Του κάπτεν Στέλιου Τάτση
Διαβάζοντας το άρθρο του «θεολόγου» Θεόδωρου Καλμούκου της 2ας Φεβρουαρίου, το μυαλό μου πέταξε αμέσως σε μια παλιά διαφήμιση της RCA, που έπαιζε το γραμμόφωνο
και ο σκύλος που καθόταν δίπλα, άκουγε τη φωνή του αφεντικού του που έβγαινε από το χωνί  του γραμμοφώνου και η διαφήμιση έγραφε: «HIS MASTERS VOICE». Λένε πως η πέτρα μαλιάζει στον τόπο της, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έγινε το αντίθετο. Όταν το μυαλό εξυπηρετεί άλλο αφεντικό δεν έχει την ελευθερία να εκφραστεί  σύμφωνα με τα πιστεύω αυτού που σηκώνει το κεφάλι και η πένα στα χέρια του γίνεται ξεσκονίστρα, αυτό συμβαίνει και στην προκειμένη περίπτωση, μόνο οι τυφλοί δεν μπορούν να το δούν,
Προσωπικά πέρασα από όλα τα ομογενειακά «ενημερωτικά» φύλλα και έφυγα γιατί η
αξιοπρέπειά μου δεν μου επέτρεπε να αφήνω να λογοκρίνονται τα κείμενά μου. Είναι σε όλους γνωστό πως η εφημερίδα δεν φέρει καμία ευθύνη γι’αυτά που γράφει κάποιος, εφ’όσον το κείμενο φέρει την υπογραφή του. Το πρόβλημα ήταν, σύγκρουσης συμφερόντων. Δύο μάλιστα είχαν το θάρρος να μου το πούν ευθέως πως  αν συνέχιζαν να δημοσιεύουν κείμενά μου θα τους έκλεινα τα μαγαζιά. Έτσι κατέφυγα στον ηλεκτρονικό τύπο και ευχαριστώ τον γιό μου Μιχάλη που επέμενε να μάθω υπολογιστή.
Στο άρθρο του αναφέρεται στον Άγιο Νικόλα και με υπονοούμενα στριμώχνει τον πρώην
Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο που εδώ που τα λέμε είναι ο μόνος μέσα στην κυψέλη των κηφήνων
που δεν γεύθηκε ποτέ μέλι ούτε για το τσάι του…  Στριμώχνει τον Δημήτριο και αφήνει έξω τον Υπεραρχιεπίσκοπο τοποτηρητή και γενικό Δερβέναγα του Φαναριού και τους λoιπούς κηφήνες. Πένα καρφί λοιπόν για τον Δημήτριο και πένα ξεσκονίστρα για τον Ελπιδοφόρο.
Διαβάστε ξεσκόνισμα: “Μέσα μου ακόμη αντηχεί ο επιβατήριος λόγος του Αρχιεπισκόπου
Ελπιδοφόρου”. Είμαι βέβαιος για τα γέλια που θα έκανε όταν τα διάβαζε ο πανέξυπνος νέος
Αρχιεπισκοπός μας ο οποίος από ότι γνωρίζω από κάποιον Αιγνουσιώτη συμμαθητή του δεν
έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στα σαλιγκάρια. Σαν καινούργιος, είναι φυσικό να χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να ενημερωθεί και να αποκτήσει δική του γνώμη για το τι συμβαίνει
στην Αρχιεπισκοπή «Αμερικής» (τα εισαγωγικά λένε πολλά και μαρτυρούν τα φαναριώτικα λάθη). Προς το παρόν τους χρησιμοποιεί όλους και όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου, θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα και θα κάνει αυτό που έκανε ο Χριστός (ελπίζω) στον Ναό του Σολομώντος: «και ποιήσας φραγγέλιον εκ σχοινίων πάντες εξέβαλεν εκ του ιερού». Το ίδιο που έκανε και ο Θεός στους πρωτοπλάστους και τους εξεδίωξε από τον Παράδεισο.
Θέλω ακόμη να πιστεύω πως με το πλήρωμα του χρόνου θα αναγνωρίσει όλους εμάς που ανιδιοτελώς  δίνουμε τον αγώνα υπέρ της αλήθειας. Ο Χριστός Σεβασμιώτατε απεποίησε τους Γραμματείς και τους Φαρισσαίους για την υποκρισία τους και έτρεχε και εδίδασκε τα πλήθη. Εάν η δυναμή σας περιοριστεί σε μια μικρή ολιγαρχία θα αποτύχετε, πηγή της δυναμής σας είναι ο Χριστός και τα ομογενειακά πλήθη. Εάν καταφέρετε να εισχωρήσετε σαν χαρισματικός ηγέτης στις καρδιές των εκατομμυρίων Ομογενών θα επιτελέσετε έργο και η Εκκλησία της Αμερικής όχι μόνο μπορεί να σωθεί αλλά και να έχει λαμπρό μέλλον. Οι περισσότεροι από αυτούς που σας τριγυρίζουν είναι κενοί και κούφιοι. Πιστεύω να εντυπωσιαστήκατε με αυτά που δημοσίως εξεστόμισε κάποιος πως θα βάλλει κάποιον που ήδη ονόμασε να στραγγαλίσει την ενημέρωση, γνωρίζει άραγε το μέγεθος του αδικήματος που υπέπεσε;
Ο Μακαριστός Ιάκωβος μετά από μερικές συγκρούσεις που είχαμε, ευτυχώς πολύ σύντομα
ανακάλυψε ότι του έλεγα την αλήθεια όσο πικρή και αν ήταν και έκτοτε  με αγκάλιασε  και με συμβουλευόταν  και όταν έμαθε πως παντρεύω το γιό μου ήλθε ο ίδιος και τον στεφάνωσε. Κάποτε του είχα γράψει ένα προσωπικό γράμμα με τον τίτλο: «Κόλακες και κόρακες», αφήστε την φαντασία σας να δουλέψει για το περιεχόμενο της επιστολής.
Έτσι είναι, oι σωστοί ηγέτες  πρέπει να έχουν δίπλα τους ανθρώπους που να τους λένε την
αλήθεια όσο πικρή και εάν είναι, διότι η αλήθεια ελευθερώνει τον άνθρωπο, ενώ η κολακεία είναι σαράκι που ροκανίζει και το σώμα και την ψυχή.
Το κείμενό του είναι τόσο ερπετικό που μου θυμίζει μια χωριανή μου που όταν την επισκεπτόταν ο κουμπάρος της από την χώρα τον αποκαλούσε, κύριο κουμπάρο. Έχει ξοδευτεί τόσο και τόσο μελάνι για τον ταλαίπωρο Άγιο Νικόλα και ακόμη κανένας δεν μας έχει πει που πήγαν τα χρήματα που εξαφάνισαν κάποιοι αλεπουδιάρηδες… Εδώ σε θέλω κύριε κουμπάρε, να κάνεις την σωστή έρευνα και να δημοσιεύσεις την αλήθεια… Mε τα απύθμενα ξεσκονίσματα δεν γίνεται τίποτα, απλά η σκόνη επιστρέφει σ’αυτόν που ξεσκονίζει, τον θαμπώνει και δεν πρόκειται να δει και να υπερασπιστεί την αλήθεια. Και εάν οι ιόβολοι εκρίνουν δηλητήριο σε πληροφορώ πως είναι ευεργετικό, διότι το δηλητήριο είναι φάρμακο που θεραπεύει πολλές ασθένειες ακόμη και την ερπετίτιδα και την σαλιγκαρίαση, ενώ οι κόλακες είναι χειρότεροι από τους κόρακες, διότι οι κόρακες τρώνε τους πεθαμένους ενώ οι κολακες τρώνε τους ζωντανούς.
captatsis@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here