ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Νίκος Σταματάκης): Κάθε Ιούνιος είναι ο μήνας των αποφοιτήσεων – έστω και με τις δύσκολες φετινές συνθήκες.  Στην παρούσα στιγμή είναι καλό να θυμόμαστε στην Ομογένεια τους ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα στην θεμελίωση και ανάπτυξη της ελληνικής παιδείας.  Ανάμεσα τους ξεχωρίζει ο απαράμιλλος Δημοσθένης Τριανταφύλλου, ο άνθρωπος που με όλη τη δύναμη της ψυχής του έβαλε τα πνευματικά θεμέλια του πρώτου ελληνοαμερικανικού Λυκείου, που πριν 41 ολόκληρα χρόνια, το 1979, είχε την τύχη να γιορτάσει την πρώτη του αποφοίτηση… Τη σειρά φωτογραφιών που ακολουθεί – και ο οποίες μιλούν μόνες τους, μας παραχώρησε ευγενικά ο ίδιος ο κ.Τριανταφύλλου.  Θα αποτελούν μάλιστα μέρος του βιβλίου που ετοιμάζει και ελπίζουμε όλοι να εκδοθεί τους προσεχείς μήνες… Τα συγχαρητήριά μας στον κ.Τριανταφύλου, τον θρυλικό “Mr.T”, που με την αγάπη του για τα ελληνικά γράμματα άφησε πίσω του γενιές ελληνόπουλων που τον θυμούνται και τον ευγνωμονούν…  Και ακόμα και τώρα συνεχίζει να προσφέρει από το σχολείο του Fairview στο NJ…

Να σημειώσουμε ότι ο κ.Τριανταφύλλου στην αποχώρησή του το 1982 άφησε το σχολείο με πάνω από 1400 μαθητές, αριθμό που ποτέ ξανά δεν κατάφερε να σημειώσει στην πτωτική του πορεία μέχρι σήμερα…. 

=========================

ΚΑΤΩ: Διακρίνονται στην πρώτη σειρά ο Δρ. Ιωάννης Πούλος , Ιερατικός Προιστάμενος, ο Ιδρυτικός και πρώτος Διευθυντής του Λυκείου κ. Δημοσθένης Τριανταφύλλου και στην Τρίτη σειρά δεξιά ο καθηγητής κ. Ιωάννης Κατσίλλης

Στην παρακάτω φωτογραφία ας προσέξουμε τον τίτλο “Ελληνορθόδοξο” στον τίτλο του σχολείο στο λάβαρο πάνω στον τοίχο…

ΚΑΤΩ: Οι τρεις πρώτες αριστεύσασες μαθήτριες που έγραψαν ιστορία το 1979!
Από αριστερά ο Δρ. Ιωάννης Πούλος, ιερατικός Προιστάμενος και ένθερμος υποστηρικτής του Λυκείου, η χαρούμενη Χαρίκλεια Κυριαζή, ο Εντιμότατος Γ. Πρόξενος της Ελλάδας Νικόλαος Καπελλάρης, η Ιωάννα Κοργιαλά υπερήφανη για την επιτυχία της, ο ιδρυτικός και πρώτος Διευθντής του Λυκείου Δημοσθένης Τριανταφύλλου του όποίου το φοιτητικό του όραμα έγινε πραγματικότητα και η Ανδριάνα Δρογγίτη με άπειρη αγαλλίαση. Ιστορική φωτογραφία για τα χρονικά της εληνοαμερικάνικης εκπαίδευσης στην Αμερική.  Στην κορυφή : « Άγιος Δημήτριος  Ελληνορθόδοξο Λύκειο Αστόρια» όνομα που δίνει την ταυτότητα και την αποστολή του Λυκείου, του πρώτου στην Αμερική!

Ο διευθυντής Δημοσθένης Τριανταφύλλου δίνει το πτυχίο στον απόφοιτο Θωμά Νούσια ενώ διακρίνεται και ο καθηγητής Ιωάννης Κατσίλλης.

Από την εφημερίδα “Ελληνοαμερικανική Παιδεία” που εξέδιδε τότε ο κ.Τριανταφύλλου, όπου διακρίνονται και όλοι οι απόφοιτοι.  Τα ονόματά τους από αριστερά: Συμεών Χρυσομαλλίδης, Δημήτριος Ι. Βενετίου, Θωμάς Νούσιας, Μαρία Κιουσεντερλή, Ιωάννα Κοργιαλά, Φιλιώ Γόγωνα, Χαρίκλεια Κυριαζή, Πολυξένη Τρίκουλη, Χριστίνα Νικολάου, Σοφία Τριλίβα, Ανδριάνα Δρογγίτη, Ελένη Χανδρινού, Μαρία Κυριάκου, Παρασκευή Γκλαβά, Αθανάσιος Τσίγγας ( +)

Από τη βράβευση του κ.Τριανταφύλλου από την πρόεδρου του Συλλόγου Γονέων (PTA) στην τελετή αποφοίτησης.  Διακρίνεται από αριστερά ο αείμνηστος Χάρι Ψωμιάδης και ο διάσημος ιατρός ερευνητής κ . Χ. Λέκκας….

Την αποφοίτηση ακολούθησε ταξίδι των αποφοίτων στην Ελλάδα με δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια από την Ολυμπιακή…. Ενα άψογο τέλος…

ΚΑΤΩ: Το χρυσόδετο άλμπουμ της αποφοίτησης και δεξιά το απόσπασμα από το μήνυμα του κ. Δημοσθένη Τριανταφύλλου.

ΚΑΤΩ: ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΣΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

ΚΑΤΩ: O Νίκος Τσιάμης που συγχαίρει τη μαθήτρια Χαρίκλεια Κυριαζή που αρίστευσε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here