Του Στέλιου Τάτση

Kατά τύχη άκουσα την χήρα του νοσηλευτή που πέθανε από κορονοιό στην Φλώρινα στο πρωινό δελτίο του Αντένα με τον Γιώργο Παπαδάκη. Λέγω κατά τύχη διότι συνήθως αποφεύγω να βλέπω εκπομπές από Ελληνικά κανάλια γιατί το πλείστον αυτών των εκπομπών υποτιμούν την νοημοσύνη του τηλεθεατή διότι συνήθως οι “υπεύθυνοι“ των εκπομπών τοποθετούνται με γνώμονα τα πολιτικά συμφέροντα του εργοδότη τους, αντί να υπηρετούν τον πολίτη και την αλήθεια.

Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίον μιλούσε για τον νεκρό της και για το πολιτικό
μόρφωμα. Ετοιμόλογη, αντιμετώπιζε την μοίρα της με ευγένεια, θάρρος και με μια αξιοπρέπεια που στα μάτια των τηλεθεατών την έκαναν όχι να μοιάζει αλλά να είναι αληθινή ηρωίδα. Ράγισε η καρδιά μου  όταν την άκουσα να μιλά για την μάχη που έδιδε ο συζυγός της κατά του θανατηφόρου ιού την ίδια στιγμή που παράλληλα έδινε μάχη να σώσει άλλους συνανθρώπους του.

Κατηγορώντας την πολιτική ηγεσία συγκεκριμένα είπε: “Δεν μπορεί η Πολιτεία να χαρακτηρίζει ήρωες τους υγειονομικούς και από την άλλη να μην λέει ούτε συλλυπητήρια στις οικογένειές τους”. Το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η Πολιτεία είναι να σταθεί δίπλα στις οικογένειές μας. Το χρώμα του θανάτου είναι μαύρο. Ο πόνος είναι μεγάλος. Πρέπει να προσέχουμε όλοι. Ο εχθρός είναι αόρατος όμως είναι υπαρκτός κατέληξε η ΚΥΡΙΑ Ολυμπία Τσάτσα κατασυγκινημένη και δακρυσμένη.

Μία δημόσια συγνώμη εκ μέρους της Κυβέρνησης προς την χήρα θα ήταν ανακούφιση για την Χήρα του ατυχούς νοσηλευτή  και συγχρόνως αναγνώριση του τραγικού λάθους της.
Δυστυχώς στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, χάθηκε πλέον η ευαισθησία της ανθρωπιάς.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here