Του κάπτεν Στέλιου Τάτση

Η Ομογένεια προετοιμάζεται πυρετωδώς για την παρέλαση. Ήθελα ν’άξερα τι ακριβώς θα γιορτάσουμε και ποιά θα είναι τα συνθήματα και τα μηνύματα που θα περάσουμε στους φίλους και τους εχθρούς μας; Ποιά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ θα γιορτάσουμε αφού σήμερα η Πατρίδα μας είναι πιο σκλαβωμένη από ποτέ; Μπορεί να έχουμε εκλεγμένη Κυβέρνηση, αλλά κυρίαρχος δεν είναι ο Ελληνικός Λαός, ούτε τον αφουγκράζεται η ολομέλεια της Βουλής στην οποίαν γίνονται κοκορομαχίες για τα μάτια του κόσμου. Όλοι τους πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι αποδέκτες εντολών …. εκείνων που τους έστησαν.

Αυτό που συμβαίνει στα νησιά του Αιγαίου είναι απαράδεκτο, Έλληνες εναντίον Ελλήνων με
εντολή της Κυβέρνησης η οποία σκύβει συνεχώς το κεφάλι, υπό την πίεση του χρέους και αυτών που την έστησαν. Αν νομίζετε ότι εσείς οι πολίτες βγάζετε την εκάστοτε κυβέρνηση είσθε γελασμένοι, γι’αυτό έχει ονομαστεί η κάλπη, κάλπη… Αυτό που πάνε να επιβάλλουν στα νησιά μας είναι προτάκουστο, εθνικό έγκλημα και δεν πρέπει να περάσει με τίποτα. Πόσο δίκιο είχα όταν προεκλογικά έγραφα πως τον Μηταράκη τον βλέπουμε στη Χίο κάθε φορά που έχουμε εκλογές, η στάση του σήμερα το επιβεβαιώνει. Τους κρατούν κάποιοι από τ’απίδια, (αν έχουν) διότι αν δεν ήταν έτσι υπάρχει η διέξοδος της παραίτησης.

Εδώ στην ομογένεια, οι υπεύθυνοι της παρέλασης και όλοι εμείς που ασχολούμεθα με τα κοινά θα πρέπει να ξεσηκώσουμε τους πάντες και τα πάντα, δυστυχώς, Ιάκωβος δεν υπάρχει και η Εκκλησία είναι ακέφαλη, οι περί αυτήν ασχολούνται με τις ατασθαλίες του Αγίου Νικολάου και πρώτο τους μέλημα είναι πως και πότε θα τελειώσει.

Αυτά που συμβαίνουν στα νησιά μας , που με τα κλομπς των ΜΑΤ θέλουν να επιβάλλουν την
αλλοίωση των πληθυσμών , πρέπει να μας οδηγήσουν σε σοβαρές αποφάσεις. Προτείνω λοιπόν να μην πατήσει το πόδι του στην 5η Λεωφόρο κανένας, απολύτως κανένας πολιτικός προσκαλεσμένος από την Ομογένεια. Να προσκαλεστούν και να είναι τελετάρχες, οι Δήμαρχοι των νήσων και ο Περιφερειάρχης Μουτζούρης. Τα άρματα των νήσων Χίου, Λέσβου και Σάμου να παρελάσουν στο ίδιο σώμα, το ένα πίσω από το άλλο κατα αλφαβητική σειρά και όλα θα φέρουν τεράστιες φωτογραφίες από τους χώρους του
αίσχους και επίσης το ίδιο σύνθημα: «ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΙΕΡΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ».
Ξέρω πως δεν θα μπορέσω να ικανοποιήσω όλους, όμως ένα σας λέγω: “Πάταξον μεν , Άκουσον δε”.

ΥΓ. Για ένα ακόμη πράγμα λυπούμαι, που τούτες οι καταστάσεις με βρίσκουν σε προχωρημένη ηλικία.

captatsis@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here