ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για το εάν ήταν πράγματι “πολιτική” η παρουσία του κ.Ελπιδοφόρου, δείτε την ανάλογη προσευχή του Αρχ. Δημητρίου στο συνέδριο των Δημοκρατικών πριν τέσσερα χρόνια (εδώ).

ΠΗΓΗ: NEWSBREAK.GR

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έκανε παρέμβαση στο συνέδριο των Δημοκρατικών (του υποψήφιου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν), κατά την τρίτη μέρα του οποίου περιλαμβάνονταν ομιλίες, της υποψήφιας Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον. Βέβαια, η κίνηση αυτή του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε δυσαρέσκεια, ειδικά μετά το μήνυμα-προσευχή που ουσιαστικά «ζητούσε» τη νίκη του Μπάιντεν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

«Ελεήμον και στοργικέ Θεέ μας, καθώς μαζευόμαστε με καθαρό νου και καθαρή καρδία για χάρη του έθνους και του μέλλοντος του, προσευχόμαστε για να λάμψει το φως της παρουσίας σου στους εκλέκτορες αυτού του συνεδρίου και στον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν για το υψηλότερο αξίωμα στη χώρα.

Καθώς αντιμετωπίζουμε το μέλλον ως ένα αμερικανικό έθνος, φέρε στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό μας και ενέπνευσε τους καλύτερους αγγέλους μας, με ειρήνη, δικαιοσύνη και γενναιοδωρία, ώστε να πολεμήσουμε ενάντια στην αδικία, την ανισότητα και το μίσος, και να επιτύχουμε ένα κοινό καλό, ένα μεγαλύτερο καλό.

Προσευχόμαστε εις το όνομα της Αγίας Τριάδας. Αμήν», ανέφερε στην ολοκλήρωση του μηνύματός του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Ποιος όμως ήταν ο λόγος να στείλει μήνυμα στο Συνέδριο των Δημοκρατικών υπέρ του Μπάιντεν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής; Είναι μια συμπεριφορά ανεπίτρεπτη και εθνικά επικίνδυνη.

Ο επικεφαλής του ποιμνίου στις ΗΠΑ δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως κομματικό στέλεχος, φέροντας μία εμβληματική θέση τόσο στην Εκκλησία όσο και στην ομογένεια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Εκτός αν κάνει το ίδιο, με την ίδια θέρμη και στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών με τον Ντόναλντ Τραμπ, οπότε.. πάσο.

1 COMMENT

  1. Και οι δύο αρχιεπίσκοποι ήσαν εκτός τόπου και χρόνου. Ως ποιμενάρχης, ο εκάστοτε θρησκευτικός ηγέτης, υποτίθεται οτι οδηγεί το ποίμνιο των πιστών στην ορθή κατεύθυνση στο έργο του Θεού. Η επαναλήψη του ατοπήματος, α μη τι άλλο, δηλεί κομματικοποίηση! Δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν δεν είχαν αναφερθεί ονόματα συγκεκριμένων υποψηφίων. Πέραν αυτού, η ‘ονομαστική μνημόνευση για επιτυχία των αναφερθέντων’, είναι μία καθαρώς πολιτική κομματική κίνηση, προς ικανοποίηση, προφανώς, γνωστών συμφερόντων, υποβιβάζει την αποστολή του θρησκευτικού ηγέτη και απέχει του θρησκευτικού έργου του.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here