Του Στέλιου Τάτση
Σε μια “δημοκρατική” χώρα ο καθένας μπορεί να έχει την δική του άποψη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστή. Εμείς τα γράφουμε αφιλοκερδώς ( ελπίζω και όλοι οι άλλοι…) και το αναγνωστικό κοινό θα βγάλει το συμπερασμά του. Ο κύριος Τζίμας, μιλάει για παραμύθια και μεσαίωνες, τότε γιατί το αφορισμένο ΤΡΙΟ έχει αμολύσει όλα τα σκυλιά του …. και προσπαθεί με μεσάζοντες να πείσουν τον Αμβρόσιο να αποσύρει τον αφορισμό; Παραμύθια λέγει ο Ιερώνυμος και τα τσιράκια του… Κανένας δεν μπορεί να άρει τον αφορισμό ενός Ιεράρχη η ακόμη και ενός απλού Παπά. Ο μόνος που μπορεί είναι ο ίδιος ο κληρικός που έπραξε τον αφορισμό, με την μόνη προϋπόθεση να πάει ο αφορισμένος να
βρει τον κληρικό να του δηλώσει μετάνοια και να ζητήσει την συγχώρεση. Η ακόμη να πάνε στην Σύνοδο και να κάνουν αυτό που έκανε ο Βερύκιος και αυτό που έκανε δείχνει την ποιότητα του ανθρώπου….. δημοσιογράφου.
Δημοσιογράφος ο Βερύκιος, δημοσιογράφος και ο Τζίμας. Ο πρώτος μιλάει για για φόβο (σεβασμό) Θεού και ο δεύτερος για παραμύθια και μεσαίωνες. Ο Θεός δεν ξεχωρίζει τους άρχοντες η πλούσιους από τους πένητες και είναι δίκαιος, έχει χαράξει για όλους την ίδια πορεία. Η λέξη που κάνει τους ανθρώπους ξεχωριστούς , λέγεται ανθρωπιά και ισχύει για όλους, κάτω από το βλέμα του δημιουργού είμεθα όλοι το ίδιο. Κάποτε ταξίδευα με την Ολυμπιακή πρώτη θέση και ο χώρος ήταν για τους μη καπνίζοντες. Απέναντί μου ήταν κάποιος περίεργος τύπος ο οποίος με την απογείωση έβγαλε τα εργαλεία του καπνίσματος για να καπνίσει, μόλις τον είδα του λέγω μην τον ανάψεις διότι εδώ απαγορεύεται το κάπνισμα., ήταν σαν να μιλούσα σε ντουβάρι.
Σηκώθηκα και πήγα στο πιλοτήριο και είπα στον Πιλότο το γεγονός και μάλιστα του είπα πως αν δεν τον νουθετήσεις να γυρίσεις πίσω να κατεβώ εγώ.Τον φώναξε λοιπόν ο Πιλότος και φαίνεται πως του είπε πως αν θέλεις να καπνίζεις θα πηγαίνεις στήν οικονομική θέση. Έτσι έγινε και κάθε φορά που πήγαινε για κάπνισμα μου πέταγε κάτι ματιές λες και ήταν ερωτευμένος ….μαζί μου.Έτσι είναι ο καθένας μας πρέπει να είναι πάνω από όλα άνθρωπος , είτε είναι Παπάς, ζευγάς άρχοντας η πένητας. Δεν μπορείτε να μεταλλάξετε την ζωή ενός ολόκληρου λαού επειδή σας το ζητούν αυτοί που σας έβαλαν στο ασανσέρ της εξουσίας. Ο Λαός πλέον δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα, έχασε την εξουσία του όποιον και να ψηφίσει θα είναι του ασανσέρ. Αυτό που έπραξε ο Αμβρόσιος ήταν μια ύστατη προσπάθεια ενός μοναδικού Αρχιερέως και εύχομαι να μην λυγίσει μέχρι το τέλος παρά μόνο όταν υπάρξει ειλικρινής μετάνοια και αίτηση άρσεως από τους ίδιους και όχι από τους μεσάζοντες.
Ξέχασα να σας πώ πως εκ των υστέρων έμαθα πως αυτός ο τύπος του αεροπλάνου ήταν Γενικός Γραμματέας κάποιου Υπουργείου και σίγουρα Τζαμπατζής , γι’αυτό η Ολυμπιακή πήγε κατά διαόλου. “ Χρόνια Πολλά στις Ελένες και τους Κωνσταντήδες για την ονομαστική τους εορτή”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here