Του Κάπτεν Στέλιου Τάτση 

Δέχθηκα το ερέθισμα για τούτο το κείμενο από το δημοσίευμα του Μανώλη Κείου που διάβασα προ ολίγου στο Πενταπόσταγμα. Δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα εάν είναι με τον Αστυνόμο η με τον Αστυφύλακα η και με τους δυό. Γεγονός είναι πως μετά την εκδίωξη του ανθρώπου από τον  Παράδεισο, σύμφωνα με τους Αγίους Πατέρες, ο νούς του ανθρώπου  έγινε ασύνετος, γι’αυτό και  υπάρχει σήμερα παγκόσμιο αλαλούμ. Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι  πως  οι οπαδοί της Πανθρησκείας (Οικουμενισμού) χρησιμοποιούν τον ΚΟΠΡΟΙΟ σαν πρόσχημα για να παρακαμφθούν οι δογματικές διαφορές,
επιλέγοντας μόνο την κοινή Ευχαριστία.

Το δειλό ξεκίνημα του Ελπιδοφόρου με τα κουταλάκια είναι το τέστ για να δούνε εκ πρώτης όψεως  την αντίδραση των πιστών.  Τα τέστ αυτά ανατίθενται από τις Κεφαλές  σε περιφερειάρχες χαμηλής αντίληψης και με έλλειμμα Πίστης, σε άτομα που τους αρέσουν Τα ωραία ΠΑΠΑ (παπά λέγαμε τα ρούχα όταν ήμασταν μικρά παιδιά, μάλιστα για να μας καλοπιάνουν οι Μητέρες μας μας έλεγαν, θα σου πάρω όμορφα παπά), και το χειροκρότημα, είναι τα πιόνια που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι με μικρό (μ)  για να βγάζουν το φίδι από την τρύπα…..Εάν πράγματι σκοπός τους είναι μόνο η κοινή Ευχαριστία  τότε εκ των πρωτέρων λέμε ΟΧΙ. Άρχισαν από τα κουταλάκια για να καταλήξουν  στα ΧΑΠΑΚΙΑ του Πάπα.

Πάντως  εδώ το επιχείρημα (τεστ) απεκρούσθη από το σύνολο των πιστών και σχεδόν το σύνολο των κληρικών. Από φίλους που εκκλησιάζονται σε διαφορετικούς ναούς μας δηλώνουν  πως δακρύζουν από τις δηλώσεις των Ιερέων οι οποίοι συνεχίζουν να μεταλαμβάνουν τους πιστούς με τον παραδοσιακό ορθό τρόπο και τους βεβαιώνουν πως δεν θα αλλάξουν θα μείνουν πιστοί στην παρακαταθήκη. Πληροφορούμεθα επίσης πως και άλλες Μητροπόλεις ακολούθησαν το παράδειγμα του Αγίου Ατλάντας και δεν υποχρεώνουν τους Ιερείς των να αλλάξουν τρόπο. Όλη η προσπάθεια που γίνεται από το Φανάρι και τη Ρώμη είναι κατόπιν εντολής των ανθρώπων της ΝΤΠ για να καταλήξουν στο ΧΑΠΙ του Πάπα στο Χάπι της Πανθρησκείας στο Χάπι του Οικουμενισμού.

Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους Μητροπολίτες και Ιερείς  που συνεχίζουν την παράδοση κΙ δι’αυτής την ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ. Μέχρι πρότινος δυστυχώς δεν υπήρχε ΑΛΗΘΙΝΗ φωνή, αληθινή ενημέρωση στην Ομογένεια, η θεία πρόνοια μερίμνησε να καλύψει τον χώρο με το HELLENISCOPE  το οποίον αναίμακτα (δωρεάν) δημοσιεύει όλες τις απόψεις εφ’όσον πληρούν τα επίπεδα της νομιμότητας και της ηθικής.
Το τεστ επέλεξαν να το δοκιμάσουν στην Αμερική, στην Αμερική όπου ακόμη η γνώμη είναι
ελεύθερη, στην Αμερική όπου το δικαίωμα της πίστης είναι ακόμη ελεύθερο, στην Αμερική  όπου η Ελληνική  Ορθόδοξη Εκκλησία έχει βαθιές και δυνατές ρίζες, στην Αμερική που η Ορθοδοξία είναι  ΚΑΣΤΡΟ με γερά θεμέλια, θεμέλια που χτίστηκαν με το αίμα, τον ιδρώτα και τα ίδια τα σώματα των  αγράμματων πρωτοπόρων.

Σκέφτηκαν πως αν πάρει το χάπι η Oρθόδοξη Αμερική τότε θα είναι πολύ εύκολο να το επιβάλλουν παντού. Εάν υπακούσουμε  και δεχθούμε τον εκφυλισμό… θα είμαστε άξιοι της τύχης μας και Προδότες των  πρωτοπόρων και του Χριστού.  Χρόνια Πολλά και του χρόνου της Αναλήψεως με μια ευχή να εξαφανιστούν  από το χωράφι μας όλα τα ζιζάνια και παράσιτα.

Στέλιος Τάτσης (Αλιεύς)

captatsis@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here