ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Σύμφωνα με πληροφορίες από τους Orthodox Times που δημοσιεύουμε παρακάτω ο Μητροπολίτης Ισπανίας Πολύκαρπος αναμένεται να εκλεγεί στην “πολύφερνη” μητρόπολη Ιταλίας (δες σχετικό άρθρο μας εδώ) ενώ για την Ισπανία συζητείται και το όνομα του Επισκόπου Μελιτηνής Μάξιμου, του γνωστού για τα σεξουαλικά σκάνδαλα εντός του κτιρίου της Μητρόπολης Γαλλίας με τους Βούλγαρους συνοδούς πολυτελείας… Θα καταφέρει άραγε ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ Γαλλίας να πιέσει για μια ακόμα φορά τον Πατ.Βαρθολομαίο και να προωθήσει το “πιτσουνάκι” του τον Μάξιμο ως νέο Μητροπολίτη Ισπανίας;  Ποιά είναι άραγε τα προσόντα του πρώην κομμωτή (συγγνώμη “κομμώτριας” με …σκουλαρίκια) Μάξιμου; Πού είναι τα πτυχία του που αναφέρει το ψεύτικο βιογραφικό του στη wikipedia;  Συνεργάτες μας μπήκαν στον κόπο και επικοινώνησαν με το Πανεπιστήμιο Στρασβούργου όπου υποτίθεται “σπούδασε” θρησκευτική διπλωματία (τρομάρα του!) και δεν ξέρουν ούτε το όνομά του!! Ποιά είναι η μόρφωση και τα πτυχία του;… Γνωρίζει για παράδειγμα έστω μια λέξη ισπανικών; Εδώ δεν ξέρει Γαλλικά και το παίζει “νούμερο 2” στη Μητρόπολη Γαλλίας!
Και για να είμαστε συνεπείς με την χριστιανική πίστη μας: Πού είναι η συγγνώμη και η ειλικρινής μεταμόρφωσή του;  Εάν ο Πατριάρχης ήθελε να πράξει το σωστό θα τον έστελνε για 2-3 χρόνια στο Αγιο Ορος για προσευχή και μετάνοια… Με το να επιβραβεύει την αμαρτία και την ασυδοσία τι θα αφήσει πίσω του;  Μόνο τα ερείπια που βλέπουμε στην Ουκρανία και αλλού…  Ελπίζουμε η επιβράβευση της καταίσχυντης συμπεριφοράς του Μάξιμου να σταματήσει εδώ…  

ΥΓ.  Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε τι απέγιναν τα 5 εκατ. ευρώ που δώρισαν πλούσιοι ομογενείς της Γαλλίας για την ανακαίνιση της Μητρόπολης του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι πριν 17 χρόνια. Ομογενείς εκεί μας καταγγέλλουν ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα!  Προφανώς τα “επένδυσε” η “Εμμανουέλλα” εκεί που ξέρει… Πότε θα αποδώσει λογαριασμό;

Ο Μελιτινής Μάξιμος

========================================

SOURCE: ORTHODOXTIMES.COM

Exclusive: This is the new Metropolitan of Italy

Metropolitan Polykarpos of Spain and Portugal (Polykarpos Stavropoulos), is expected to be elected the new Metropolitan of Italy by the Holy Synod of the Ecumenical Throne on Thursday, January 14, 2021.

According to exclusive information of OrthodoxTimes, the Holy Synod of the Ecumenical Throne is expected to select Metropolitan Polykarpos from Nafpaktos as the successor of late Metropolitan Gennadios of Italy, who fell asleep in the Lord on October 16 last year.

Metropolitan Polykarpos has a long experience after serving the Italian Orthodox Church from 1990 until 2007, when he was elected Metropolitan of Spain and Portugal. From 1992 to 2007 Metropolitan Polykarpos also served as Protosyncellus of the Metropolis of Italy.

According to exclusive information from Orthodoxtimes.gr, either Bishop Maximos of Melitene of the Metropolis of France, or Bishop Kirillos of Abydos, will probably be elected as the new Metropolitan of Spain.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here