ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η αφορμή για τούτο το κείμενο ήταν, η δήλωση που έγινε από κάποιον της ομάδας υψηλής αστυνόμευσης. Προτείνει να κλείσουν τα πάντα και για να μην αποκλείσει την θεία κοινωνία, λέγει ότι να μοιράζουν στην εκκλησία κουταλάκια για τον καθένα που θέλει να μεταλάβει.
Του κάπτεν Στέλιου Τάτση
Οι υποδείξεις σου για διανομή κουταλακιών, αποδεικνύει το έλλειμμα της πίστης σου η διαφορά σου με τους άλλους είναι ότι δεν αποκλείεις την θεία κοινωνία εντελώς. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα δεν είναι η πρώτη φορά και ποτέ κανένας δεν έπαθε απολύτως τίποτα , πέρασαν δύο χιλιάδες χρόνια και οι μόνοι που άλλαξαν και την έκαναν χαπάκι είναι οι σχισματικοί, Καθολικοί και τα παράγωγά… τους.
Η Εκκλησία είναι το μόνο αποκούμπι που έμεινε στον Έλληνα και ας είναι πουλημένες οι κεφαλές της. Η Εκκλησία εξακολουθεί να είναι το στήριγμα του λαού μας και θα συνεχίσει να είναι έστω και αν χρειαστεί να ξαναζήσουμε στις κατακόμβες η να πεθάνουμε , γιατί
έχουμε την ελπίδα της μεταθανάτιας ζωής , είμεθα οι μόνοι που προσδοκούμε την Ανάσταση των νεκρών και όσοι το πιστεύουμε είμεθα ζωντανοί, αντίθετα αυτοί που δεν προσδοκούν τίποτα είναι ζωντανοί νεκροί, είναι κενοί και κούφιοι. Πιστεύουν πως με την ύλη μπορούν
ν’αγοράζουν τα πάντα, οποία ουτοπία Θεέ μου να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να βάλλουν στο πέτο τους ένα έμβλημα που τους κάνει ξεχωριστούς…… μεταξύ των
συνανθρώπων των και είναι η ίδια ακριβώς εικόνα του Λαζάρου με τον πλούσιο. Όμως αυτοί με το έμβλημα είναι που τρέμουν τον ιόν περισσότερο από κάθε άλλον.
Είναι ακόμη ολοφάνερο πως πολλές από τις κεφαλές της Εκκλησίας μας δεν πιστεύουν σε τίποτα, έχουν ευθυγραμμιστεί με τους κύκλους του χρήματος το οποίον και προσκυνούν, γι’αυτούς ισχύει η λαϊκή παροιμία :”Δάσκαλε που εδίδασκες και νόμον δεν εκράτεiς”…. Μάλιστα κύριε Ο.Υ.Α. που ενώ είσαι άπιστος κάνεις τον πιστό αλλά πιάστηκες στα κουταλάκια. Ότι και να κάνετε , πάρτε το όλοι χαμπάρι δεν νικαται ο Υιός του Θεού από τον ιό του ανθρώπου.
Όσες κορώνες κι’αν έχει, Βασιλεύς του Σύμπαντος κόσμου, είναι άλλος…
captatsis@gmail.com