ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Νίκος Σταματάκης) Εχουν ήδη πυκνώσει οι αντιδράσεις στην Εκκλησία της Ελλάδας.  Οι πιο χαρακτηριστικές από τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο,  τον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο, τον Κερκύρας Νεκτάριο και άλλους…

Του Σωτήρη Τζούμα (exapsalmos.gr)

Αυτές τις μέρες ήλθαμε αντιμέτωποι με δύο περιστατικά  τα οποία μοιάζουν μεταξύ τους και γιαυτό τα σχολιάζουμε αφού  απασχόλησαν σίγουρα κάθε υγιώς  σκεπτόμενο άνθρωπο, όχι απαραίτητα πιστό και φιλακόλουθο.

•Είδαμε κατ´αρχή την Παρασκευή  την λιτανεία  της ἱεράς εικόνος  της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο. 

•Και χθες την  εν κινήσει συναυλία  της Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Στο  πρώτο γεγονός  την λιτανεία,σημειωτέον τηρήθηκαν ὅλα τά προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της υγείας (αποστάσεις, λίγα άτομα)και κανένας συνωστισμός ή συνάθροιση πιστών απ´όπου και αν πέρασε η θαυματουργή εικόνα που αποτελεί πολύτιμο θησαυρό για όλους τους Αχαιούς. Παρ´όλα αυτά έσπευσε η Αστυνομία νά αφαιρέσει τις πινακίδες απο το αγροτικό που μετέφερε την εικόνα της Παναγίας και επεβλήθη χρηματικό πρόστιμο στους παραβάτες.

Στην δεύτερη περίπτωση της συναυλίας  που  δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο, ούτε και  απο αυτόν  τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας, είχαμε χειροκροτήματα, συγχαρητήρια  και επευφημίες!

Από τον Σεβ.  Καλαβρύτων και τους ανθρώπους του έλειπε η άδεια, ενώ η κ. Πρωτοψάλτη πληρούσε με το «έτσι θέλω» και τις πλάτες του Δημάρχου κ. Μπακογιάννη  όλες τις προϋποθέσεις και διέθετε «Βεβαίωση γιά κατ’ ἐξαίρεση μετακίνηση»!…;;

Μεγαλύτερη κοροϊδία δεν θα μπορούσε να υπάρξει! 

ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ  ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;;

Και ενώ θα μπορούσε να γίνει αυτό και να πετύχει προτίμησαν να το κάνουν με αυτό τον προκλητικό τρόπο. Και ξέρετε τι λένε τώρα; Άστους να λένε! Οι ακραίοι φωνάζουν! Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται! Τα ίδια έλεγε και ο Τσίπρας για τη Μακεδονία! 

Και δεν πέφτανε αυτή η πρόκληση. Είχαμε και την σκανδαλώδη ανοχή με την οποία αντιμετωπίζουν το ραμαζάνι! 

Λες και εδώ δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τον κορονοϊό! 

Και η Εκκλησία μας τι κάνει; 

Δυστυχώς καθεύδει! 

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι,

 ξυπνείστε επιτέλους! 

Έχουν βαλτεί όλοι- αριστεροί και…δεξιοί-  να μας μετατρέψουν σε ουδετερόθρησκο  κράτος! 

Τώρα μάλιστα με αφορμή τον κορονοϊό αφήνιασαν να κλείσουν τις Εκκλησίες. 

Και σείς το δεχθήκατε! Και μείς όλοι το ίδιο! 

Και είδατε την αντιμετώπιση και τον σεβασμό που δείχνουν! 

Ὡς πότε θα δέχεται η Εκκλησία  τα ραπίσματα,τους κολαφισμούς,και την ἀγρια πολεμική ;Ως πότε θα βλέπει τον πολλά βαρύ κ. Χαρδαλιά να κουνά το δάκτυλο και να στέλνει την αστυνομία για να συλλαμβάνει Αρχιερείς που επιτελούν το ιερό τους καθήκον ενώ παρακολουθεί σιωπών όλους τους άλλους; 

Δεν θα κάνετε κάτι; Θα είναι σα να συμπράττετε και σείς  στην αυτοκτονία της Ελλάδας! 

Μακαριώτατε , εκμεταλλευόμενος το θεσμικό κύρος που έχετε, πρέπει να κάνετε κάτι τ ώ ρ α !!!

Να συγκαλέσετε την Ιεραρχία  μετά την ΔΙΣ που θα συνεδριάσει αρχές Μαΐου.

Είναι  ευκαιρία να ασχοληθείτε  και με ένα τόσο σοβαρό θέμα: την υποβάθμιση της Εκκλησίας σε άφωνο θεσμό, σε απαξιωμένο… σωματείο, το οποίο θα εξαρτάται από τα κέφια του κάθε κ. Χαρδαλιά!

Είμαστε  το μόνο εκκλησιαστικό site που λέγαμε και γράφαμε για όλα αυτά από την πρώτη στιγμή και καταγγέλαμε συμπεριφορές οι οποίες μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση! Και δεν υποστείλαμε ούτε στιγμή τη σημαία.
Και δυστυχώς, δικαιωνόμαστε σήμερα!

Αγιοι Αρχιερείς, ιερείς και διάκονοι, είστε μεγάλη δύναμη στην πατρίδα μας.Αλλά δεν το ξέρετε! Σας έκαναν να χάσετε ακόμη και την αυτοεκτίμηση που είχατε ως λειτουργοί του Υψίστου αφού θέλησαν να σας μετατρέψουν σε απλούς μεταπράτες κρασιού και ψωμιού, από το οποίο κολλά ο κορονοϊός!

Ξυπνείστε τώρα που όλα δείχνουν ότι η Εκκλησία παρά την ενδοτική στάση της δεν έχασε στα μάτια του λαού ! Το απέδειξαν οι Έλληνες το βράδυ της Ανάστασης, προσευχόμενοι για την δική τους προσωπική Ανάσταση!

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι, δώστε εντολή να χτυπήσουν οι καμπάνες πένθιμα- παρ´οτι διανύουμε πασχαλινή περίοδο-  και ενημερώστε το ποίμνιο που αγωνία! Σήμερα!Αύριο θα είναι αργά!

Αύριο, αν δεν κάνετε σήμερα  αυτά που πρέπει, θα σας βλέπει ο κόσμος και θα φεύγει. Αύριο δεν θα έχετε ποίμνιο! Το σχέδιο έχει βαθιές ρίζες !

Αγιοι Αρχιερές, για την υστεροφημία σας –όση σας έχει απομείνει– εγέρθητε!!! Και διασώστε ότι μπορείτε μήπως και οι επόμενες γενιές σας θυμούνται ως αγωνιστές της πίστεώς μας και όχι ως ριψάσπιδες που τα παραδώσατε όλα στην κρατική εξουσία!

Μόνον έτσι θα αποκτήσουν κάποια αξία και τα από άμβωνος κηρύγματά σας και τα μεγάλα  λόγια που μας είπατε στις Πασχαλινές Εγκυκλίους. Αρκετά όμως λόγια ακούσαμε! Ήλθε η ώρα των έργων.

Και κάτι τελευταίο: ενώ το είχατε  ρίξει στις βόλτες και στα σούρτα φέρτα, από Μητρόπολη σε Μητρόπολη και στην εκκλησιαστική ντόλτσε βίτα ήλθε ο κορονοϊος να σας προσγειώσει για να ξαναγυρίσετε  στις έδρες σας, να γυρίσετε στους ναούς σας- έστω και χωρίς ποίμνιο! Γιαυτό ξυπνείστε τώρα και κινηθείτε! Αν κάποιοι εξ  υμών καταλαβαίνετε ότι δεν μπορείτε δεν έχετε άλλο δρόμο απο αυτό της παραίτησης! Δεν θα ανεχτούμε α περισσότερο να καλύπτουμε την ανεπάρκεια σας!

Ο λαός που θρησκεύεται άδολα και όχι αρρωστημένα , είναι  ο θεματοφύλακας των ιερών και  των οσίων μας και αυτός που σας στηρίζει σε όλα τα δύσκολα!

Οφείλετε  να βάλετε  φραγμό στις πανούργες προσπάθειες ολίγων –πιστεύουμε- φαύλων που  καταβάλλουν  λυσσαλέες προσπάθειες για να καταφέρουν την αποχριστιανοποιηση της Πατρίδας μας! 

Ενωμένοι, με την  βοήθεια του Θεού,θα βγούμε νικητές! Αναλάβατε τον ρόλο που σας αναλογεί! 

2 COMMENTS

 1. Ο αδελφοθεος Ιάκωβος στην επιστολή του αναφέρει ότι, όπως το σώμα είναι νεκρον χωρίς την ψυχή, έτσι και η πίστη χωρίς τα έργα είναι νεκρή. Οι εντόπιοι μητροπολίτες, πιστα αντίγραφα των Ελλαδιτών και των απανταχού του….. οικουμενικού θρόνου, στερησαν από το πλήρωμα των εκκλησιών τους, την εορτή των εορτών και την συμμετοχή τους στο μυστήριο των μυστηρίων, αυτό της θείας ευχαριστιας. Μας είπαν για την κατ’ οίκον εκκλησία, μια νέα μορφή εμπαιγμού της πίστης μας, μιας και όπως όλοι γνωρίζουμε εκκλησία χωρίς θεία ευχαριστία, δεν είναι εκκλησία. Σκαρφιστικαν την αναμεταδωση της θείας λειτουργίας καθ’ ην στιγμή πέραν του “τας θύρας, τας θύρας” είναι ασέβεια η φανέρωση του μυστηρίου της θείας ευχαριστιας στους εχθρούς του Κυρίου. Πολλοί ναοί, διεξάγουν θείες λειτουργίες χωρίς όρθρο και χωρίς την παρουσιαν έστω ενός λαϊκού που την καθιστά εγκυρον. Αντί οι αρχιερείς να πολεμήσουν να κρατηθούν ανοιχτοί οι ναοί μας, με την τήρηση φυσικά όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων, συνενεσαν στο κλείσιμο τους. Γιατί, για παράδειγμα δεν ήταν εφικτή η προσέλευση πιστών τα βραδυα της μεγάλης εβδομαδας, τηρουμένων κατα γράμμα των κανόνων της πολιτειας; Είδατε εσείς κάποιον αρχιερέα η ιερέα να βγει έξω της εκκλησίας και να βροντοφωνάξει το “Χριστός Ανέστη” η “Κύριε Ελέησον” ; Πόσοι ναοί μας, έχουν αγια λείψανα Αγίων μας και απ’ ότι ξέρω ποτέ δεν περιεφερθησαν γύρω των ναών αιτούντες το Έλεος του Θεού;
  Αντί αυτών που ευαρεστουν τον Κύριο, κάθε ναός προτρέπει τους πιστούς να συνεισφέρουν χρηματικά στην κάλυψη των αναγκών της κάθε εκκλησίας. Κάθε κλικ που κανεις στις ιστοσελίδες τους και αποζημίωση. Ο Θεός άγιον ιερατειον, είναι Έλεος. Είναι Αγάπη, είναι η μόνη οδός Σωτηρίας. Μήπως όλοι μας τον έχουμε πικράνει και αυτό που ζούμε είναι η διαπαιδαγώγηση του; Ας αφήσουμε όλοι τα μεγάλα λόγια και ο καθένας μας από την σκοπιά του ας κάνει το σωστό. Οι Δεσποτάδες να γίνουν Επίσκοποι και διάκονοι του ποιμνίου τους. Ημεις δε, να μετανοησουμε εμπράκτως και να ζητήσουμε το Έλεος του Θεού.

  Χριστός Ανέστη.

 2. Ο
  Δεσποτισμός των Δεσποτάδων στις μέρες μας,
  δεσπόζει μόνο έναντι του κατώτερου
  κλήρου , αντί να δεσπόζει εναντίον κάθε εχθρού
  και πολέμιου , εντός και εκτός των τειχών . Είτε
  είναι κληρικός , πολιτικός η λαϊκός, άρχοντας …
  αιρετικός.
  Δεν βλέπετε το μένος όλων εναντίον της πιστεώς
  μας; με πρωτοπαλίκαρα τον Πάπα και τον Βαρθολομαίο που προωθούν να μας πουλήσουν
  την Πανθρησκεία;. Ο μέν Πάπας προετοιμάζει
  με τους συνεργούς του …. οίκον προσευχής
  και μαθητείας στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο
  Βερολίνο για Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και
  Εβραίους. Κάτι παρόμοιο ετοιμάζει ο Βαρθολομαίος στο Μανχάτταν της Νέας Υόρκης
  το οποίον με πείσμα προσπαθεί να αποτρέψει ο
  ίδιος ο Άγιος Νικόλαος , όπως απέτρεψε ο Θεός
  τον Πύργο της Βαβέλ. Κατήντησε δε χονευτήρι
  εκατομμυρίων δολλαρίων , ρίχνουν , ρίχνουν τα
  εκατομμύρια και εξαφανίζονται και ο “ναός δεν
  τελειώνει”.
  Άγιοι ….. Πατέρες και αδελφοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί εγέρθητι …., ο μεγαλύτερος κίνδυνος που
  απειλεί την μίαν Αγία, Καθολική και Αποστολική,
  Ορθόδοξη Εκκλησία μας και υποσκάπτει τα θεμέλια και την ταυτότητά της είναι η Παναίρεση
  του Οικουμενισμού.
  Χωρίς την Παναίρεση δεν μπορούν τα κοινωνικά
  αποβράσματα να στήσουν το παγκόσμιο κράτος,
  το οποίο για να επιβληθεί χρειάζεται τα δύο σκέλη, το πολιτικό και το θρησκευτικό.
  Δεν τους βλέπετε πως έχουν λυσσάξει , εναντίον
  του Τράμ και του Πούτιν που τους χάλασαν την σούπα; έτοιμα τα είχαν όλα, αλλά δεν λογάριασαν
  τον ξενοδόχο…. ο οποίος επενέβη και μας έδωσε
  άλλη μια ευκαιρία να τους παλαίψουμε.
  Σήμερα παγκοσμίως υπάρχουν δύο πόλοι,
  της παγκοσμιοποίησης και της Εθνικής ταυτότητας των κρατών. Όπως δείχνουν τα πράγματα θα επικρατήσει ο δεύτερος πόλος, που
  είναι ο πόλος προς την Ελευθερία.
  Στην Πατρίδα δυστυχώς Εκκλησιαστικοί ( Καρακαζάνια τους έλεγε ο Παπά Μιχάλης ο Πατέρας μου) και πολιτικοί αρχηγοί αν δεν
  έχουν ήδη ευθυγραμμισθεί με τον πρώτο πόλο,
  παίζουν τραμπάλα μαζί του και τώρα είναι η ευκαιρία να καθίσουμε όλοι από το αντίθετο μέρος
  της τραμπάλες και να τους γκρεμοτσακίσουμε.
  Αν το πετύχουμε ίσως αλλάξουν πλεύση αν όχι
  τούτοι οι επόμενοι που θα ακολουθήσουν.
  Η συναυλία της Πρωτοψάλτη αφαίρεσε την
  κυβερνητική μάσκα… και φανερώθηκε η αλήθεια,
  η οποία άγγιξε κάποιους Άξιους Αρχιερείς και
  επαναστάτησαν εσωτερικά και εξωτερικά , δεν
  φοβήθηκαν , φώναξαν , η αρχή έγινε, ας ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας σε μιά δυνατή
  φωνή τόσο δυνατή που να σπάσει τα τύμπανα της
  ακοής εκείνων που διοικούν την Πατρίδα μας
  Θρησκευτικά και πολιτικά και που μέχρι χθές
  άκουγαν μόνο τ’αφεντικά τους που δεν είναι άλλα
  από εκείνα της Νέας Τάξης πραγμάτων. Ήλθε η ώρα να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι εμείς
  ( ο λαός) είμεθα τ’αφεντικά .
  Θα χρειασθούν θυσίες μα το Έθνος μας είναι
  το Εθνος των ιδανικών και σε όλη του την διαδρομή τα υπερασπίστηκε με θυσίες.
  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός της συναυλίας,
  συνέβη αμέσως μετά την Ανάσταση.
  Χριστός Ανέστη αδέλφια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here