Του Στέλιου Τάτση

Σήμερα το κορίτσι ( η Κουτσομπόλα) ήθελε θάλασσα, κι’εγω χατήρι δεν του χάλασα. Την πήρα πρωί πρωί και την πήγα στο Bayville, σε όλη την διαδρομή μου έφαγε το κεφάλι μου. Τι να κάνω  όμως , της έκανα το χατήρι για να την έχω από κοντά…. και  να μου κουτσομπολεύει τζάμπα. Της αρέσει η πίτσα  και την πήγα σε μια πιτσαρία που την έχει ένας Ιταλιάνος που μοιάζει σαν μπόγος, όσες περισσεύουν φαίνεται πως τις τρώει αυτός. Της αρέσει εκεί γιατί καρσί (απέναντι) είναι το Κονέκτικατ και της θυμίζει την Χιό με τον Τσεσμέ.

Τρώγαμε την πίτσα και άρχισε  η γλώσσα της να κόβει και να ράβει, δεν ξέρω από που ν’αρχίσω και που να τελειώσω. Δεν ακούγεται τσιμουδιά για την απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου, εμένα μου φαίνεται πως  τώρα που συνήλθε μπορεί να σκέφτηκε αλιώς κι’αλιώτικα….και Πασαλιμανιώτικα… Αμέ αυτός ο Κοτζιάς πάλι, τι θέλει να μιλει για την  ΑΟΖ με την Αίγυπτο και δεν λέγει κουβέντα για τις Πρέσπες, αχ καυμένε Στέλιο όλοι βλέπουν τα “λάθη” των αλλωνόνε  και δεν βλέπουν τα δικά τους , σαν την καμήλα που βλέπει την καμπούρα του καμηλακιού της και δεν βλέπει την δική της, τσιρκολοκατάσταση στην Πατρίδα.

Ήντα μέρος του λόγου είναι αυτός ο βουλευτής, ο Καιρίδης που κάνει πως τα ξέρει  όλα και δεν ξέρει τι του γίνεται . Τον άκουσα να λέγει την μεγαλύτερη κουταμάρα, πως  υφαλοκρηπίδα είναι ο βυθός  και πως το νερό πάνω από τον βυθό είναι διεθνές  και ο καθένας μπορεί να κινείται ελεύθερα χωρίς άδεια από κανένα. Δηλαδή δίνει δίκιο στον  Ερντογάν που σουλατσάρει  μπροστά στις παραλίες μας.

Ας είναι καλά ο Φλώρος ο Στρατηγός που τον έβαλε στη θέση του και τούκοψε  τον βήχα.
Έρως ανήκατε μάχαν, Μπά  ξέρεις και Όμηρο βλέπω, όλα τα ξέρω, αλλά παντρεύτηκα μικρή
και δεν πήγα παραπάνω από το γυμνάσιο, άσε με μην σκαλίτζεις πληγές. Έμαθα πως η ωραία της Ελληνικής βουλής, Όλγα Κεφαλογιάννη τάχει με τον Μίνωα Μάτσα, αυτόν που ο Πατέρας του είχε την εταιρεία Μίνως Μάτσας και Υιός …. που στέγνωσε οικονομικά τον μεγάλο τραγουδιστή Στέλιο Καζαντζίδη και ζουν τον έρωτά τους στην Κρήτη και δεν τους καίγεται καρφί…..για τίποτα. Οι κακές γλώσσες μάλιστα λένε πως τους είδανε να τους πηγαίνει βόλτα ο Πολάκης του Σύριζα με την μηχανή του, που δεν είχε και πινακίδες.

Εκκρεμές κατάντησε  και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, περπατεί  και παραντουρεί, πότε
λέγει ναι στη μάσκα και πότε όχι στη μάσκα και μπερδεύει τα προβατά του. Το ποίμνιό του θέλεις να πείς, μα με τις λέξεις παίζεις βρε Στέλιο; το ποίμνιό δεν αποτελείται από πρόβατα;, δίκιο έχεις. Βλέπετε δεν της πηγαίνω κόντρα για να μην την χάσω. Εκεί που συζητούσαμε ξαφνικά άρχισε να ψάχνει την τσάντα της και μουρμούριζε, τι έπαθες; να ψάχνω να βρώ ένα
μπλοκάκι που έχω σημειωμένα αρκετά  και για τα δικά μας εδώ , γι’αυτούς που έχουν κάνει τις εκκλησιές μας άνωκάτω  και δεν ξέρουμε τι θα γίνουμε. Φαίνεται πως θα το άφησα στο σπίτι. Άμα τόβρω  θάρθεις να σου κάμω καφέ και να συνεχίσουμε. Πάμε τώρα πίσω  γιατί έχω και δουλειές στο σπίτι, να είσαι καλά βρέ Στέλιο που μ’έφερες και ξέσκασα, είδα την θάλασσα και σίγουρα θα με βοηθήσει, θα με εμπνεύσει, γιατί λένε πως  και μόνο που την βλέπεις είναι φάρμακο, σε ηρεμεί σε ξεκουράζει.

Πήραμε τον δρόμο του γυρισμού  και σε όλη την διαδρομή  δεν σταμάτησε  ούτε ένα λεπτό, νόμιζα  πως κρατούσε ένα κόσκινο  και κοσκίνιζε τους πάντες και τα πάντα. Παρκάρισα μπροστά στην πόρτα της με ευχαρίστησε για την βόλτα και μου είπε πως στο επόμενο θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Αλιευς

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here