Του Γιώργου Χαρβαλιά (ΠΗΓΗ – Δημοκρατία)

-Κι ας χάσει την προεδρία με…μαγειρέματα

Συναγωνίζονταν σε…στρεψοδικία τον ΣΚΑΙ και τα άλλα ελληνικά  τηλεοπτικά μέσα, εκείνη την μοιραία καλοκαιρινή βραδιά του δημοψηφίσματος, τα μεγάλα αμερικανικά κανάλια πανεθνικής εμβέλειας, χθες τα ξημερώματα. Εβλεπαν το τραίνο να έρχεται κατά πάνω τους και προσπαθούσαν να καθυστερήσουν το δρομολόγιο με τεχνάσματα και σοφιστείες.

Ειδικά το CNN, που αποφάσισα να παρακολουθήσω, ξεπέρασε κάθε όριο δημιουργικής λογιστικής στο μέτρημα. Η Φλόριντα είχε ήδη κριθεί, με τον Τράμπ να προηγείται σχεδόν με τρείς μονάδες, αλλά οι παρουσιαστές, μιλώντας με ρυθμό πολυβόλου, επιχειρούσαν να επινοήσουν θεωρητικές πιθανότητες για να επικρατήσει στο νήμα ο Μπάιντεν, ανακαλύπτοντας κομητείες όπου οι Δημοκρατικοί έχουν παραδοσιακό προβάδισμα και δεν είχαν ακόμη καταμετρηθεί. Η ίδια κατάσταση, που κυριολεκτικά ήταν για γέλια και για κλάματα, συνεχίστηκε μέχρι αργά το πρωί, με τα κάστρα του Τράμπ να κρατάνε γερά ,αλλά τους επίμονους…κηπουρούς του αμερικανικού καναλιού να βρίσκουν διαρκώς κερκόπορτες για να τα αλώσουν.

Μάταιος κόπος βεβαίως και απόλυτη γελοιοποίηση της στρατευμένης δημοσιογραφίας που καταλήγει σε χουλιγκανικού τύπου εμμονικές προκαταλήψεις. Αυτή η πολεμική όμως, που αναπτύχθηκε σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό σε όλα τα αμερικανικά συστημικά μέσα ενημέρωσης και κραυγαλέα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, φανερώνει το μέγεθος της τεράστιας επιτυχίας του Τράμπ. Μπροστά σε ένα πρωτοφανές κύμα ενορχηστρωμένης αποδοκιμασίας από τους φορείς διαμόρφωσης της κοινής γνώμης κατάφερε να κρατήσει τις δυνάμεις του ζωντανές και να εισπράξει την λαική επιδοκιμασία για την μαχητική του στάση.

Το κατόρθωμα είναι τεράστιο. Και ενδεικτικό της διαπίστωσης ότι η χειραγώγηση, ειδικά όταν επιχειρείται άγαρμπα, με μεθόδους οπαδικού φανατισμού, σκοταδισμού και ταυτόχρονου εκφοβισμού δεν πιάνει. Φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα και εκθέτει αυτούς που την ασκούν.

Επιχείρησαν κάποιοι να πείσουν τους Αμερικανούς ότι ο Τράμπ θα είναι πιο επικίνδυνος στην Προεδρία από έναν τύπο που δεν θυμάται το όνομα της…εγγονής του! Και πιθανόν αύριο να ξεχάσει που έχει κρύψει τη βαλίτσα με τους κωδικούς για τα πυρηνικά.

Οι Αμερικανοί, όμως, σε αντίθεση με αυτούς που πήγαν να τους κηδεμονεύσουν είναι πιο έξυπνοι απ΄όσο ίσως φαίνονται. Κατάλαβαν ότι ο Μπάιντεν θα είναι ένας πρόεδρος μαριονέττα που θα διαβάζει με…linguaphone όσα του υπαγορεύουν τα κέντρα εξουσίας της παγκοσμιοποίησης. Κι αν ξεχάσει καμιά αράδα θα βρίσκονται δίπλα του οι παρακοιμώμενοι «βαρώνοι» του Δημοκρατικού κόμματος για να τον διορθώσουν. Μαζί τους θα κυβερνούν και οι διάφοροι ακροαριστεροί παλαβοί, που θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα για να εισρεύσουν κι άλλοι μετανάστες, κατά προτίμηση μουσουλμάνοι ώστε να γίνει η Αμερική περισσότερο…πολυπολιτισμική απ ότι είναι.

Οι ψηφοφόροι διαισθάνθηκαν ότι η πατρίδα τους, η μεγαλύτερη υπερδύναμη του πλανήτη, κινδυνεύει να πέσει στα χέρια μιας ξιπασμένης παρεούλας, που θα βάλει μπροστά τον «κοιμισμένο Πρόεδρο» σαν ρομπότ και θα συγκυβερνά στο όνομα της Παγκοσμιοποίησης με μία ολοένα και πιο ισχυρή συνιστώσα ριζοσπαστικής αριστεράς. Ενός μορφώματος «αλληλέγγυων» προς πάσης φύσεως περιθωριακούς  που παραπέμπει κάπου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ!

Προτίμησαν λοιπόν τον εκκεντρικό Τράμπ, που αν μη τι άλλο προτάσσει τα συμφέροντα του αμερικανικού έθνους και με ένα σιωπηλό ρεύμα ανυποταξίας στις παραινέσεις, τις πιέσεις, τα ενοχικά σύνδρομα, ακόμη και την εδραίωση μιας λογικής «χαμένης ψήφου» μέσα από δημοσκοπήσεις-μαιμού, ψήφισαν  Ρεπουμπλικάνους .

Η προεδρική εκλογή πλέον θα κριθεί κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Και θα έχει μέλλον, αφού στις λεπτομέρειες συχνά κρύβεται ο διάβολος. Ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Τράμπ είναι ο ηθικός και ουσιαστικός νικητής αυτής της αναμέτρησης.

Η άνετη επικράτηση του στην Φλόριντα και το Τέξας, πολιτείες κλειδιά που από μόνες τους αποφέρουν το ¼ του εκλεκτορικού σώματος, αναβόσβησε την ένδειξη «game over» στο στρατόπεδο του Μπάιντεν που βλακωδώς είχε πεισθεί ότι ετοιμάζεται για υγιεινό περίπατο.

Το αν θα καταφέρουν να υποκλέψουν την τελική νίκη τα συστήματα των Δημοκρατικών μαγειρεύοντας ανατροπές με «μπαγιάτικες» ψήφους σε μια δύο πολιτείες που διαθέτουν ισχυρές προσβάσεις στις τοπικές αρχές, μέλλει να το δούμε. Και αυτές οι μεθοδεύσεις είναι βεβαίως που θα βυθίσουν την Αμερική στον διχασμό, Γιατί θα έχουν αλλοιώσει το πεντακάθαρο μήνυμα της λαικής βούλησης,

Ο Τράμπ από την πλευρά του έχει κάθε δικαίωμα να προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο κι ας χτυπιέται κάτω το CNN. Το ίδιο είχε κάνει άλλωστε ο Τζώρτζ Μπούς ανακόπτοντας τον δρόμο για τον Λευκό Οίκο στον Αλ Γκόρ. Όμως μπροστά στον πανικό ακόμη οι στοιχειώδεις δικλίδες ασφαλείας της δημοκρατικής διαδικασίας αμφισβητούνται και βαφτίζονται συνταγματικά πραξικοπήματα. Στρατευμένα μέσα ενημέρωσης όπως το διαδικτυακό Politico, με γερμανικό παράρτημα στις Βρυξέλλες που «συνδιοικείται» από τον Ομιλο της Bild, φτάνουν να ισχυριστούν ότι ο Τράμπ αγνοεί την λαική ψήφο επειδή ο Μπάιντεν σε απόλυτους αριθμούς συγκέντρωνε λίγους περισσότερους ψηφοφόρους. Αγνοώντας σκοπίμως ότι το εκλογικό σύστημα στις ΗΠΑ είναι αντιπροσωπευτικό και ο συνολικός αριθμός των ψήφων σε εθνικό επίπεδο, που περιλαμβάνει π.χ. την πολυπληθέστατη Καλιφόρνια-παραδοσιακό προπύργιο των Δημοκρατικών, δεν έχει καμία σχέση με τον τελικό αριθμό εκλεκτόρων.

Αυτά είναι όμως ψιλά γράμματα Η στρεψοδικία θα συνεχίζεται όσο το σύστημα δίνει μάχη οπισθοφυλακής για να αποτρέψει το μοιραίο. Τα…εγκεφαλικά σε Βερολίνο και Βρυξέλλες είναι προ των πυλών και πρέπει πάσει θυσία να αποφευχθούν. Εστω και με αλχημείες.

Φοβούμαι πως αν η Αμερική βυθιστεί στο χάος της αμφισβήτησης των εκλογικών αποτελεσμάτων, δεν θα φταίει πλέον ο Τράμπ που απέδειξε ότι είναι εδώ, ολοζώντανος και έτοιμος για μία ακόμη θητεία. Θα ευθύνονται τα συστήματα της παγκόσμιας διακυβέρνησης που δεν ανέχονται την παραμονή στην εξουσία τύπων που «χαλάνε τη πιάτσα». Και  μαζί με αυτά τα υπερεθνικά συστήματα θα επιχαίρουν και χώρες που επιθυμούν το «κόντυμα» της αμερικανικής υπερδύναμης. Με προεξάρχουσα, όχι την Ρωσία και την Κίνα, αλλά την σύμμαχο-στα χαρτιά-Γερμανία…

1 COMMENT

 1. Τους ξέφυγε η Ρωσία με τον Πούτιν και
  ταρακουνήθηκαν τα παγκόσμια κοθώνια
  με την εκλογή του Τράμπ , ο οποίος ξαφνικά και
  από το πουθενά παρουσιάστηκε σαν Ταύρος
  εν υαλοπωλείο ( υαλοπωλείο=ΝΤΠ) και τους
  έκοψε τη φόρα. Τέσσερα χρόνια τον πολεμούν
  συνέχεια με κάθε ΑΘΕΜΙΤΟ μέσο, προκειμένου
  να του αρπάξουν την εξουσία και να τον εξοντώσουν για να τον δείχνουν σε μελλοντικούς
  προστάτες της Ελευθερίας.
  Χθές είδα στον ύπνο μου το άγαλμα της Ελευθερίας , ήταν ολοζώντανη και είχε αναποδογυρίσει τη θέση της , τρόμαξα , την
  πλησίασα φοβισμένος και την αρώτησα, γιατί
  αγαπημένη μου ΚΥΡΑ γύρισες ανάποδα; Αχ
  παιδί μου , έτσι όπως με κατάντησαν αυτές τις
  μέρες το έκανα από την ντροπή μου. Δάκρυσα
  την χαίδεψα και της είπα: “ Μην κλαίς ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!! μου , υπάρχουν ακόμη παλικάρια
  που θα σε υπερασπίζονται και θα σου τραγουδούν, « Χαίρε ω Χαίρε Ελευθεριά».
  Συγκινήθηκε , σκούπισε τα δακρυά της και
  ξαναπήγε υπερήφανη στο πόστο της. Ξύπνησα
  και έτρεμα ολόκληρος, αυτό το όνειρο , αυτήν
  την εικόνα θα την κουβαλώ μαζί μου μέχρι το
  τέλος μου.
  Οι Σατανάδες …..δεν καταλαβαίνουν την αξία της
  Ελευθερίας γιατί είναι σκλάβοι του Σατανά ο οποίος τους διδάσκει πως η μόνη αξία που υπάρχει είναι η αξία του χρήματος , με αυτό θα
  διαφθείρετε τους πάντες και τα πάντα και
  κάποια μέρα εκεί που κάποιοι έστησαν το άγαλμα
  της Ελευθερίας , θα στήσετε το δικό μου και
  δεν πειράζει που είμαι κατσικοπόδαρος, τα
  κατσικοπόδαρα με κάνουν αεικίνητο , τρέχω και
  επιλέγω τους υποστηρικτές μου κυρίως πολιτικούς και δημοσιογράφους . Και με την
  ευκαιρία τα έβαλα με τον εαυτό μου γιατί χθές
  έγραψα δυό καλά λόγια για κάποιον που έγραψε
  στην ιστιοσελίδα του εναντίον των κουμανταδόρων του δήθεν δημοκρατικού κόμματος για όλα όσα συμβαίνουν με την νοθεία
  των εκλογών και σήμερα έκανε τη μεγάλη
  Κολοτούμπα…… φαίνεται πως το αφεντικό του
  τράβηξε το αυτί. Τέτοια ξευτίλα δεν την χωρά ο
  νούς μου.
  Δυστυχώς ο κήπος έχει απ’όλα: “ Δίποδα , τετράποδα και ερπετά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here