ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Το εκκλησάκι του Στέλιου Τάτση στο Λιλικά της Χίου
Του κάπτεν Στέλιου Τάτση
Δυστυχώς καθημερινά  ακούγονται τόσα πολλά, γύρω από τα πηδήματα ….στον χώρο της  Εκκλησίας, που όλοι όσοι πιστεύουμε στον ρόλο και την προσφορά της, απορούμε πως ακόμη τους ανέχεται  ο Θεός να είναι οι υπεύθυνοι  δια την ευπρέπειαν  του Οίκου του.
Από τις πράξεις των  βγαίνει το συμπέρασμα, πως πολλοί απ’αυτούς  δεν πιστεύουν  αυτά που οι ίδιοι διδάσκουν. Δεν δέχονται  την κριτική, απεναντίας γίνονται απύθμενα  εμπαθείς και εκδικητικοί, σ’αυτούς  που τολμούν να υπερασπιστούν την αλήθεια και οι ίδιοι, μπροστά στην Αγία  Τράπεζα, μας λέγουν: ”και τοις μισούσιν ημάς συγχωρήσομεν“. Απύθμενη και η υποκρισία, η οποία είναι ξεκάθαρη  όταν παραλληλίζεις  τα λόγια με τις πράξεις των.
Ευτυχώς για την ίδια την Εκκλησία και το Χριστεπώνυμο ποίμνιό της που ακόμη υπάρχουν κληρικοί, που ίστανται στο ύψος των περιστάσεων, τιμούν τον θεσμό και το ράσο (όσοι ακόμη το φορούν έστω και περιστασιακά) η το “ άσπρο” κολάρο. Να πούμε όμως και το άλλο, για να μην απομακρυνόμεθα από την Εκκλησία.  Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος εις την αποκάλυψη  αναφέρει: “Θα έλθει μια  εποχή που για να βρεις σωστό κληρικό θα πρέπει να διανύσεις πολλά χιλιόμετρα, όμως θα πρέπει να γνωρίζετε πως και ο κακός Ιερεύς όταν είναι λειτουργός είναι ο αντιπρόσωπος του Θεού και διαμέσου αυτού  λαμβάνομεν την θείαν χάρη και την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος. Είναι λέγει σαν τους σκουριασμένους σωλήνες που  περνάει το νερό, που το πίνουμε και μας δίδει ζωή”.  Ορισμένοι από το ποίμνιό της Εκκλησίας μας, κινηθήκαμε  για να αντιμετωπίσουμε κατάμουτρα το ψέμα  που για πολλά χρόνια εκολάπτεται, σε θύλακες της Εκκλησίας και να κάνουμε χώρο, να επανέλθει  η αλήθεια που ήταν θαμμένη στο πόστο της.
Δεν είχαμε και δεν έχουμε σκοπό  να καταδικάσουμε κανέναν, απλά σφυρίζουμε  για να τους δώσουμε την ευκαιρία να συνέλθουν, να αλλάξουν μονοπάτι, να περπατήσουν στον δύσκολο μέν αλλά φρουτοφόρο δρόμο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ δια της οποίας σώζεται ο άνθρωπος.
Αντί να εκλάβουν τα σφυρίγματα σαν ευκαιρία μεταμέλειας και συγνώμης, έγιναν άγρια θηρία και προσπάθησαν να μεταλλάξουν και άλλους που στο σώμα και στο μυαλό είναι αμνοί, αλλά κακούς στην ψυχή, σε θηρία. Η εξομολόγηση του Γιάννη Κατσιματίδη προς στον γνωστόν “θεολόγο” του Κήρυκα ήταν λανθασμένη κίνηση, διότι αν ο δεύτερος ήταν πράγματι θεολόγος, αντί να στάξει στην ψυχή του σταγόνες μίσους, έπρεπε να του πεί, άκου φίλε Γιάννη, μήπως αυτοί που σφυρίζουν έχουν δίκιο και εάν είναι έτσι υπάρχει η διέξοδος που μας παρέχει ο ίδιος ο Θεός, της μεταμέλειας και της συγνώμης, διότι δι’αυτών επέρχεται η ηρεμία και η γαλήνη.
Αντ’αυτού τον έσπρωξε σε απειλές που ο καθένας που έχει λίγο μυαλό, στην ουσία δεν είναι εναντίον αυτών που σφυρίζουν… αλλά εναντίον της ίδιας της αλήθειας, δηλαδή του Χριστού ο οποίος είναι το φώς και η αλήθεια. Η άμυνα της αλήθειας είναι τα λάθη αυτών που την μαστιγώνουν. Δεν πέρασαν πολλές  μέρες από τότε που έγιναν οι απειλές κατά της ελεύθερης έκφρασης και το θαύμα έγινε μέσα από την ίδια την Εκκλησία η οποία δεν άντεξε το ψέμα. Αυτά που λέγαμε όσοι σφυρίζαμε ….ήλθε να επαναλάβει και να πιστοποιήσει, ένας σεμνός Αρχιερέας που με τις δηλώσεις του απέδειξε ότι είναι ΑΞΙΟΣ της αποστολής του. Και εδώ αγαπητοί ομόθρησκοι φίλοι και αδελφοί ισχύει αυτό που λέγει πάλι η ίδια η Εκκλησία: “Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι”.
Γενομένης συζήτησης με καλό φίλο ο οποίος είναι ο καλύτερος, ο πρώτος που γνωρίζει  τα
πάντα της Εκκλησίας μας και των λειτουργών της, όταν του είπα πως ο Νικόλαος (τι σύμπτωση, λέτε  να του έδωσε δύναμη ο Άγιος Νικόλαος του ground zero;) μας δικαίωσε με τις δηλώσεις του  μου απήντησε:  “Να δείς τι θα πάθει ο Νικόλαος γι’αυτήν  του την δήλωση”  και όταν το λέγει αυτός σημαίνει πως του το είπε κάποιος πολύ υψηλά ιστάμενος. Τι ντροπή Θεέ μου, εάν συμβεί αυτό είναι άλλη μια αυταπόδεικτη προσπάθεια να στραγγαλίσουν την Εκκλησία και την αλήθεια. Δεν θα τολμήσουν να τον πειράξουν  γιατί τότε πλέον η Ομογένεια θα γίνει πραγματικό θηρίο που θα τους κατασπαράξει.
Εύχομαι να βρεθούν και άλλοι Αρχιερείς  που να μιμηθούν  τον Νικόλαο, γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε όλοι πρώτα άνθρωποι και μετά Χριστιανοί, διότι αυτά τα δύο πηγαίνουν μαζί.
Δυστυχώς για εμάς αυτοί είναι οι Κληρικοί και λαϊκοί που διοικούν την Εκκλησία μας. Εμπαθείς και γεμάτοι μίσος εναντίον εκείνων που πιστεύουν στην αλήθεια. Βλέπετε λοιπόν, πως όσο περισσότερα κοκόρια υπάρχουν τόσο η ΚΑΛΗΜΕΡΑ θ’ακούγεται πιό πολύ  και όσοι περισσότεροι κούκοι, θα φέρουν πιό γρήγορα την  πολυπόθητη ΑΝΟΙΞΗ… Τώρα πλέον μετά τις δηλώσεις του Νικολάου που υπάρχουν σε Video, έχω την περιέργεια να δω ποιος θα πηδήξει… ποιόν.
captatsis@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here