ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Οι εθνομηδενιστές της επιτροπής “Ελλάδα 2021” και ειδικά η εθνική μας “κοκκώνα” Γιάννα Αγγελοπούλου – την οποία ο Κυριάκος θα έπρεπε να είχε πετάξει κλωτσηδόν έξω – κατέπεσαν σε νέα βάθη εθνικής αναισθησίας με το να ονομάζουν τον μεγαλύτερο ηγέτη της σύγχρονης Ελλάδας, τον Καποδίστρια, “Δικτάτορα”!! Δικαιώνουν έτσι περίτρανα όσους τους έχουν ονομάσει τσιράκια ύποπτων κύκλων που θέλουν να ξεθεμελιώσουν τον Ελληνισμό…  Εάν θέλετε να ξαναδιαβάσετε την αληθινή ιστορία του Καποδίστρια ακολουθήστε αυτό τον σύνδεσμο όπου θα διαπιστώσετε πολλά θαυμαστά μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν δύο: 1) Η Ελβετία τιμά ακόμα και σήμερα τον Καποδίστρια που ήταν ο δημιουργός του περίφημου Ελβετικού Συντάγματος – του δημοκρατικότερου πολιτεύματος στον κόσμο που ισχύει έως σήμερα!! 2) Η Αγγλία ακόμα και σήμερα – δύο αιώνες μετά- δεν έχει αποχαρακτηρίσει τα μυστικά έγγραφα που αφορούν την δολοφονία του!!

ΠΗΓΗ: TVXS.gr

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα social media μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του «Ελλάδα 2021», της επιτροπής για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821, στην οποία ο αναπληρωτής καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Αριστείδης Χατζής, αναφέρεται στον κυβερνήτη Καποδίστρια ως δικτάτορα. 

Συγκεκριμένα, ο κύριος Χατζής αναφερόμενος στον Καποδίστρια επισημαίνει:

«Για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τα πρώτα δημοκρατικά και φιλελεύθερα συντάγματα αποτελούν “ξυράφι στα χέρια μικρού παιδιού”. Ο Καποδίστριας φτάνει τον Ιανουάριο του 1828 στην Αίγινα ενώ έχει αποδεχτεί ήδη από τον Αύγουστο του 1827 τη θέση του Κυβερνήτη. Καθώς λοιπόν θεωρεί ιδιαίτερα επικίνδυνο ξυράφι το Σύνταγμα της Τροιζήνας, το αναστέλλει & κηρύσσει ουσιαστικά δικτατορία. Αυτό είναι το τέλος της Πρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας. Όμως οι δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι Έλληνες δεν το έβαλαν κάτω.

Συνέχισαν να αγωνίζονται για δημοκρατία και δικαιώματα. Ούτε η εκσυγχρονιστική δικτατορία Καποδίστρια, ούτε οι Βαυαροί, ούτε οι ξένες δυνάμεις μπόρεσαν να τους αναγκάσουν να ανεχθούν ένα αυταρχικό καθεστώς. Με αγώνες & αίμα κατόρθωσαν το 1844 να κάνουν την Ελλάδα το πρώτο κράτος στον κόσμο που καθιερώνει την καθολική ψηφοφορία των ανδρών & το 1864 μία από τις πρώτες φιλελεύθερες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες της Ευρώπης».

Greece 2021@Greece_2021

(1/4) «Για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τα πρώτα δημοκρατικά και φιλελεύθερα συντάγματα αποτελούν “ξυράφι στα χέρια μικρού παιδιού”. Ο Καποδίστριας φτάνει τον Ιανουάριο του 1828 στην Αίγινα ενώ έχει αποδεχτεί ήδη από τον Αύγουστο του 1827 τη θέση του Κυβερνήτη.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Πολύ γρήγορα όμως ήρθαν οι πρώτες (και μάλιστα «επώνυμες») αντιδράσεις στα social media:

constantinosbogdanos@bogdanosk

Διαβάζουμε εδώ ότι ο Καποδίστριας κήρυξε «δικτατορία». Και πιο κάτω αποκαλείται «δικτάτορας», που του αντιστάθηκαν οι «δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι Έλληνες».

Καμία επιστημονική άποψη δεν φιμώνεται. Είναι όμως αυτή η επιλογή λέξεων κατάλληλη για μια Επιτροπή που λέει πως ενώνει; https://twitter.com/greece_2021/status/1257311086858006529 

Greece 2021@Greece_2021
Απάντηση στον χρήστη @Greece_2021

(2/4) Καθώς λοιπόν θεωρεί ιδιαίτερα επικίνδυνο ξυράφι το Σύνταγμα της Τροιζήνας, το αναστέλλει & κηρύσσει ουσιαστικά δικτατορία. Αυτό είναι το τέλος της Πρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας. Όμως οι δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι Έλληνες δεν το έβαλαν κάτω.

Σάββας Καλεντερίδης@KalenteridisSav

Φωνάξτε, να πετύχουμε την εκδίωξη από την Επιτροπή Greece 2021 των δηλωμένων εχθρών του Ελληνισμού…

Ιωάννης  Καποδίστριας, τον δολοφόνησαν Έλληνες το 1831 και τον ξαναδολοφονούν σήμερα οι εντεταλμένοι της ελληνικής κυβέρνησης!  – Infognomon Politics https://infognomonpolitics.gr/2020/05/ioannis-kapodistrias-ton-dolofonisan-ellines-to-1831-ke-ton-xanadolofonoun-simera-i-entetalmeni-tis-ellinikis-kyvernisis/#.XrEMfwcwE7Q.twitter 

Ιωάννης  Καποδίστριας, τον δολοφόνησαν Έλληνες το 1831 και τον ξαναδολοφονούν σήμερα οι εντεταλμέ…

Ιωάννης  Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης: Το έργο και η δολοφονία του 27 Σεπτέμβρη 1831 από Έλληνες!  Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ Λ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  Έλληνας πολιτικός και διπλωμάτης. Διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών…

infognomonpolitics.gr

Το θέμα πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση και της ίδιας της Γιάννας Αγγελοπούλου:

Gianna Angelopoulos@GAngelopoulou

(1/3) «Το σύνταγμα ομοιάζει πρός ξυράφιον, εις ού την χρήσιν δεν εγυμνάσθησαν έτι αι χείρες των Ελλήνων. Μη λησμονήτε δε ότι η ανατροφή αυτών υπήρξε δουλική». Αυτή ήταν η οργισμένη απάντηση του Καποδίστρια, το 1830, στην πρόταση του πλοιάρχου Λάιονς, για  παραχώρηση Συντάγματος.

Προβολή εικόνας στο Twitter

«Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε για την ανάρτηση της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” σχετικά με τα σχόλια του Ι.Καποδίστρια για το Σύνταγμα της Τροιζήνας, διευκρινίζουμε τα εξής: Για την Επανάσταση του 1821 έχουν γράψει πολλοί και έχουν αποδοθεί οι τιμές στους μεγάλους ηγήτορες εκείνης της εθνεγερτήριας περιόδου. Προφανώς, κάποιες από τις αποφάσεις όλων αυτών, ηχούν παράξενα μέσα στο ασφαλές σημερινό περιβάλλον.

Το χρέος όλων μας, και συγκεκριμένα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», είναι να αναδειχθούν όλες οι απόψεις, όλες οι κριτικές, για τις δράσεις και τις αποφάσεις εκείνης της εποχής, γιατί, όπως έλεγε και ο Διονύσιος Σολωμός, «Εθνικό είναι το Αληθές». Με πρόγραμμα και συνέπεια, από τον περασμένο Φεβρουάριο και για τους επόμενους 20 μήνες, τα social media και το site της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», υπηρετούν αυτόν τον σκοπό.

Με την έννοια αυτή, οι συζητήσεις που γίνονται, στο βαθμό που είναι νηφάλιες, πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά γόνιμες. Αλίμονο, αν 200 χρόνια μετά, δεν μπορούμε να συζητάμε με ψυχραιμία για την περίοδο της Επανάστασης. Αρκεί, ο στόχος να παραμένει ένας: να την τιμήσουμε, γιατί αυτή, σε μεγάλο βαθμό, προσδιόρισε αυτό που είμαστε σήμερα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ – ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΤΟΜΟΙ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here