EDITOR’S NOTE: We thought we had seen everything when it comes to delivering “Agiasmos” (Holy Water) on the day of the Epiphany, but this priest in Greece (in Lianokladi of Lamia) surpassed our wildest expectations: He used a fire truck and a hose… He requested the local town office to borrow the truck in order to clean the yard around his church and then he thought it was an excellent idea to deliver “Agiasmos” around town using it… He was reprimanded by his Bishop, the report says… Below the report and video from lamiareport.gr

=================================

«Δεν ήθελα να σκανδαλίσω τους πιστούς….» λέει ο ιερέας, ζητώντας συγγνώμη από τον Μητροπολίτη, για την απαράδεκτη εικόνα, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Διαβάστε τη δήλωση συγγνώμης που έστειλε στο LamiaReport ο παπα-Νίκος:

«Έχοντας διακονήσει στη συγκεκριμένη ενορία ως εφημέριος εδώ και δέκα πέντε (15) περίπου συναπτά έτη και λόγω της αδυναμίας μου να επισκεφτώ και να αγιάσω κάθε σπίτι και κάθε πιστό αυτής, όπως έπραττα ακούραστα τα προηγούμενα έτη την παραμονή των Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανίων, λόγω των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοΐου-COVID-19, θέλησα αυθόρμηταμε τον τρόπο αυτό να έλθω κοντά στο ποίμνιό μου, το οποίο είχα στερηθεί από τον Νοέμβριο μήνα.
Δυστυχώς όμως, λόγω της εν αγνοία μου δημοσίευσης της εικόνας μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,η ενέργειά μου αυτή προκάλεσε σκανδαλισμό.

Για την ενέργεια μου αυτή ζητώ ταπεινά συγνώμη, πρώτα και κύρια από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών τον οποίο σέβομαι και τιμώ ως Πατέρα και Ποιμενάρχη μου, αλλά και από το ποίμνιο της Ενορίας μου το οποίο έως και σήμερα διακόνησα όσο και από τους λοιπούς πιστούς τους οποίους σκανδάλισε η συμπεριφορά μου αυτή».

Οργή Μητροπολίτη Συμεών

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του LamiaReport από πηγές της Ιεράς Μητροπόλεως ο κ. Συμεών μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός το καταδίκασε απερίφραστα διότι πρώτιστα συνιστά γελοιοποίηση του μυστηρίου του Αγιασμού, συν το γεγονός της παραβίασης τόσο των υγειονομικών μέτρων όσο και των εκκλησιαστικών νόμων, αλλά και διότι προκάλεσε τον σκανδαλισμό πολλών πιστών της Ενορίας και όχι μόνο.

Γι αυτό τον λόγο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του LamiaReport, προχώρησε στην άμεση μετακίνηση του ιερέα σε ορεινή ενορία της Δυτικής Φθιώτιδας μέχρι τουλάχιστον να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδας

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών μόλις πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την αυτόβουλη ενέργεια κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως την παραμονή των Θεοφανείων, προέβη άμεσα στα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, τους ισχύοντες Νόμους της Πολιτείας και την εκκλησιαστική τάξη. Εξετάζει δε το ενδεχόμενο και περαιτέρω ενεργειών».

Εντολή για ΕΔΕ από το Δήμαρχο Λαμιέων:

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Λαμιέων, που όταν ενημερώθηκε για το απίστευτο αυτό συμβάν, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σε σχέση με βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε και υπονοεί την εμπλοκή του Δήμου Λαμιέων σε δράσεις  ιερωμένου έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω.

Ο συγκεκριμένος Ιερέας αιτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021  στο Δήμο την χορήγηση του συγκεκριμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, για εργασίες καθαριότητας στο προαύλιο του Ιερού ναού.

Είναι η πολλοστή φορά που κατατίθεται παρόμοιο αίτημα από τον συγκεκριμένο ιερέα για την συγκεκριμένη εκκλησία, το οποίο συνήθως ικανοποιείται και μάλιστα άμεσα.

Ο Δήμος Λαμιέων ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για παραπλάνηση των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη χρήση του πυροσβεστικού αυτοκινήτου.

Όταν ενημερώθηκε για τα συμβάντα διατάχτηκε ΕΔΕ για να φωτιστούν τα πραγματικά περιστατικά και να καταλογιστούν οι ευθύνες».

1 COMMENT

 1. ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΑΤΣΗ
  Όταν έχεις τέτοιους Μητροπολίτες δεν χρειάζεσαι εχθρούς. Εξωρίζει έναν Παπά που αγίαζε τον
  τόπο χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι οικογενειακές του ανάγκες. Ο ίδιος ο Μητροπολίτης δεν έχει οικογένεια και δεν έχει ευαισθησίες για τους οικογενειάρχες. Έχω αναφερθεί επανειλημμένως στο γεγονός πως όλοι οι κληρικοί οποιουδήποτε βαθμού θα πρέπει να είναι έγγαμοι για να είναι ευαίσθητοι
  στην οικογένεια και να πάψουν να έχουν ανιψιές και ανηψιούς……..οι μόνοι άγαμοι κληρικοί μπορεί να
  είναι εκείνοι που μονάζουν σε μοναστήρια.
  Οι ανηψιές και οι ανηψιοί…..των Δεσποτάδων μου θύμισε το ακόλουθο συμβάν.
  Ένα καλοκαίρι πριν επιστρέψω Αμερική κάλεσα τρείς ανηψιές μου που σπούδαζαν στην Αθήνα να
  δειπνήσουμε μαζί στο εστιατόριο ΕΡΜΕΙΟΝ, ένα παραδοσιακός οίκος εστίασης που βρίσκεται στην πλάκα, λίγο πιο κάτω από την Μητρόπολη σε μια στενάδα. Συναντηθήκαμε κατά τις εννέα το βράδυ
  και καθήσαμε σε ένα τραπέζι κάτω από τις κληματαριές. Ένα γκαρσόνι , ευχάριστος τύπος με χιούμορ
  μας καλωσόρισε , μας μοίρασε τα μενού και μας αράδιασε τα σπέσιαλ σε τιμές και τις σπεσιαλιτέ λιχουδιές. Την ίδια στιγμή κοιτάζοντας τις ανηψιές με αρώτησε: “ Τα κορίτσια είναι παιδιά σου; Όχι του απήντηςα είναι ανηψιές μου “, κατάλαβα ….μου απήντησε με πονηριά , τι κατάλαβες , μπορείς να
  μου εξηγήσεις τι υπονοείς ; . Θυμήθηκα τους Δεσποτάδες που μας έρχονται άλλοι με κορίτσια και άλλοι με αγόρια και όταν τους αρωτώ για τις νέες υπάρξεις , άλλοι μου απαντούν είναι ανηψιές μας και άλλοι……ανήψιοί μας…..
  Μην τα βάλλετε μαζί μου , εγώ απλά σας μετέφερα αυτά που μας είπε το γκαρσόνι που είχε και πολύ
  πλάκα . Αν ήμουν στην θέση του πιστού και θαρραλέου Παπά , θα έπερνα το βυτιοφόρο γεμάτο αγιασμό και θα την έστεινα έξω από τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου και την στιγμή που θα είχαν απαρτία, θα
  έβαζα μπροστά την αντλία , θα έπαιρνα την μάνικα και θα τους έλουζα όλους με αγιασμό. Ξέρω θα
  μου πείτε μα δεν είναι όλοι οι ίδιοι και σας απαντώ με την λαϊκή παροιμία “ κοντά στο ξερό καίγεται και το χλωρό”. Στο κάτω κάτω αγιασμός είναι κάνει καλό σε όλους , το λέγουν και οι ίδιοι.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here