Του Στέλιου Τάτση
Η χθεσινή μέρα ήταν μια συνηθισμένη πλέον ημέρα της περιορισμένης καθημερινότητας όπου κυριαρχεί ο φόβος  όχι μόνο ν’αγγίζεις τον άλλο αλλά και να τον πλησιάζεις. Είχε δεν είχε ο κορωνοιός… φυλάκισε τον κόσμο στα σπίτια του.  Εγώ βέβαια χωρίς να κάνω ούτε τον έξυπνο, ούτε τον παληκαρά, συνεχίζω να συμπεριφέρομαι όπως πάντα με την μόνη διαφορά πως οι επαφές πλέον δεν είναι προσωπικές (τετ α τετ που λέμε) αλλά τηλεφωνικές και διαδικτυακές. Ασχολούμαι με τόσα πολλά που ο κορονωιός για μένα είναι σαν να μην υπάρχει.
Με το χαζοκούτι ασχολούμαι πολύ λίγο, συνήθως όταν ξαπλώνω που όμως με απαλλάσσει πολύ γρήγορα ο η αγκαλιά του Μορφέα και με ταξιδεύει  σε αγαπημένα πρόσωπα και αγαπημένους τόπους μέχρι τις πρωινές ώρες. Ο συνεχής ύπνος είναι ευλογία Θεού. Χθές το βράδυ με το που ξάπλωσα και άνοιξα το χαζοκούτι ξεπετάχτηκε η εκπομπή BRIEFING από το κανάλι ACTION 24. Στο πάνελ ήταν αρκετά άτομα που αναφερότανε στον ΙΟ και σχολίαζαν τα μέτρα της κυβέρνησης και ήταν ολοφάνερος ο στόχος ορισμένων κατά της Εκκλησίας. Έμοιαζαν σαν μια παγκοσμιοποιημένη συμμορία, ένας μάλιστα με το όνομα Γεώργιος Μουρούτης μου άναψε τα λαμπάκια… Επνεε μένεα  κατά του Μητροπολίτου Μεσογαίας Νικολάου, για την επιστολή που έστειλε προς την Υπουργό Παιδείας κυρία Κεραμέως  με την οποίαν αναφερότανε στο κλείσιμο των Εκκλησιών. (Ο Γεώργιος Μουρούτης σύμφωνα με δημοσίευση της ιστιοσελίδα Documento, αναφέρεται ως Μέτρ της προπαγάνδας και….. της γκάφας. Φίλος και συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζεται από την επιθετικότητά του απέναντι σε «μη φίλους» δημοσιογράφους).
Τον άκουγα και πότε νευρίαζα και πότε με έπιαναν τα γέλια  γιατί στο μυαλό μου έβλεπα το πάνελ να μοιάζει σαν ένα δένδρο που ονομάζεται παγκοσμιοποίηση γεμάτο σπόρια ……. για τα παπαγαλάκια που το συντροφεύουν μέρα νύχτα. Το νούμερο που προανέφερα δεν είναι άξιο να βάζει στο στόμα του τον γίγαντα της ΠΙΣΤΗΣ και της Μόρφωσης  Μητροπολίτη Νικόλαο. Για να δικαιολογήσει την σκέψη του αναφέρθηκε στον Καποδίστρια, πως στην πανδημία της Πανούκλας έκλεισε τις Εκκλησίες, αντίθετα αυτό που έγινε ήταν πως οι δικοί του του είπαν να μην πηγαίνει στην Εκκλησία γιατί θα τον σκοτώσουν και δεν πήγε την πρώτη Κυριακή μετά την πανούκλα και τον πείραξε τόσο πολύ που δεν πήγε και είπε: ”Εγώ θα πάω και ας με σκοτώσουν”…  Ποιός έχει αυτήν την πίστη που είχε ο Καποδίστριας σήμερα;
Προσέχτε όλοι εσείς οι παπαγάλοι και τα παπαγαλάκια που διαστρεβλώνεται την αλήθεια
γιατί υπάρχει μια λαϊκή παροιμία που λέγει: “Οπου σπέρνει ο διάβολος θερίζει…. ο Θεός”.
Ο Καποδίστριας είναι από τους πολύ ολίγους που άξιζε να ζεί  γιατί ήταν έτοιμος να πεθάνει γι’αυτό που πίστευε. Υπερέτες της ΝΤΠ που σας έχει δώσει από ένα καπέλο για να καπελώνετε τους πάντες και τα πάντα που δεν συμπορεύονται μαζί της. Γεμάτη στρεβλώσεις και καπελώματα η ιστορία μας από αρχαιοτάτων χρόνων που υπερσκελίζουν δυστυχώς όλα εκείνα που θα έπρεπε να μας κάνουν να μην ντρεπόμαστε.
Πάντοτε ο πρώτος στόχος η Εκκλησία  και από αυτούς (μερικούς) που την απαρτίζουν και από την πολιτεία  και εκείνα τα πυρά που πονούν περισσότερο είναι τα φίλια πυρά. Δεν σκέφτηκαν οι εν λόγω παράγοντες ούτε καν να μεταχειριστούν τα ίδια μέτρα και σταθμά  των σουπερμάρκετ με την Εκκλησία. Να χρησιμοποιήσουν τους ίδιους ελέγχους να λειτουργούν οι Εκκλησίες με πιστούς  που ο αριθμός τους να είναι ανάλογος με τα τετραγωνικά του χώρου των. Τι να την κάνεις την τροφή του σώματος χωρίς την πνευματική τροφή; Χωρίς αυτήν μοιάζεις με τσουβάλι που σε γεμίζουν τρόφιμα για να είσαι όρθιος. Όπως το σουπερμάρκετ είναι τροφή του σώματος το ίδιο και η Εκκλησία ο ναός του Θεού είναι η τροφή της ψυχής, αλλά πρέπει να έχεις ψυχή για να το πιστέψεις.
Δεν είναι ο κορωνοιός αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι που σκοτώνει, αλλά ο πανικός που εξελίσσεται  σε φόβο  και ο φόβος αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και ο άνθρωπος καταλήγει στην κατάθλιψη η οποία αφαιρεί όλα τα όπλα της άμυνας, η μόνη που μπορεί να σε αναδείξη νικητή και να επιβιώσεις η να πάρεις παράταση ζωής είναι η ΠΙΣΤΗ, αυτή  είναι που σου δίνει το κουράγιο να σηκώνεσαι όταν πέφτεις…. και ν’αναρρώνεις όταν ασθενείς.
Αν ασθενήσει η ψυχή σου αμέσως ασθενεί και το σώμα και πεθαίνει και αυτό είναι που επιδιώκουν οι ανίκανοι της Παγκοσμιοποίησης, ανίκανοι γιατί έθεσαν εαυτούς πάνω από τον Θεό και δεν μπορούν πλέον να διαχειριστούν την  αρμονική ζωή στον πλανήτη μας.
Άτομα σαν τον Μεσογαίας Νικόλαο και τον Καποδίστρια είναι η προσωποποίηση της
Αλήθειας και η αλήθεια και οι ακτίνες του ήλιου δεν λερώνονται. Η ελπίδα σβήνει αλλά δεν πεθαίνει, η αλήθεια καλύπτεται όπως τον ήλιο από τα σύννεφα, αλλά πάλι λάμπει.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΟΘΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ – ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΤΟΜΟΙ..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here