήνυμα με φωτογραφία τίτλου σπουδών ως Doctor of Education στον κ. Αναστάσιο Κουλαρμάνη, διευθυντή Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, από το St. John University. Δεν γνωρίζω αν αυτό σημαίνει PhD, επιφυλάσσομαι να το ερευνήσω. Επί του παρόντος δέχομαι τη διευκρίνηση και την αναφέρω για δεοντολογικούς λόγους. Η ανακοίνωση τώρα του κ. Διαματάρη, υφυπουργού Εξωτερικών, έχει ως εξής: “Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών. Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού.” Η ανακοίνωση κρίνεται εκ των πραγμάτων ελλιπής διότι δεν διευκρινίζη κάποια πράγματα ουσίας, όπως αν ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών χωρίς να πάρη πτυχίο ή παρακολούθησε απλώς μερικά μαθήματα πριν, για οικονομικούς λόγους όπως ο ίδιος αναφέρει, τα παρατήση. Διότι άλλο πράγμα να έχης κάνει δυο-τρία μαθήματα και να λες ότι σπούδασες στο Κολούμπια κι’άλλο να έχης φτάσει σχεδόν πριν το πτυχίο (χωρίς αυτό να αναιρή την αποπειραθείσα κοροϊδία). Πόσα “κρέντιτ” πήρε δεν μας λέει στην ανακοίνωση, πήγε μέχρι τη μέση, έφτασε κοντά στο τέλος; Τα νούμερα έχουν κάποια σημασία εν προκειμένω και θα βοηθήσουν αφενός τον ίδιο κι’αφετέρου όσους άλλους έχουν πάρει μαθήματα σε ένα εκπαιδευτήριο αλλά δεν το διαφημίζουν αφού δεν τελείωσαν! Χαζοί είναι δηλαδή αυτοί που πράττουν το σωστό και δεν αναφέρουν την “περατζάδα” από κάποιο ονομαστό πανεπιστήμιο;

Ωστόσο, όλα αυτά είναι δευτερεύοντα: δεν στέκει ηθικά να λες ότι σπούδασες κάπου επειδή απλά παρακολούθησες κάποια μαθήματα εφόσον δεν ολοκλήρωσες. Δεν είναι σεξ που ακόμη κι’αν δεν φτάσης στον οργασμό έχει υπάρξει σεξουαλική επαφή. Δεν γίνεται να είσαι λίγο έγγυος. Αν έχης τελειώσει κάποιο πανεπιστήμιο τότε δικαιούσαι να το αναφέρης στο βιογραφικό σου. Αν όχι, δεν το βάζεις καθόλου, καθαρά πράματα! Εν τω μεταξύ, στο φύλλο της εφημερίδας του, 10 Ιουλίου, “φιλοξενείται” το βιογραφικό του υφυπουργού και αναφέρει ξεκάθαρα ότι έχει NBA από το Κολούμπια! Fake news, και δεν είναι η πρώτη φορά στην εφημερίδα όπου έδωσα σχεδόν πέντε χρόνια από τη μία και μοναδική ζωή μου…

Και εκείνα που ανέφερε για την υποτιθέμενη προσφορά του στην ομογένεια, τί τα ήθελε; Σ’αυτές τις περιπτώσεις η επίκληση του υποτιθέμενου προτέρου εντίμου βίου μάλλον την ενοχή επιβεβαιώνει …Τά’κανες μαντάρα Αντώνη μόνος σου και δεν χαίρομαι καθόλου! Και είσαι τόσα χρόνια στις εφημερίδες, δεν σκέφτηκες ότι γινόμενος κυβερνητικός θα σε ξετίναζαν; Χώρια ότι αυτή η ιστορία έρχεται να επιβεβαιώση το “ίματζ” που έχουν για τους ελληνόφωνους ομογενείς στην Ελλάδα, ότι είμαστε δηλαδή ψεύτες, φανφαρόνοι, επιδειξίες και γενικά άνθρωποι που δεν μπορείς να πάρης σοβαρά! Το είχα γράψει κι’άλλη φορά, με τον διορισμό του στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Αντώνης δίνει εξετάσεις για λογαριασμό όλων των ομογενών. Το τωρινό του ατόπημα δυστυχώς μας χαρακτηρίζει συνολικά και ενισχύει την εντύπωση ότι είμαστε ψώνια για ψώνεια εκ μέρους των επισήμων που μας επισκέπτονται εξ Ελλάδος. Με τις υγείες μας!

Οσο για την επίσκεψη του υφυπουργού συνοδεία τε του γενικού προξένου στο Ινστιτούτο Γονιμότητας Γεωργίου Κοφινά – με τις κατά συρροήν και εξακολούθησιν ολοσέλιδες καταχωρήσεις στον Εθνικό Κήρυκα που σε καμμία περίπτωση δεν επηρρέασαν την επιλογή τους να τον επισκεφτούν – προκειμένου να μάθουν εάν επιστημονικώς είναι δυνατόν να κάνουν παιδί μαζί ολοκληρώνοντας μ’αυτό τον τρόπο τη μεταξύ τους σχέση – χωρίς ομοφυλοφιλικό πρόσημο, επαναλαμβάνω – είμαι σε θέση να σας πως ότι ο γιατρός τους εξήγησε πως η επιστήμη δεν έχει προχωρήσει τόσο, είναι ακόμη αδύνατο για δύο πατέρες να τεκνοποιήσουν μεταξύ τους. Στην …ωμογένεια όμως όλα είναι πιθανά και μπορούν ακόμη να ελπίζουν. Κουμπάρος και νονός του υπό (κατά φαντασίαν, ως ώρας) τέκνου, ενδέχεται να είναι ο κ. Εμμανουήλ Κουμπαράκης, πρώην πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη και νυν διευθυντής του υφυπουργικού γραφείου, ο οποίος επίσης παρέση στη συνάντηση. Και καλούς απογόνους λοιπόν! (Τα περί πιθανής τεκνοποιίας στο προηγούμενο σημείωμα και το σημερινό είναι αποτέλεσμα της …επιστημονικής μου φαντασίας. Μην τα πάρετε τοις μετρητοίς, γιατί σας έχω ικανούς για όλα!)

– Στα πολλά των ημερών εγγράφη εν Ελλάδι ότι ο υφυπουργός είναι υμνητής της Χούντας και ότι ο Εθνικός Κήρυξ δημοσίευσε απόψεις χουντικών. Ας μην μπλέκουμε τα σώβρακα με τις γραβάτες: ο Αντώνης ουδέποτε υπήρξε υμνητής της Χούντας, είχε μάλιστα αριστερές καταβολές – πούλαγε και κουπόνια του ΠΑΚ στην Αστόρια – πριν δη “το φως το αληθινόν” από τον πατέρα Μητσοτάκη. Το δήθεν δημοσίευμα αφορούσε σε πληρωμένη καταχώρηση ομογενών χουντικών. Στις ΗΠΑ έχουμε από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος πλήρη ελευθερία λόγου. Ο καθένας μπορεί να βάλη πληρωμένες καταχωρήσεις εφόσον δεν προσβάλη κάποιον προσωπικά. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

(Εάν δεν επιθυμήτε να λαμβάνετε το …πόνημά μου, παρακαλώ ενημερώστε με και θα σας αφαιρέσω από τη λίστα.)

*Ο Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότης και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδίκευση στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here