ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Νίκος Σταματάκης): Μετά την αποτυχία των προσπαθειών να βρεθεί μια οδός συμβιβασμού μεταξύ της ηγεσίας του Εθνικού Συμβουλίου (HANC) και της ομάδας διασπαστών που κινούνταν κάτω από τον τίτλο “President’s Forum”, το Εθνικό Συμβούλιο κατέθεσε σήμερα αγωγή εναντίον τους σε Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Μασαχουσέτης με την οποία ζητά την καταδίκη τους όπως και την πληρωμή αποζημίωσης περιλαμβανομένων και των δικηγορικών εξόδων.  Τα τελευταία αναμένεται να ανέλθουν σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια.  (ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – Hellenic American National Council Inc v Remediakis et al).  Η αγωγή συνοδεύτηκε με αίτηση επειγόντων μέτρων προστασίας κατά των εναγομένων μεταξύ των οποίων: 1) Να σταματήσουν τη χρήση του ονόματος “HANC” στις ηλεκτρονικές και άλλες επικοινωνίες του. 2) Να κηρυχθούν άκυρες οποισδήποτε εκλογές πραγματοποιήσουν οι εναγόμενοι χρησιμοποιώντας το όνομα “HANC”. 3) Να πιστοποιήσει το δικαστήριο ότι οι μόνες νόμιμες εκλογές είναι αυτές που έχουν προγραμματιστεί από τη διοίκηση του “HANC” για τις 9-10 Οκτωβρίου. (ΕΔΩ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ Hellenic American National Council Inc v Remediakis et al Emergency Motion).

Σημειώνεται ότι στις τελευταίες διαμεσολαβήσεις είχε αποτυπωθεί η διαφορά των δύο πλευρών ως εξής: Το μέν Εθνικό Συμβούλιο επέμενε στην απόφαση του να γίνουν οι εκλογές 9-10 Οκτωβρίου, ενώ η ομάδα των “Προέδρων” το τοποθετούσε στο τέλος Μαϊου.  Από την ομάδα των τελευταίων είχε ακουστεί ότι ετοιμαζόταν συνάντηση τους αύριο Σάββατο, 24 Απριλίου κάπου στη Νέα Υόρκη με θέμα την προκήρυξη “εκλογών” ή πιθανόν και την άμεση διεξαγωγή τους.  Επικοινωνήσαμε με παράγοντες της Ομοσπονδίας Ν.Υόρκης και μας αρνήθηκαν ότι τους έχουν δώσει κάποια άδεια για τέτοια συνάντηση στο Σταθάκειο.

Το Εθνικό Συμβούλιο εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρονται τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC) βρίσκεταιστη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει προς την Ομογένεια ότι κατέθεσε αίτημα προστασίας των δικαιωμάτων του προς Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βοστώνης, απέναντι σε ομάδα ορισμένων ομογενών που προσπάθησαν παράνομα να υφαρπάξουν το όνομα και τις διαδικασίες του. Η ομάδα αυτή επιχείρησε χρησιμοποιώντας τον τίτλο “HANC President’s Forum” να δημιουργήσει την εντύπωση ότι, ανάμεσα σε άλλα, έχει τον έλεγχο των εσωτερικών διαδικασιών του Εθνικού Συμβουλίου και μπορεί να προκηρύξει εκλογές. Και μάλιστα τη στιγμή κατά την οποία στις 5 Απριλίου το Εθνικό Συμβούλιο αποφάσισε να διεξαχθούν οι εκλογές στις 9-10 του ερχόμενου Οκτωβρίου. Το δικαστήριο αναμένεται ναεκδώσει σύντομα προκαταρκτική απόφαση προστασίας.

Ταυτόχρονα, το Εθνικό Συμβούλιο θα ήθελε να διαβεβαιώσει την Ομογένεια ότι οι πόρτες του παραμένουν ανοιχτές προς όλους τους οργανισμούς που έχουν τις προϋποθέσεις να είναι μέλη του, ακόμα και αυτούς που επιχείρησαν τη διάσπασή του. Είναι στο χέρι τους να απευθυνθούν προς τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και να αιτηθούν τη συμμετοχή τους στις επικείμενες εκλογές με δύο βασικές προϋποθέσεις: Πρώτον, ότι θα έχουν καλύψει το σχετικά μικρό ποσό της οικονομικής τους συνδρομής προς το Εθνικό Συμβούλιο και, δεύτερον, ότι θα έχουν ολοκληρώσει την εκλογή ενός αντιπροσώπου τους στο Ε.Σ. σύμφωνα με τo καταστατικό τους.

Για το Εθνικό Συμβούλιο δεν περισσεύει κανείς. Είμαστε όλοι χρήσιμοι στη νέα πορεία που θα ξεκινήσει σύντομα με στόχο την ανάδειξη των Ελληνικών εθνικών θεμάτων, όπως και των θεμάτων πολιτισμού της Ομογένειας και, πάνω από όλα, την προσπάθεια να ενταχθούν οι νεώτερες γενιές ελληνοαμερικανών στις κοινωνικές και πολιτικές δράσεις της Ομογένειας.

Για το ΕλληνοΑμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο
Βασίλης Ματαράγκας, Πρόεδρος    Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής, Γεν. Γραμματέας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here