Του κάπτεν Στέλιου Τάτση

Καλήν έσπέραν άρχοντες… θ’ακουσθει και πάλι την παραμονή των Χριστουγέννων, πολλοί μάλιστα θα το ψάλλουν και την ημέρα των Χριστουγέννων, χωρίς να έχουν την απλή νοημοσύνη να το μετατρέπουν σε “Καλήν ημέρα άρχοντες”.

Και μια και μιλάμε για άρχοντες, τις προάλλες βρέθηκα σε μια εκδήλωση και ο διπλανός μου
φίλος, μου λέγει να σου στήσω τον κύριο…..τάδε (καθόταν δίπλα του και παραδίπλα μου) “είναι άρχοντας”…  Χαίρω πολύ είπα στον τάδε, μου είπαν κι’εμένα να γίνω και μάλιστα με δώσεις, δέκα χιλιάρικα ήταν τότε τον χρόνο για δέκα χρόνια. Φυσικά δεν είναι του χαρακτήρα μου ούτε η υπέρμετρη ματαιοδοξία ούτε οι Τιτουλάριοι τίτλοι. Με εκατό χιλιάρικα σπούδασα τρία ορφανά, (δεν κάνει να το αναφέρω) αλλά αναγκάζομαι γιατί ορισμένοι (δεν είναι όλοι μιλάω πάντοτε την αληθινή γλώσσα) στην πραγματικότητα αγοράζουν
την αρχοντιά, πληρώνουν και παίρνουν ένα έμβλημα το βάζουν στο πέτο τους και όταν τους
ρωτάς τι είναι αυτό σου απαντάνε με ύφος δέκα καρδιναλίων είμαι άρχοντας.

Μεγάλε Ιάκωβε!! Ψυχαναλυτή της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, αγόραζες και πουλούσες τους πάντες και τα πάντα… Επρόβλεψες αυτά που συμβαίνουν σήμερα, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβες την εξέλιξη. Δυστυχώς σε έφαγε το παγκόσμιο βαθύ κράτος που δεν θέλει χαρισματικούς ηγέτες και μάλιστα στον χώρο του Οικουμενικού Ελληνισμού, κατάφεραν και έστησαν στον λύκνο της Ορθοδοξίας κάποιον στα δικά τους μέτρα και σταθμά και σου έκλεψαν τα πρωτεία, της θέσης γιατί στο ηγετικό και πνευματικό σου ανάστημα δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει κανένας.

Και επειδή είμαι γεννημένος και εκπαιδευμένος από τον Παπά Μιχάλη τον Πατέρα μου να λέγω την αλήθεια δεν είναι όλοι οι “άρχοντες” ίδιοι. Υπάρχουν κι’εκείνοι που που δεν πλήρωσαν, που δεν εξαγόρασαν την αρχοντιά, αλλά την κατέκτησαν με την προσφορά τους, στην Εκκλησία, στην κοινωνία, τον άνθρωπο. Και είμαι υπερήφανος που μερικοί από αυτούς είναι φίλοι μου. Αλλος ο Κόκορας και άλλο το κοκοράκι.

captatsis@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here