Του Στέλιου Τάτση

Το HELLENISCOPE  δημιουργήθηκε  με σκοπό να γίνει η ανεξάρτητη, ελεύθερη, η φωνή του απόδημου Έλληνα. Ολοι οι πειραματισμοί γεφύρωσης του απόδημου Έλληνα με την Μητέρα Ελλάδα απεδείχθησαν όχι μόνο επιπόλαιοι αλλά και επιζήμιοι για το έθνος. Ο τελευταίος μάλιστα πειραματισμός απεδείχθη ο χειρότερος και θα πρέπει να  προβληματίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και να μην ενεργήσει  για μια ακόμη φορά πρόχειρα και κομματικά, αλλά πατριωτικά, Ελληνικά.

Ο απόδημος Ελληνισμός  μέχρι χθες ήταν κλωτσοσκούφι των  κομμάτων και όλοι όσοι πέρασαν από αυτό το υφυπουργείο, επιδίδοντο σε κομματικές και προσωπικές επαφές, που εζημίωναν αμφότερους τους πόλους, την Ομογένεια και την Πατρίδα. Οι σχέσεις Ομογένειας Πατρίδας πρέπει να αναβαθμιστούν σε άλλο επίπεδο, ΟΧΙ άλλες προχειρότητες. Το λέω γιατί κάπου διάβασα πως αναβαθμίζεται κάποιος βουλευτής που θα αναλάβει την θέση του πρώην πλέον Υφυπουργού, για τον οποίο όσοι έχυσαν γαλόνια κροκορδείλιων δακρύων, μέσω αρτεσιανών κυμάτων η στηλών, αποβλέπουν σε μελλοντική κάλυψη των νότων των από το μονοπωλιακό έντυπο μέσο ενημέρωσης. Όσοι είπαν και ελάλησαν  μόνοι τους στριμώχθηκαν στην γωνιά διότι δεν δικαιολογούνται, δεν καλύπτονται με τίποτα και επιπλέον δεν καταλαβαίνουν ότι εκτίθενται.

Υπερασπίζονται όλοι τους το ψέμα που έχει κοντά πόδια. Ουδείς αναμάρτητος το είπε ο ίδιος ο Χριστός, η άφεσή της επιτυγχάνεται, όταν παραδεχθείς ότι ημάρτησες…. Να μετανοήσεις με ειλικρίνεια και να ζητήσεις συγνώμη και όχι να προσπαθείς να λασπώσεις άλλους για την δική σου αμαρτία. Αυτό το θέμα θεωρείται πλέον λήξαν, πάμε παραπέρα στα καινούργια που βγήκαν, εύχομαι με κάθε ειλικρίνεια να διαψευσθούν όλα τα καινούργια, διότι διασύρεται το όνομά μας στην Αμερικανική κοινωνία.  Το γελοίο είναι που κάποιος είχε την  “εξυπνάδα” να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να επαναφέρει στη θέση του τον Υφυπουργό. Το είδε και η θειά μου η Φρόσω που δεν καταλαβαίνει πολιτικά και έσκασε στα γέλια. Επιστρέφω στο θέμα μας, στο οποίον πρέπει να δούμε σοβαρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό.

Η δική μου γνώμη, υπόδειξη, χαρακτηρίστε την όπως νομίζετε, είναι εντελώς διαφορετική από αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα. Στα πενήντα και πλέον χρόνια που μένω μόνιμα στην Αμερική (καλοκαίρια στη Χίο), έχω μεγάλη εμπειρία (γιατί βουτήχτηκα κυριολεκτικά στα κοινά της ομογένειας) και είδα πως αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα με το Υφυπουργείο, ήταν εξευτελισμός για την ομογένεια, μια συγκέντρωση κάπου κάπου, μετά τραπέζια, θέατρα, ψώνια και πάρε δώσε  με κομματικούς, ομογενειακούς ηγετούληδες…

Ο Πρωθυπουργός φαίνεται πως και δυναμικός είναι αλλά συνάμα και συνετός  και αν ακούσει την  φωνή της ομογένειας, θα μπορέσει να ξεκινήσει  μια εντελώς διαφορετική σχέση, της Μητέρας Πατρίδας με τα απόδημα παιδιά της η οποία σχέση θα προλάβει την αφομοίωση των νέων  και να γεφυρωθεί πλήρως το χάος και η εγκατάλειψη που επεκράτησαν  μετά την αποπομπή (γιατί ήταν αποπομπή και όχι παραίτηση) του Ιακώβου.

Ο Απόδημος Ελληνισμός δεν χρειάζεται Υφυπουργείο, χρειάζεται μια πενταμελή ΙΣΟΒΙΑ επιτροπή που θα την απαρτίζουν πέντε ακραιφνείς, μορφωμένοι και οικονομικά ανεξάρτητοι Πατριώτες, που να χαίρουν της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης του λαού και όλων των πολιτικών δυνάμεων. Ο τίτλος τους θα είναι τιμητικός, άγρυπνοι φρουροί, Υπηρέτες του Ελληνισμού, θα είναι άμισθοι και θα τους πληρώνονται μόνο τα έξοδα παραστάσεως.

Σκοπός τους θα είναι να μεταβαίνουν μαζί ή μεμονωμένα, παντού όπου υπάρχουν Έλληνες. Θα μελετούν τα προβλήματά και τις ανάγκες των και θα βρίσκουν λύσεις. Θα τους οργανώνουν και θα φτιάχνουν προγράμματα για τους νέους μας και να επιδιώκουν την σύσφιξη των δεσμών ΗΜΩΝ και ΥΜΩΝ. Μα προπάντων να τονώνουν να ενισχύουν την αγάπη και τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ του απόδημου Έλληνα προς την ΠΑΤΡΙΔΑ. Αυτή η σχέση , θα χαράξει μια καινούργια πορεία για ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Κύριε Πρωθυπουργέ κύριε Μητσοτάκη, κύριοι βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου ακούστε τη φωνή της Ομογένειας, οι καιροί είναι ομιχλώδεις και επικίνδυνοι και χρειάζεται όλοι μας, αμαρτωλοί και αναμάρτητοι, να σκάψουμε βαθειά μέσα στους εαυτούς μας, να βρούμε το χαμένο ΦΩΣ που θα διαλύσει την Ομίχλη  και  θα μετατρέψουμε τους ομιχλώδεις καιρούς σε φωτεινούς  που θα θαμπώνουν κάθε εχθρόν και πολέμιον. Ακούστε την κραυγή μας τα περιθώρια στένεψαν δεν πάει άλλο, βρέστε τα επιτέλους μια φορά και κάντε αυτό που μας προστάζει η Πατρίδα.

Κύριε Πρωθυπουργέ, “ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΔΕ”. Κι’ εσείς όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, διαδώστε αυτό το κείμενο, κάντε το VIRAL  είναι επιτακτική ανάγκη για την Πατρίδα για τον Οικουμενικό Ελληνισμό που είναι ο στόχος του Παγκόσμιου κράτους.

captatsis@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here