Του Στέλιου Τάτση
Γρηγορείτε …..! έχουμε ήδη πέσει εις πειρασμόν. Ο Σωτήρης ο Τζούμας είναι φίλος μου και
όταν εγώ τα έγγραφα, μου έλεγε πως υπερβάλλω, τώρα κατάλαβε πως είχα δίκιο  και
έγινε πιο σκληρός και από εμένα (Δείτε το τελευταίο κείμενό του εδώ). Όταν ανακοίνωσε η γυναίκα του Καζαντζάκη πως δεν θα κυκλοφορήσουν  τα βιβλία του , απάντησε με ηρεμία ψυχής, ποσώς με ενδιαφέρει η κυκλοφορία των βιβλίων μου, ήθελα όμως να ξέρω  αν όλοι αυτοί οι Παπάδες  αν είναι τόσο πιστοί και ηθικοί  όπως είμαι εγώ.
Ζείτε  καθημερινά με τους Αγίους, μιμηθείτε τους, τι κι’αν κερδίσετε χρόνο και χρήμα, και χάσετε την ψυχή σας και την Βασιλεία του Θεού; Αν πιστεύατε , αν είχατε πίστη ενός κόκου
συνάπεως εσείς οι Ορθόδοξοι κληρικοί, θα είχατε  κατορθώσει να κάνετε τα πάνω κάτω. Οταν οι αντίχριστοι κυνηγούν την Εκκλησία δεν ισχύει πλέον η πειθαρχία στην κεφαλήν που δεν μπορεί λόγω  χώρου και χρόνου  να εκτελέσει το  έργο  της σύμφωνα με τας γραφιάς.
Τι να τα κάνω τα λόγια τα παχιά όταν δεν συμβαδίζουν με τα έργα.
Φτιάχτηκαν περικαλείς ναοί από αγράμματους μετανάστες  και οι δισεκατομμυριούχοι , εκατομμυριούχοι και όλοι οι νεόπλουτοι δεν μπορούμε να τους συντηρήσουμε, γιατί τα πετάτε σε βαρέλια….δίχως πάτο. Κανένας δεν μερίμνησε να υπάρχει ένα γιγάντιαίο, ενιαίο ταμείο, που σκοπός του ήταν  να  συντηρεί τους ναούς και την παιδείαν  των παιδιών της ομογένειας.
Οι λογαριασμοί που υπάρχουν  χάνονται , άσκοπα γιατί επαναλαμβάνω , πέφτουν  σε βαρέλια δίχως πάτο……
Ο Θεός μεθ’ημών και υμών.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here