Του Στέλιου Τάτση

Σήμερα είναι βροχαριά και οι βλακείες πέφτουν βροχή στο διαδίκτυο μια από τις πολλές ήταν από έναν φίλο Πυργούση που μισεί τον Τράμπ όπως ο σκύλος την γάτα… Ηταν τόσο μεγάλη που φοβάμαι να την γράψω μην πάθει τίποτα κανένας από τα γέλια, μόνο μια γειτόνισα με πήρε για να μου πει καλημέρα και επειδή της αρέσει η κουβέντα άρχισε να μου μιλά για υποκρισία και υποκριτές και της είπα τι περιμένεις αφού οι Αρχιεπισκόποι (ος) ράβουν και φορούν άμφια υποκρισίας… Ναι μου λέγει το πρόσεξα όταν στα εγκαίνια για τις εργασίες του Άγιου Νικόλα των διδύμων (αυτά τέλειωσαν τάκα τάκα και ο δικός μας κατάντησε σαν το γεφύρι της Άρτας….) είδα τον δικό μας Αρχιεπίσκοπο να αγιάζει ποιόν νομίζετε; Τον Κυβερνήτη Κουόμο ο οποίος πέρασε νόμο υπέρ των εκτρώσεων ακόμη και στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης, δηλαδή τέλειο έγκλημα και ύστερα σου λένε οι Παπάδες πως αν δεν εξομολογηθείς δεν σε μεταλαμβάνουμε.

Το άλλο το άκουσες; ποιό άλλο την ρώτησα… Μα ήντα δημοσιογράφος είσαι εσύ, να σου λέγω εγώ τα νέα και να τα γράφεις εσύ; Ελα λέγε και θα κρυώσει ο καφές μου. Να άκουσα πως η Αρχιεπισκοπή πιέζει κάποιον Παπά που είναι Εφημέριος σε μια Εκκλησιά στο Μανχάτταν να παραιτηθεί και να βγει στην σύνταξη γιατί θέλουν να την πουλήσουν καθώς και τα κτίριά της, δεν ξέρω ποιά είναι άμα μάθω θα σου πω. Δεν μου αρέσει καθόλου ο καινούργιος, ήλεγα όταν τον είδα πως επειδή είναι νέος θα άρχιζε τις κλωτσιές στο περιβάλλον, στα ζιζάνια…. που τρώνε τις σάρκες του Χριστού και της ομογένειας, αλλά με αυτά που βλέπω απελπίζομαι. Είναι νωρίς ακόμη για να απελπιζόμαστε της είπα , φαίνεται πως θύμωσε γιατί μου λέγει : “Ε, καυμένε Στέλιο μην ελπίζεις, ξέχασες αυτό που έλεγαν οι παλιοί στη Χίο, πως ο Τούρκος ότι και να του κάνεις δεν αλλάζει ποτέ μένει πάντα Τούρκος“…

Άντε γειά σου της λέγω γιατί θέλω να τελειώσω το πρωινό μου, μια στιγμή, τούτο θα είναι το τελευταίο και θα κλείσουμε, άντε λέγε….. Τα έμαθες για τον Στέφανο Χίο που πήγανε να τον εξαγοράσουν και επειδή αρνήθηκε απεπειρσθήκανε να τον σκοτώσουν; μα εσύ δεν πιάνεσαι είσαι σκέτο πρακτορείο, μου φαίνεται πως πρέπει να μιλήσω στον Σταματάκη να σε προσλάβει στο HELLENISCOPE, αν η προσφορά θα είναι καλύτερη ίσως να την δεχθώ, γιατί έχεις και άλλη, μάλιστα και μάλιστα από ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα ΥΨΗΛΟΥ ΒΕΛΗΝΙΚΟΥΣ…. Κατάλαβα ….. και τι θα κάνεις εκεί; Θα μου ανοίξουν μια στήλη που πάνω πάνω θα έχει ένα Μελανοδοχείο με μια πένα Χ και κάθε απόγευμα θα με παίρνουν τηλέφωνο να τους λέγω τα νέα αλλά θέλουν πιό πολύ τα ομογενειακά τους αρέσει το κουτσομπολιό, άντε τώρα πιέσουμε το κουντουρούδι σου και τα λέμε πάλι αύριο, εντάξει άντε καλημέρα και κοίταξε να μάθεις περισσότερα για την Εκκλησιά στο Μανχάτταν, τον Στέφανο Χίο , για τον Τράμπ, τον Μπάιντεν και ρίξε μια ματιά και για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Τα λέμε λοιπόν πάλι αύριο, φίλες και φίλοι και εάν δεν με δείτε εδώ θα ψάξετε στο HELLENISCOPE, δεν ξέρετε ίσως ακολουθήσει και η Κουτσομπόλα.

captatsis@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here