Σε λίγες μέρες κλείνει μια σημαντική χρονιά, μια χρονιά που αποτελεί «ιστορική στροφή» για την Ομογένεια της Αμερικής. Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε όλοι μπροστά στα μάτια μας «το παλιό να πεθαίνει»… Από τις οργανώσεις μας έως τις κοινότητες αλλά και στην ίδια την Αρχιεπισκοπή, η κατάρρευση έχει πια γίνει χιονοστιβάδα.  Σημαδεύτηκε πριν δύο εβδομάδες από την σύλληψη του πρώην οικονομικού διευθυντή της Αρχιεπισκοπής κ.Τζέρι Δημητρίου, συνεχίστηκε με τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του εκδότη του Εθνικού Κήρυκα και υφυπουργού κ.Διαματάρη και αναμένεται να υπάρξει συνέχεια καθώς οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ακόμα εργάζονται πυρετωδώς στην υπόθεση ατασθαλιών στα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής.  Ανάλογα σημάδια σαρωτικών αλλαγών παρατηρούνται σε σημαντικές κοινότητες, όπως του Αγ.Δημητρίου Αστόριας και αναμένεται να σημειωθούν στην Ομοσπονδία Ν.Υόρκης, αλλά και αλλού στην Αμερική.

Η ομάδα που δημιούργησε την ιστοσελίδα Helleniscope ήταν έτοιμη από καιρό.  Εδώ μπορείτε να δείτε το ΟΡΑΜΑ μας, εδώ το ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, και εδώ το ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ του Νίκου Σταματάκη που είναι επικεφαλής της προσπάθειας αυτής.  Στην προσπάθεια αυτή όλοι συμμετέχουμε εθελοντικά, με θυσία χρόνου και χρημάτων. Επειδή αγαπούμε την αληθινή δημοσιογραφία και επειδή είμαστε προσηλωμένοι στο όραμα αναγέννησης της Διασποράς.

Είμαστε μέχρι στιγμής ιδιαίτερα ικανοποιημένοι επειδή, μόνο στη διάρκεια του 2019, είτε μόνοι μας είτε σε συνεργασία με άλλα μέσα και ειδικά με την ιστοσελίδα «Καλάμι», φέραμε στην επιφάνεια ολόγυμνη την ΑΛΗΘΕΙΑ για την Ομογένεια.

  • Αποκαλύψαμε την απόπειρα σφετερισμού του σχολείου του Αγ.Δημητρίου Αστόριας από ομάδα επιχειρηματιών με τη συμμετοχή του Α.Διαματάρη όπως και τον ρόλο του Α.Κουλαρμάνη.
  • Αποκαλύψαμε τα «Σόδομα και Γόμορα» στη Μητρόπολη Γαλλίας τη στιγμή που ο Μητροπολίτης κ.Εμμανουήλ προαλειφόταν για Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.
  • Θέσαμε τον νέο Αρχ.Αμερικής κ.Ελπιδοφόρο προ των ευθυνών του. Μιλήσαμε για τις διασυνδέσεις του με το κατεστημένο της Αμερικής και τις τραγικά λαθεμένες επιλογές του ίδιου και του κ.Βαρθολομαίου στο ουκρανικό, που τελικά οδήγησαν την Ορθοδοξία στο Σχίσμα. Φέραμε στο προσκήνιο τον «παπισμό» του, και επισημάναμε τα τεράστια ζητήματα διαφάνειας και απόδοσης ευθυνών που υποσχέθηκε να λύσει – αλλά μέχρι στιγμής παραμένουν άλυτα.
  • Καταγγείλαμε τον ρόλο του π.Καρλούτσου και άλλων, λιγότερο ισχυρών, στην ηθική και οικονομική κατάπτωση της Εκκλησίας.
  • Τέλος συμβάλλαμε στην αποκάλυψη της απίστευτης αλαζονείας που οδήγησε στο πολιτικό τέλος του Α.Διαματάρη, ενός ανθρώπου που επέφερε καταστροφή στην Ομογένεια της Αμερικής τα τελευταία 40 χρόνια, επειδή δεν επετέλεσε το ρόλο του ως λειτουργός του τύπου, το ρόλο του “ελέγχου της εξουσίας”.

Ολα τα παραπάνω την ίδια στιγμή που:

  1. Kρατήσαμε την Ομογένεια επαρκώς ενήμερη στις μεγάλες εξελίξεις στα εθνικά θέματα, Σκοπιανό, ΑΟΖ, Κυπριακό, μεταναστευτικό.
  2. Προτείναμε μια απλή, ουσιαστική και ολοκληρωμένη πρόταση για την ψήφο ομογενών που αποκλείει τον κομματισμό της Διασποράς, διευρύνει το δικαίωμα ψήφου και δίνει φωνή στη Διασπορά εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου, χωρίς να αλλοιώνει βάναυσα το εκλογικό σώμα.
  3. Συμβάλλαμε με τις μικρές μας δυνάμεις στην (έστω και περιστασιακή – αλλά πρόκειται για μια αρχή!) αναγνώριση των Ελληνικών Γενοκτονιών στα πλαίσια του νομοσχεδίου για την Αρμενική Γενοκτονία (με τη συνδρομή του κόνγκρεσμαν Μπιλιράκη, του νεαρού Ανδρέα Σταματάκη αλλά και των ηγετών των Ποντιακών Οργανώσεων).
  4. Αναλύσαμε σε βάθος τα αμερικανικά θέματα και ειδικότερα την σφοδρή αντιπαράθεση του προέδρου Τραμπ με το βαθύ κράτος.
  5. Και τονίσαμε τα μεγάλα φωτεινά παραδείγματα ηθικής συμπεριφοράς, όπως του πρόσφατα αποδημήσαντα Γέροντα Εφραίμ.

Μπροστά μας τώρα ανοίγεται ένας νέος δρόμος.  Το παλιό δείχνει να έχει πεθάνει αλλά το καινούριο δεν έχει γεννηθεί ακόμα – και τούτο ακριβώς είναι το δυσκολότερο.  Είναι εύκολο να δώσεις μια σπρωξιά στον πύργο με τα πλίνθινα θεμέλια και να τον ρίξεις κάτω αποκαλύπτοντας τις αδυναμίες και τα σκάνδαλα.  ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.

Στην προσπάθεια αυτή να χτίσουμε όλοι μαζί το καινούριο, το Helleniscope φιλοδοξεί να αποτελέσει βήμα ανοιχτού διαλόγου και επικοινωνίας.  Φιλοδοξεί να είναι ο τόπος όπου οι ιδέες θα παρουσιάζονται, θα συζητούνται και θα ωριμάζουν.  Και αφού ωριμάσουν θα οδεύουν προς την εφαρμογή τους από όσους τις ασπάζονται στην Ομογένεια της Αμερικής, στην απανταχού της Γης Διασπορά και στην Ελλάδα.

Με την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ως σημαία μας πάντοτε.

Στην προσπάθεια αυτή ζητούμε την συνδρομή όλων. Δεν έχουμε άλλες πηγές χρηματοδότησης εκτός από σας και τις (πιθανές) μελλοντικές διαφημίσεις. Οι τεχνικές και άλλες απαιτήσεις για την αναβάθμιση της ιστοσελίδας, προκειμένου να επιτελέσει καλύτερα το ρόλο της, δεν είναι μικρές. Μπορείτε να βοηθήσετε, είτε πατώντας το λινκ για δωρεά μέσω paypal,

 

είτε στέλνοντας επιταγή στο όνομα “N.A.S. MEDIA LLC” στη διεύθυνση:

N.A.S. MEDIA LLC – Nick Stamatakis

108-4 Brook Avenue,

Deer Park, NY 11729

Eννοείται ότι εξίσου μεγάλη αξία – αν όχι μεγαλύτερη – με την όποια οικονομική σας συνδρομή έχει η διασύνδεσή σας με το εγχείρημά μας.  Στείλτε μας το email σας στη διεύθυνση contact@helleniscope.com. Επίσης στείλτε τις ιδέες και τα σχόλιά σας και και διαδώστε την ιστοσελίδα! 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2020!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here