Του Στέλιου Τάτση

Τούτες τις ημέρες τα Ελληνόφωνα ομογενειακά ΜΜΕ παρουσιάζουν η μάλλον προβάλλουν, τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο εις τον χώρον του υπό κατασκευή νέου Γηροκομείου Αρχαγγέλου Μιχαήλ εις το Long Island της Νέας Υόρκης, όπου έκανε και την τελετή του Αγιασμού για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και αυτό συμβαίνει σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Ένας Ιεράρχης που εγκαινιάζει τις εργασίες ενός τεράστιου έργου θα έπρεπε να είναι πολύ καλά προετοιμασμένος, δίδοντας αν όχι εμπεριστατωμένη, τουλάχιστον μια γενική εικόνα του έργου , έστω και με κατά προσέγγιση νούμερα. Μετά από όλα όσα έχουν συμβεί ο κόσμος πλέον είναι κουμπωμένος και αναρωτιέται γιατί οι αρμόδιοι αποφεύγουν να δημοσιεύσουν μελέτη που να αναφέρεται στο κόστος και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.
Όλοι όσοι μίλησαν από τους παρευρεθέντες στα εγκαίνια ήταν πολύ συγκρατημένοι,  δεν είχαν ενθουσιασμό γενικά δεν υπήρχε η αισιοδοξία και η υπερηφάνεια για ένα τόσο μεγάλο έργο που ανέλαβαν να αποπερατώσουν. Ο υπεύθυνος για την επίβλεψη των εργασιών στην σύντομη ομιλία του , αναφέρθηκε χωρίς παλμό στο χρονικό διάστημα αποπεράτωσης του έργου, “περίπου” δύο χρόνια, χωρίς να πει λέξη για το κόστος.

Εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη θα ήθελα να πως,αν δεν γίνει λεπτομερής μελέτη του έργου που να αναφέρεται στο κόστος του έργου και να δημοσιευθεί όπου δεί, θα καταλήξουμε  σε μεγαλύτερα παρατράγουδα από εκείνα του Αγίου Νικολάου και της Θεολογικής σχολής Βοστώνης. Η τελευταία μάλιστα όπως ήδη γνωρίζετε ενισχύεται με επιδόματα του Ελληνικού κράτους που τα στερούν από τους φτωχούς συμπατριώτες μας.
Εδώ και τώρα αγαπητά μέλη της αρμόδιας επιτροπής, προχωρήστε άμεσα σε αναλυτική ενημέρωση και δώστε απολογισμό για τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί και από που προέρχονται , πόσα έχετε λαμβάνειν από υποσχέσεις και πόσα έχουν ξοδευτεί μέχρι σήμερα, γιατί διαδίδεται πως ήδη ξοδεύτηκαν πεντακόσιες χιλιάδες για την μελέτη του έργου , η οποία ακυρώθηκε και θα πρέπει να γίνει καινούργια μελέτη.

Εύχομαι να μην είναι αλήθεια διότι αν είναι και τα πετάμε έτσι, ισχύει αυτό που λέγει ο
λαός : “το ξένο χρήμα δεν το λυπάται κανένας”. Μου έκανε εντύπωση που αυτή καθεαυτή η τελετή δεν είχε ούτε την αίγλη , ούτε την αισιοδοξία που συνηθίζεται σε τέτοιου είδους έργα. Αισθητή ήταν η απουσία κάποιων τρανταχτών ονομάτων  από τον Αγιασμό, οι οποίοι σουλατσάρουν στην ομογένεια ως επικεφαλής του έργου. Εύχομαι αυτό να μην σημαίνει πως πριν ακόμη αρχίσουν οι εργασίες βγήκαν τα μαχαίρια…..(τρόπος του λέγειν).
Άκουσα και τον Θεοφιλέστατον  Φασιανής Αντώνιο να κάνει έκκληση για δωρεές και
ήθελα να τον διαβεβαιώσω πως αυτές μικρές η μεγάλες θα ακολουθήσουν όταν οι
πιστοί πεισθούν πως υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις : “ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ- ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ- ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην γίνουμε μάρτυρες ενός ακόμη σκανδάλου.

captatsis@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here