Την 27/05/2020 ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης παραχώρησε συνέντευξη στο STAR  Κεντρικής Ελλάδος καλεσμένος της δημοσιογράφου κ. Λαφύρη Όλγας, όπου επισήμανε, ότι:

«Είναι αδιανόητο ανεύθυνοι να δημιουργούν πανικό με ψεύδη της Αγγλικης σκανδακοθηρικής Εφημερίδας SUN ότι κατελήφθη Ελληνικό έδαφος στον Έβρο..
Ουσιαστικά δίνουν τη δυνατότητα στην Άγκυρα την διεξαγωγή ψυχολογικών επιχειρήσεων σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Κρίνω ότι είναι ανάγκη να παραθέσω το άρθρο 2 του Πρωτοκόλλου της 3ης Νοεμβρίου 1926 που καθοριζει επακριβως τα σύνορα στον Έβρο, καθως και τον πρωτότυπο χάρτη για την περιοχή Μελισσοκομείου.
Οι συντάκτες είναι: Ο Έλληνας αξιωματικός Μινωτάκης, ο Τούρκος συνταγματάρχης Χαϊλουράχ Μπέη και ο Ολλανδός συνταγματάρχης Μπάκερ
Το πιο κρίσιμο άρθρο στην παρούσα συγκυρία είναι το Αρ. 2 που αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η Επιτροπή απεφάσισεν ότι η συνοριακή γραμμή δεν θα ακολουθήση τον ρουν του ποταμού εις τας ενδεχόμενας μετακινήσεις του, αλλ’ ότι η γραμμή αυτή καθορίζεται κατά τρόπον οριστικόν από την παρούσαν θέσιν του ποταμού, ως αύτη καθωρίσθη εις τους χάρτας τους καταρτισθέντας μερίμνη της Επιτροπής».
Επομένως, μετά τη χάραξή της η συνοριακή γραμμή αποφασίσθηκε να παραμείνει σταθερή και να μην ακολουθεί τις μετατοπίσεις της κοίτης του ποταμού.

(Πρωτότυπος χάρτης Μελισσοκομείου 1926)

(Χαρτης της  περιοχής του Μελισσοκομείου)

Διαψεύδει σε όλους τους τόνους ότι υπήρξε εισβολή και πολύ περισσότερο, κατάληψη ελληνικής γης στην ευαίσθητη περιοχή του Εβρου από Τούρκους, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ  Φραγκούλης Φράγκος.
Μέσα από τον STAR FM 97,1 τονίζει, ότι εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα ήταν ντροπή για τις Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις. Συμφωνεί με την επικείμενη ενίσχυση της συνοριακής γραμμής με αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις και την κατασκευή του φράκτη. Μόνο έτσι θα προλάβουμε κινήσεις αιφνιδιασμού από την Τουρκία. Επίσης, εκφράζει τον προβληματισμό του για την παραμονή στα νησιά μας αλλά και την μετεγκατάσταση στην ηπειρωτική Ελλάδα, χιλιάδων μεταναστών, που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας. Είναι κάτι  όπως υποστηρίζει, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας μας.
Δείτε το βίντεο:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here