Του Στέλιου Τάτση

Βαρθολομαίος και Ελπιδοφόρος, επιμελούνται την αποδυνάμωση του Ελληνισμού της Αμερικής και εξυπηρετούν τα σχέδια του Ερντογάν και της Πατρίδας τους, της Τουρκίας. Δεν έχουν ίχνος Ελληνικότητας μέσα τους. Επιβουλεύονται ακόμη και την περιουσία της Εκκλησίας της Αμερικής. Κάθε Εκκλησία που θα κλείνει, τα περιουσιακά της στοιχεία θα υλοποιούνται και θα τα καρπούται το Φανάρι (τουλάχιστον θα προσπαθήσει καθώς οι περισσότερες εκκλησίες είναι ξεχωριστά 501c3…) Τώρα χρειάζεται ένας μπροστάρης Μητροπολίτης να έλθει σε επαφή με ηγέτες άλλων ομόδοξων Εκκλησιών και να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια Ανεξάρτητη Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής, ολοκληρώνοντας το ΟΡΑΜΑ του Μεγάλου Ηγέτη Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιακώβου του τελευταίου Βορείου και Νοτίου Αμερικής.
Μετά τον Ιάκωβο δεν υπήρξαν πλέον ηγέτες ικανοί να συγκρατήσουν και να συνεχίσουν την ανοδική πορεία της Εκκλησίας της Αμερικής, σ’αυτό συνετέλεσε η αλλαγή του Συντάγματός της που μετέτρεψε τους επισκόπους σε Μητροπολίτες, εξισώνοντάς τους με τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος δεν θα μπορούσε πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του σαν Αρχιεπίσκοπος Αμερικής , στην ουσία έγινε Αρχιεπίσκοπος Νέας Υόρκης όπως και όλοι οι άλλοι Μητροπολίτες στις περιφέρειές τους. Με λίγα λόγια τους μετέτρεψε όλους σε τσιράκια του, αφού όλοι θα λογοδοτούσανε μόνο σ’εκείνον. Και για να παρακολουθεί,
και να έχει άμεση γνώση των πραγμάτων, διόρισε τον άτυπον Υπεραρχιεπίσκοπο…… και ρουφιάνο του που τουλάχιστον μέχρι πρότινος ήταν το αυτί και το μάτι του Οικουμενικού Θρόνου , με το αζημίωτο……φυσικά.
Αυτός ήταν και ο λόγος που το Φανάρι τοποθετούσε αδύναμους Αρχιεπισκόπους, για να μπορεί να αλωνίζει….. ο Υπεραρχιεπίσκοπος, ο οποίος τελικά έπεσε στη διπλή φάκα . Η μια ήταν τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής και το γεφύρι της Άρτας ( Άγιος Νικόλαος των Διδύμων) και η δεύτερη, ο Ελπιδοφόρος που του είχε γίνει θηλειά στον λαιμό και σε κάποια στιγμή , είναι βέβαιον πως  έθεσε στον Πατριάρχη το δίλλημα: “Η Εγώ η αυτός “ , δεν αποκλείεται να είναι αυτός ο λόγος που τον τελευταίο καιρό, ο Υπεραρχιεπίσκοπος έχει εξαφανιστεί όχι μόνο από το προσκήνιο αλλά από προσώπου της γης.
Βλέπετε για ολ’αυτά ισχύουν πάντοτε οι λαϊκές ρήσεις: ”Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται και μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι “. Η πρώτη είναι νεοελληνική και η δεύτερη αρχαιοελληνική. Το αναφέρω γιατί πολλοί νομίζουν ότι την δεύτερη την είπε ο Χριστός. Τα πράγματα περιπλέκονται πολύ αν δεν συνετισθεί το Φανάρι και αντί να κυνηγά την Εκκλησία της Αμερικής, να κυνηγά τον Ερντογάν για όλα τα αισχρά μέτρα που
έχει πάρει κατά των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών, κίνηση του κατά του Ερντογκάν θα του αλλάξει την πολύ την άσχημη εικόνα που έχει σήμερα και θα αποδειχθεί αντάξιος
εκείνων των Αρχιερέων που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα και για την πίστη του Χριστού την Αγίαν και να μην μείνει στην Ιστορία ως ένας άλλος Μεταξάκης και βαποράκι…. του Ερντογάν και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Βλέπετε πως δρά η θεία Πρόνοια, κάποτε πίστευα πως το σχίσμα του ημερολογίου ήταν κατάρα, με όλ’αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν, σήμερα το βλέπω σαν ευλογία, το παλιό ημερολόγιο θα γίνει λιμάνι σε πολλούς πιστούς, θα ενδυναμωθούν και θα πολλαπλασιαστούν οι ναοί του έτι περισσότερον, διότι η πίστη οι ακολουθίες και το τελετουργικό δεν αλλάζουν απολύτως σε τίποτα. Αγιον Όρος, Ιεροσόλυμα και όλοι οι άλλοι Ορθόδοξοι λαοί ακολουθούν το παλαιό . Μας κοροϊδεύουν οι κεφαλές της Εκκλησίας μας, μας εμπαίζουν, διότι ενώ
οι ίδιοι συλειτουργουν με Ιεράρχες του παλιού ημερολογίου, σε μας το παρουσιάζουν σαν ανάθεμα και είμαστε δυστυχώς εμείς οι Έλληνες νεοημερολογήτες, οι μόνοι που γιορτάζουμε Χριστούγεννα με τους Καθολικούς.
Το πλοίο ταξιδεύει και είναι αξιόπλοο και καρποφορεί όταν έχει καλό Καπετάνιο που ξέρει να χαράζει τις σωστές πορείες και την τέχνη του να διοικεί το πλήρωμα άψογα. Σήμερα το πλοίο που λέγεται Ορθοδοξία, ταξιδεύει σχεδόν ακυβέρνητο και αν δεν έχει ακόμη καραβοτσακιστεί οφείλεται στην Θεία Πρόνοια. Ομως είναι επιβεβλημένη πλέον ανάγκη να προχωρήσουμε, να πάρουμε αποφάσεις, να χαράξουμε καινούργια πορεία με άλλον Καπετάνιο αν χρειαστεί…..
Τελειώνω με τα λόγια του Μακαριστού Ιακώβου σε κατιδίαν συζήτηση, τότε που τον τίμησε ο Παγχιακός Κοραής και τον επισκεπτόμουνα τακτικά στο γραφείο του. Δυστυχώς παιδί μου η Εκκλησία μας γενικά θα δεχθεί πολλά πλήγματα κατά την διάρκεια της θητείας του.
Ο Θεός να βάλλει το χέρι του…
Αμήν
captatsis@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here