ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Το κοινοτικό συμβούλιο της Κορόνα επισκέπτεται τον Αρχιεπίσκοπο (πηγή: Goarch.org)

Ενημέρωση 8.00pm Jan 16: Σχόλιο μέλους της κοινότητας Κορόνα στο τέλος του κειμένου.

Του Νίκου Σταματάκη

Στα πλαίσια της αρθρογραφίας μας για την υπόθεση αρπαγής του Σχολείου του Αγ.Δημητρίου Αστόριας από σπείρα επιχειρηματιών με συμμετοχή του πρώην υφυπουργού και πρώην εκδότη του Ε.Κήρυκα Α.Διαματάρη, είχαμε αναφερθεί αρκετές φορές στο πρόσωπο του διευθυντή του σχολείου, κ.Κουλαρμάνη, του ανθρώπου που στην ουσία ρήμαξε το σχολείο στη διάρκεια της 20ετούς θητείας του. Δεν τον επικρίναμε επειδή μας ευχαριστεί να «γκρεμίζουμε» πρόσωπα και θεσμούς, αλλά επειδή το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει: Θέλαμε να συμβάλλουμε στο να σταματήσει το γκρέμισμα του σχολείου και της κοινότητας και να αρχίσει το χτίσιμο του καινούριου.  Πώς να χτίσεις κάτι νέο σωστά, εάν δεν αποκαλύψεις τα αίσχη και τις απάτες του παρελθόντος;

Δυστυχώς ο άνθρωπος αυτός, που επέλασε ως οδοστρωτήρας στα οικονομικά της κοινότητας στα 20 χρόνια της θητείας του στο σχολείο και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση αρπαγής του σχολείου με πρόφαση τη δωρεά Νιάρχου, εξακολουθεί ακόμα και τώρα που αποχώρησε επιτέλους (από 1η Ιανουαρίου) από το σχολείο να μας δίνει δικαιώματα κριτικής της εγκληματικής συμπεριφοράς του.  Για μήνες αφότου υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή του σχολείου, προσπαθούσε να πείσει την κοινότητα να τον διατηρήσει μετά την 1η Ιανουαρίου 2020 για αόριστο χρόνο ως «σύμβουλο» (consultant) του σχολείου με αμοιβή πάνω από $50,000 το χρόνο! Ναι, αγαπητοί ομογενείς, αυτός ο καταστροφέας του σχολείου και ο εκμεταλλευτής των χρημάτων της κοινότητας ήθελε να μείνει ως «σύμβουλος»!!

Οταν είδε ότι υπήρξαν έντονες  αντιδράσεις αναγκάστηκε να υποχωρήσει και ξαφνικά ανακάλυψε ότι έχει δικαίωμα αμοιβής δύο μηνών για αποζημίωση του χρόνου διακοπών του για το 2020.  Οταν του ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο ΔΕΝ έχει τέτοιο δικαίωμα (επειδή παραιτήθηκε και δεν απολύθηκε) άρχισε από τη μια τα παρακάλια και από την άλλη τους εκβιασμούς, τα ίδια νταβατζιλίκια που έκανε προς όλες τις πλευρές για 20 χρόνια.  Κατάφερε μάλιστα να πείσει κάποιους, λίγους ευτυχώς, «ευαίσθητους» (με τα χρήματα άλλων!) «να δώσουν στο παιδί ένα φιλοδώρημα»! Η συντριπτική πλειοψηφία του σχολικού συμβουλίου αλλά και της εκτελεστικής επιτροπής αποφάσισε να μην του δώσει δεκάρα.   Ωστόσο κάποιοι λίγοι, η ελάχιστη μειοψηφία, επιμένουν να κρατούν το θέμα ανοιχτό… Και το σπρώχνουν στο διοικητικό συμβούλιο που θα λάβει τελική απόφαση σε λίγες μέρες.  Επειδή το θέμα μένει ανεξήγητα ανοιχτό και δείχνει ύποπτες παρεμβάσεις στη δημοκρατική λειτουργία της κοινότητας, ας παραθέσουμε εδώ τους λόγους που δεν πρέπει καν να υπάρξει συζήτηση για το θέμα.

Οχι μόνο δεν έχει κανένα δικαίωμα αποζημίωσης διακοπών, αλλά παραβίασε πολλές άλλες υποχρεώσεις που είχε ως διευθυντής:

α) Οταν στο τέλος του 2019 έληγε η θητεία του παρέδωσε όλα τα επίσημα στοιχεία (έγγραφα, κωδικούς κλπ) που είχε ως διευθυντής στην κατοχή του στην γραμματέα του!! Ούτε κάν στον πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής, ούτε φυσικά και στον πρόεδρο της κοινότητας όπως κανονικά θα έπρεπε αφού ήταν η κοινότητα που τον προσέλαβε και ΛΑΘΕΜΕΝΑ του ανέθετε να διαχειρίζεται τον προϋπολογισμό του σχολείου ύψους $5.5 εκατ. το χρόνο!

β) Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έδωσε στον εαυτό του αύξηση δεκάδες χιλιάδες δολάρια το χρόνο χωρίς να ρωτήσει ούτε τη σχολική επιτροπή, αλλά ούτε και την εκτελεστική επιτροπή της κοινότητας!! Ανάλογες αυξήσεις έδωσε και στους λοιπούς συγγενείς και φίλους που έχει διορίσει στο σχολείο.  Να σημειωθεί εδώ ότι, κανείς από τους συγγενείς του δεν έχει τα απαιτούμενα εκπαιδευτικά προσόντα!

γ) Εξακολουθούσε ως το τέλος να παίρνει ως μέρος της αμοιβής του ποσό που αντιστοιχεί στο 10% των σχολικών “grants” που λαβαίνει η κοινότητα από την πολιτεία.   Μιλάμε βέβαια για τα «grants” του 2020 – οπότε δηλ. ΔΕΝ θα είναι πια διευθυντής – για τα οποία, ας σημειωθεί, ο ίδιος δεν έχει κάνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.  Δεν έχει κάν καταθέσει την απαιτούμενη αίτηση και την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές η κοινότητα εξαιτίας της αναλγησίας του κινδυνεύει να χάσει πάνω από $400.000!! Και εν πάσει περιπτώσει δεν θάπρεπε ποτέ να αμοίβεται για “grants” που δίνονται αυτόματα από την πολιτεία και στην ουσία απαιτούν το πάτημα ενός-δύο κουμπιών!

Αλλά αυτά τα λίγα παραδείγματα παράνομης συμπεριφοράς ωχριούν μπροστά στα υπόλοιπα ζητήματα καταχρήσεων στα οποία ενεπλάκη για 20 ολόκληρα χρόνια.  Θα μείνουμε κυρίως στα πρόσφατα.

  • Οταν ο κ.Ελπιδοφόρος (κακώς, κάκιστα) αποφάσισε να τον διορίσει πρόεδρο της κοινότητας της Κορόνα εκείνος επέλεξε για το συμβούλιο αλλά και για το σχολείο της κοινότητας αυτής είτε συγγενικά του πρόσωπα είτε άλλα άτομα που εργάζονται στον Αγ.Δημήτριο. Και δεν έπαψε από τότε να υπονομεύει το σχολείο του Αγ.Δημητρίου καλώντας γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στην Κορόνα «που είναι δωρεάν»! Πρόκειται για ακραίες περιπτώσεις του ίδιου νεποτισμού που τον χαρακτήριζε πάντοτε.
  • Ζημίωσε την κοινότητα με περίπου $200.000 σε δικηγορικές αμοιβές για την υπόθεση Νιάρχου, όταν μιλούσε με τις ώρες με τους δικηγόρους για την σύνταξη του νέου καταστατικού που σε καμία περίπτωση δεν στοιχίζει παρά λίγες χιλιάδες δολάρια!
  • Εκβίασε επανειλλημένα γονείς, μαθητές και καθηγητές και στην ουσία έδιωξε πολλούς μαθητές από το σχολείο με την άθλια συμεριφορά του. Τον περασμένο Αύγουστο δεν δίστασε μάλιστα να αρνηθεί την επανεγγραφή στο σχολείο δύο άριστων μαθητών (με βαθμούς πάνω από 95!) επειδή ήταν παιδιά μέλους του διοικητικού συμβουλίου που του αντιτίθετο…
  • Σπατάλησε τα χρήματα της κοινότητας με τρόπους που δεν χωρούν την ανθρώπινη φαντασία. Ενα χτυπητό παράδειγμα αφορά την ύπαρξη λογαριασμού μετρητών του σχολείου (“petty cash”) ύψους πάνω από $60,000 (κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσα!!)  Αγαπητοί ομογενείς, αρκετοί ανάμεσά μας είναι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.  Εχει ακούσει κανείς petty cash account με τόσα λεφτά;
  • Εκανε χρήση πιστωτικής κάρτας στο όνομά του υποτίθεται για αγορές της κοινότητας. Χρέωνε ότι ήθελε, και αποζημιωνόταν από την κοινότητα παρουσιάζοντας το συνολικό ποσό που οφειλόταν στην κάρτα κάθε μήνα χωρίς να παραδίδει λογαριασμούς (statements) έτσι ώστε να γνωρίζει η κοινότητα τι ακριβώς αγόραζε με την κάρτα. Μιλάμε για ποσά που ανέρχονταν σε χιλιάδες δολάρια το μήνα. Μας κάνει να υποψιαζόμαστε βάσιμα ότι αύξανε κατά πολλές χιλιάδες τον παχυλό μισθό του (επίσημα $130,000 συν πάνω από $50,000 έξτρα για τα grants, συν, συν, συν….) με τη χρήση της κάρτας.
  • Οπως έχουμε σημειώσει, είχε την «κακή συνήθεια» να εργάζεται 5 ώρες την μέρα από τις 9 έως τις 2 το μεσημέρι. Πώς να πάει το σχολείο μπροστά με ένα τεμπέλη και αδιάφορο διευθυντή;  Οταν τον περασμένο Μάιο επιχείρησα δύο φορές να επικοινωνήσω μαζί του στις 2.45μμ (δεν γνώριζα τότε το ωράριο του) δεν σήκωσε το τηλέφωνο κανείς, ενώ δεν ήταν καν σε λειτουργία ο αυτόματος τηλεφωνητής!!!
  • Πριν λίγους μήνες πούλησε το εκχιονιστικό όχημα,το μόνο αυτοκίνητο που είχε αγοράσει η κοινότητα με χρήματά της στο όνομα του για $9,000 (είχε αγοραστεί πριν περί που 4 χρόνια για $17,000 και δεν είχε χρησιμοποιηθεί σχεδόν καθόλου) χωρίς να ρωτήσει κανένα.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά άλλα παραπτώματα, παρανομίες, ανηθικότητες και αδικήματα του Κουλαρμάνη. Θα πώ ένα μόνο: Δεν θα είχε κατασπαταλήσει τα χρήματα – αλλά και την εμπιστοσύνη – της κοινότητας εάν δεν τον προστάτευε ο Νίκος Ανδριώτης.  Εκείνος είναι που πρέπει να αισθάνεται ντροπή αιώνια επειδή τον ονόμαζε «γιό του».  Αλλά προτού αισθανθεί την ντροπή οφείλει εξηγήσεις. Μέχρι πότε θα κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του; Η ζημιά που προκάλεσε «ο γιός του» στην διάρκεια 20 ετών ανέρχεται σε εκατομμύρια…

Οσο για τον κ.Ελπιδοφόρο θα του υπενθυμίσουμε την λαϊκή παροιμία: “Δείξε μου μου τους φίλους σου να σου πώ ποιός είσαι…” Αλλωστε τον είχαμε προειδοποιήσει επανειλλημένα για το ποιόν του Κουλαρμάνη και άλλων συνεργατών του. Δεν ήταν δικές μας δημοσιογραφικές πληροφορίες αλλά πράγματα που γνωρίζουν πολλοί εντός και εκτός της κοινότητας.

15 Ιανουαρίου 2020, n.stamatakis@aol.com

ΣΧΟΛΙΟ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΟΝΑ: Με αφορμη το τελευταίο σας αρθρο, έχοντας πραγματικά εκπλαγεί απο το μέγεθος της ύβρης του θρασύτατου κ.Κουλαρμάνη, ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σε ορισμένα θέματα που αφορούν την δράση του (η την έλλειψη αυτής) στην κοινότητα της Κορόνα. Επαφίεται σε εσας να εξακριβώσετε το αληθές των παρακάτω.

Διορίστηκε απο την Αρχιεπισκοπή για να τελειώσει την εκκλησία αλλα καμία ουσιαστική κίνηση δεν εχει γινει ακόμη. Τα μελη του συμβουλιου επελέγησαν απο αυτόν και  διορίστηκαν απο την Αρχιεπισκοπή. Η φιλική και συγγενική σχέση μεταξύ τους καθως και η επαγγελματική σύνδεση τους (Ηταν προισταμενος τους) δημιουργεί σοβαρά conflicts of interest. Οι συνεδριάσεις του συμβουλιου λαμβανουν χωρο εκτος της κοινοτητας, στον Αγιο Δημητριο.
Δεν συμμετεχει στην λατρευτικη ζωη της κοινοτητας ουτε στην κοινωνικη. Δεν ερχεται σε λειτουργιες, Βασιλοπιτα, Χριστουγεννιατικη γιορτη του  σχολειου κτλ. Το ιδιο ισχυει και για το υπολοιπο συμβουλιο. Δεν εχει επιχειρησει να καλεσει γενικη συνελευση ουτε να προσεγγισει και να παρουσιασει τον εαυτο του και το συμβουλιο στην κοινοτητα. Οικονομικες αποφασεις λαμβανονται με αδιαφανη τροπο και ερημην της κοινοτητας.
Στο σχολειο διορισε διευθυντρια την υπαλληλο του απο τον Αγιο Δημητριο, και τον Εθνικο Κηρυκα, χωρις την γνωμη των αμεσα ενδιαφερομενων. Εχει δηλωση οτι θελει να βαλει διδακτρα στο σχολειο της κοινοτητας, το μονο δωρεαν σχολειο της πολης απο το 2012. Το υψηλου επιπεδου Σαββατιατικο σχολειο αποτελει σημειο αναφορας και υπερηφανειας της κοινοτητας μας και η επιδραση του Κουλαρμανη βαζει σε ανησυχια ολους μας και αντικειται στο πνευμα προσφορας της Εκκλησιας μας.
Ευχαριστω για το ενδιαφέρον σας και ελπιζω να βοηθήσετε καταλυτικα στην υπεράσπιση ολων αυτων που οι προηγουμενες γενιες αφησαν κληρονομια στην κοινοτητα της Μεταμόρφωσης της Κορωνας.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here