ΠΗΓΗ: OLYMPIA.GR

Σε ένα φιλοαλβανικό παραλήρημα άνευ προηγουμένου προέβη ο Τζο Μπάιντεν ενόψει των αμερικανικών εκλογών. Με τη σειρά τους οι αλβανοί και ειδικά οι Κοσσοβάροι καλούν τους ομοεθνείς τους στην Αμερική να τον στηρίξουν.

Σε μήνυμα του προς τους Αλβανούς ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρια των ΗΠΑ, Μπάιντεν τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

» Η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου είναι μη αναστρέψιμη και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο

»Ανακηρύσσεται εγγυητής και υπερασπιστής της εδαφικής ακεραιότητας του Κοσσυφοπεδίου και επιμένει ότι η συμφωνία μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας περιλαμβάνει αμοιβαία αναγνώριση!

» Υποστήριξε την (δολοφονική) επέμβαση του ΝΑΤΟ για την «απελευθέρωση» του Κοσσυφοπεδίου το 1999, Που φυσικά οδήγησε στην δημιουργία ενός κράτους – εγκληματία και την εθνοκάθαρση των σέρβων, τσιγγάνων και εβραίων του Κοσσυφοπεδίου.

» Επικρίνει την “μη ισορροπημένη” πολιτική του Τραμπ απέναντι στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία, με άλλα λόγια ο Μπάιντεν αντιτίθεται στη σκληρή και αλαζονική στάση της ομάδας του Τραμπ απέναντι στο Κοσσυφοπέδιο.

» Θα υποστηρίξει την Αλβανία και την ένταξή της στην ΕΕ!

Αυτές οι ενθουσιώδεις δηλώσεις του Μπάιντεν που φτάνουν στο σημείο να υπενθυμίζουν την δολοφονική ενέργεια της Δύσης απέναντι στους σέρβους, είχε φυσικά ως αποτέλεσμα την ένθερμη στήριξη των αλβανών στο πρόσωπο του.

C21A737B 6035 44DD 91D3 0D06D279A4E3
Το μήνυμα του πρώην προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, Άλμπιν Κούρτι

Ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου λοιπόν, Άλμπιν Κούρτι, αμέσως μετά την δήλωση Μπάιντεν, κάλεσε τους Αλβανούς που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες να τον ψηφίσουν!

Σε ένα βίντεο – μήνυμα στη σελίδα του στο Twitter, ο Κούρτι δήλωσε ότι ο Μπάιντεν παρέχει «ακλόνητη υποστήριξη» στους Αλβανούς από τη δεκαετία του 1990.

Υπενθύμισε ότι ο Μπάιντεν ήταν αυτός που καταδίκασε τον «σερβικό φασισμό» στην εποχή του Μιλόσεβιτς και άσκησε πιέσεις για αμερικανική παρέμβαση στη σύγκρουση στη Β-Ε και το Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με τον Κούρτι, οι Αλβανοί έχουν έναν αποδεδειγμένο σύμμαχο στο πρόσωπο του Τζο Μπάιντεν, του οποίου η νίκη θα αναζωογονήσει τις ελπίδες της Πρίστινα για αμοιβαία αναγνώριση με το Βελιγράδι!

2 COMMENTS

  1. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΨΗΦΊΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΗ ΤΡΑΜΠ!
    ΝΊΚΗ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΘΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ!!!
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!

  2. ΤΡΑΜΠ ΔΑΓΚΩΤΌ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΈΦΤΗΚΑ ΠΟΛΥ! ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΝΙΚΗ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here