Του Στέλιου Τάτση

Μια ολόκληρη, ζωή δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να ονειρευόμαστε, σαν άτομα, σαν οικογένειες, σαν χωριό , σαν πόλη, σαν νησί, σαν Ελλάδα, σαν Ελληνισμός, σαν, σαν, σάν…….. Ζούμε με την ψευδαίσθηση πως όταν δούμε ένα καλό όνειρο, είναι μήνυμα προαίσθησης πως κάτι καλό θα μας συμβεί, που θα αλλάξει τη ζωή μας και τούτο, γιατί ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την ζωή μας. Ο πλούσιος δεν είναι ευχαριστημένος γιατί ζει μέσα στα προβλήματα της καθημερινότητας του πλούτου και ζηλεύει τον φτωχό που δεν έχει τίποτα, αλλά έχει μια καλή οικογένεια, ηρεμία, περπατά, χαιρετά όποιον βλέπει μπροστά του και χαμογελά. Είναι το χαμόγελο που του την σπά και αναρωτιέται γιατί εκείνος με τόσα πλούτη δεν μπορεί να χαμόγελά , δεν μπορεί να το καταλάβει, γιατί η δύναμή του είναι ο πλούτος, που κατά τον ημίθεο Ηρακλή είναι ο πιό μισητός ανάμεσα σε όλους τους Θεούς από τους κοινούς ανθρώπους.
Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων βλέπει τον SCROOGE …….γελάει και θυμώνει μαζί του συγχρόνως, αλλά δεν καταλαβαίνει πως ο ίδιος είναι SCROOGE. Από την άλλη πλευρά ο φτωχός , ενώ περνάει καλά με τα λίγα, αντί να κάνει τον Σταυρό του και να λέγει : “ ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ” δεν σταματά να ζηλεύει τον πλούσιο και ονειρεύεται να τον φθάσει και αν το κατορθώσει μετανιώνει κάποτε γιατί βλέπει πως έχασε το πιό ωραίο κομμάτι της ζωής του, έχασε, την ηρεμία, την οικογενειακή θαλπωρή με λίγα λόγια την ΠΟΙΟΤΗΤΑ της ζωής. Όλα έχουν το δικό τους κόστος …..το δικό τους τίμημα …… τίποτα δεν είναι τζάμπα.

Τα πάντα εξαρτώνται από εμάς, στη ζωή μας πρέπει να επιλέξουμε τι θέλουμε και για να
πάρουμε τη σωστή απόφαση πρέπει να σκάψουμε τον εγκεφαλό μας και να τοποθετήσουμε μερικές λέξεις που κατά διαστήματα θα μας τις καθρεφτίζει , να τις βλέπουμε και να συνερχόμεθα, οι λέξεις αυτές θαχαληναγωγουν, τον κακό μας εαυτόν, τις ανήθικες ορέξεις μας τα άπιαστα όνειρά μας και θα συμβάλλουν στο να γινόμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!! Όλοι έχουμε το ίδιο όνομα, αλλά λίγοι έχουν την ουσία, την έννοια, την σημασία του. Οι λέξεις αυτές είναι: Η ζωή είναι μικρή όταν δεν την ζείς και πολή μεγάλη όταν την ζεις διαρκώς……..Η ζωή στη γη έχει ΤΕΛΟΣ.

Είναι καλό να ονειρευόμαστε , αλλά και σ’αυτά ακόμη χρειάζεται μέτρο , διότι αν κυνηγούμε
άπιαστα όνειρα θα κουραστούμε και θα χάσουμε και αυτά που θα μπορούσαμε να πιάσουμε.
Τα όνειρα είναι δεμένα στο Μουράγιο της ζωής μας , μόνο εμείς μπορούμε να τα λύσουμε και να χαράξουμε την πορεία της ζωής μας .
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

captatsis@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here