Του Παναγιώτη Τελεβάντου (http://panayiotistelevantos.blogspot.com)

Από την πρώτη φορά, που άκουσα τον Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ να μιλά σε συνέντευξη, αντελήφθηκα ότι πρόκειται για Ιεράρχη μεγάλης ευγλωττίας και διαλεκτικής δύναμης, αξιόλογης θεολογικής συγκρότησης, ορθοδόξου φρονήματος και υψηλού δείκτη νοημοσύνης.
Γι’ αυτό και βγάζει πάντοτε ασπροπρόσωπη την Εκκλησία όποτε καλείται -και καλείται συχνά ευτυχώς- να υπερασπιστεί την πίστη μας στα τηλεοπτικά κανάλια.
Στο συγκεκριμένο βίντεο αναλύει την πίστη της Εκκλησίας για την Θεία Κοινωνία και τον εκκλησιασμό σε σχέση με την μετάδοση του κορωνοιού.
Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα Χριστού. Γι’ αυτό είναι παράλογο, απαράδεκτο και κυριολεκτικά βλάσφημο να θεωρούμε ότι ο Χριστός είναι φορέας ιών.
Άρα η Θεία Κοινωνία αποκλείεται -εξ ορισμού- να γίνει αιτία μετάδοσης του κορωνοιού.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι υποβαθμίζονται οι κίνδυνοι από την συγκέντρωση πολλών ανθρώπων σε κλειστό χώρο, για την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών. 

Γι’ αυτό η Εκκλησία, όχι μόνον για τον κορωνοιό, αλλά και για άλλα μεταδοτικά νοσήματα, όπως είναι λ.χ. η γαστρεντερίτιδα, αποθαρρύνει τους ασθενείς να συμμετέχουν στον εκκλησιασμό για να μη γίνουν αιτία να κολλήσουν ευπαθείς συνάνθρωποί μας.
Στις περιπτώσεις αυτές που οι ασθενείς δεν μπορούν και δεν πρέπει να πηγαίνουν στην εκκλησία, μπορούν να επικονωνήσουν με τον ιερέα για να πάει στο σπίτι τους ή στο νοσοκομείο για να τους κοινωνήσει.
Ευχαριστούμε θερμότατα και καμαρώνουμε από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο για τις παραδοσιακές ορθόδοξες θέσεις που εκφράζει σε όλες τις συνεντεύξεις του στην τηλεόραση οι οποίες συνιστούν Ομολογία Ορθοδόξου πίστεως. 
Ας μην παραλείψουμε, επίσης, να επισημάνουμε ότι ο Σεβ. Πειραιώς, κατά κανόνα, σε κάθε σχεδόν εμφάνισή του στην τηλεόραση, δεν χάνει την ευκαιρία να δώσει την Ομολογία ότι η Ορθοδοξία είναι η Μόνη Αληθινή Εκκλησία.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση επεσήμανε ότι στην Ορθοδοξία ούτε ένας ιερέας δεν νόσησε ποτέ από την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας -ακόμη και όταν κοινωνούσε για χρόνια ασθενείς με μολυσματικές ασθένειες, όπως λ.χ. ο π. Χρύσανθος που κοινωνούσε τους λεπρούς της Σπιναλόγκα. 

 

Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει με τους Παπικούς και τους Προτεστάντες.

Άρα οι καλόπιστοι άνθρωποι μπορούν να εξάγουν αβίαστα το συμπέρασμά τους και για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού από την Θεία Κοινωνία και για την μοναδικότητα και την αλήθεια της Ορθοδοξίας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here