Εδώ το σχετικό λινκ

Του Στέλιου Τάτση

Σεβασμιώτατε προσωπικά το απορρίπτω πριν να το διαβάσω. Τα λόγια, είτε είναι
προφορικά, είτε είναι γραφτά, δεν έχουν κανένα νόημα όταν δεν συμβαδίζουν με τα έργα.
Τα διαφορετικά κουταλάκια για την λήψη της Θείας μετάληψης σας ξεμπρόστιασαν, απεκάλυψαν την γύμνια της πίστης σας. Δυστυχώς, άλλα διδαχθήκατε, άλλα μας διδάσκετε και άλλα πιστεύετε. Άξιοι της πιστεώς των είναι οι κληρικοί οι Ιερείς που καταλύουν το Άγιον
Ποτήριον μετά την κοινωνία των πιστών χωρίς τον παραμικρό φόβον. Εσείς έχετε το πλεονέκτημα σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας να μεταλαμβάνετε πρώτος και μόνος και δεν καταλύετε το Άγιον Ποτήριον και όλο το βάρος πέφτει στον Ιερέα.

Θα είχαμε παραγράψει το ατόπημά σας για το φάουλ σας προς την Ορθή – Ορθόδοξη Πίστη
μας αν είχατε το θάρρος της μεταμέλειας και της συγνώμης, όπως έκανε ο Μακαριστός Ιάκωβος στο λάθος του για την Ελληνική γλώσσα. Τα κουταλάκια θα είναι το στίγμα και το βαρύ φορτίο που θα κουβαλάτε σε όλη σας την ζωή εσείς και όλοι εκείνοι οι Ιερείς που σας ακολούθησαν. Όταν οι Αρχιερείς μας δεν πιστεύουν στο Θαύμα της κοινωνίας, εμείς οι απλοί χριστιανοί τι θα πρέπει να κάνουμε;  Με αυτήν σας την πράξη δώσατε λαβήν σε όλους αυτούς τους άθεους που διαδίδουν πως όλα όσα πιστεύουμε είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Γειτονισά μου που έχει εξοχικό στα Hamptons μου είπε πως εκεί υπάρχει μια Εκκλησιά πολυτελής που την ονομάζουν Παναγιά των πλουσίων και που ο Σταυρός στον θόλο της
παραδόξως είναι όμοιος με τον Σταυρό των διδύμων. Σύμπτωση η ακολουθούν πολλά
υπονοούμενα που συνδέονται με τα συγκλονιστικά γεγονότα; Σ’αυτήν την Παναγιά των πλουσίων ο Ιερεύς…..έχει δίσκο με πολλά μεταλλικά κουταλάκια και ο κάθε “πιστός” επιλέγει το δικό του και μεταλαμβάνει. Όμως αυτό δεν λέγεται θεία λαβίδα, αλλά κουταλάκι της θείας μου της Φρόσως που έκανε συλλογή από κουταλάκια, της είχα πάρει ένα με το άγαλμα της ελευθερίας και οι ευχές της ακόμη με ακολουθούν. Το έδειχνε στις συγχωριανές της και καμάρωνε λέγοντας μου το έφερε ο ανηψιός μου ο Στέλιος από την Αμερική, έχει το εμβόλιο της ελευθερίας, συγνώμη βρε παιδιά, παρασύρθηκα από τον Μητσοτάκη, το άγαλμα της ελευθερίας ήθελα να πω.

Δεν πειράζει άνθρωποι είμεθα και λάθη κάνουμε φτάνει να λέμε συγνώμη όπως ήδη
έπραξα. Όσα βιβλία και να γράψετε δεν μας πείθετε – θέλουμε έργα. Επανορθώσετε με μια τρανταχτή συγνώμη για να απαλαχθείτε από το τραγικό αμάρτημα, η αναγνώριση των λαθών μας δεν μας υποτιμά μας κάνει ανώτερους άνδρες, ανώτερους ανθρώπους. Γίνετε το παράδειγμα μεταμέλειας, σταθείτε μαζί με τους πιστούς και να σας μεταλάβει ένας ταπεινός Παπάς με την Αγία Λαβίδα από την οποίαν μεταλαμβάνουμε όλοι όσοι πιστεύουμε στην παρακαταθήκη.

Το παράδειγμά σας θα εμψυχώσει όλους εμάς και παράλληλα θα επανέλθουν στον χώρο της
κανονικότητας τα απολωλότα πρόβατα που ακολούθησαν την πλάνην σας και πίστεψαν πως
θα γλιτώσουν μετά λαμβάνοντας με πλαστικά κουταλάκια γιατί το έλλειμμα πίστης δεν τους
άφησε να κατανοήσουν πως η Θεία Κοινωνία χωρίς την Θείαν Λαβίδα δεν έχει καμίαν
θαυματουργή και θεραπευτική ιδιότητα. Αν επανορθώσετε τότε θα πάμε παρέα στον
Λιλικά της Χίου εκεί στην όμορφη Παραλία που έχω ένα ιδιόκτητο Εκκλησάκι αφιερωμένο στον Τρισυπόστατον Θεόν στην Αγία Τριάδα και να κάνουμε το πανηγύρι.

Κλείνω σαν πολύ μεγαλύτερός σας με μια συμβουλή, να θυμάστε παντού και πάντα την
λαϊκή παροιμία που λέγει: “Δείξε μου τους φίλους σου να σου πώ ποιός είσαι”. Ο Χριστός
έκανε παρέα με ψαράδες, απέφευγε τους Γραμματείς, τους Φαρισαίους και τους εμβαπτιζόμενους τοις μετρητοίς Άρχοντας.

captatsis@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here