ΦΩΤΟ: Διακρίνονται οι αστυνομικοί και δεξιά με άσπρο πουκάμισο ο “συνήθης ύποπτος” για κάθε ατασθαλία, παρανομία και σκάνδαλο, Πέτρος Γαλάτουλας.

================================

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δευτέρα 26 Απριλίου 10 πμ.   Από τον προσωρινό πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ν.Υόρκης κ.Κλεάνθη Μεϊμάρογλου πληροφορηθήκαμε ότι τουλάχιστον οι πέντε από την ομάδα των προέδρων (Τσεκερίδης, Βέλιος, Διαμαντίδης, Καλαμαράς, Τομόπουλος) μαζί με τον επί τιμή Πρόεδρο Βασ. Σταθάκο – και φυσικά και ο ίδιος ο κ.Μεϊμάρογλου, είχαν εγγράφως ενημερώσει ότι δεν επιθυμούν να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συνάντηση ατόμων που επιχειρούν να διασπάσουν το Εθνικό Συμβούλιο στο κτίριο της Ομοσπονδίας, το Σταθάκειο.

Εξάλλου σημειώνουμε ότι από τους 9-10 που μαζεύτηκαν χθες οι τρεις ήταν από τη Φιλαδέλφεια (Ροζανίτης, Καραντώνης, Ευαγγελόπουλος) – χωρίς κανένας τους να έχει κάνει εκλογές στη δική τους ομοσπονδία και χωρίς να έχουν έγκριση από αυτές για τη συμμετοχή τους στα χθεσινά έκτροπα.

==============================================

Του Νίκου Σταματάκη

Σκηνές “απείρου κάλλους” διαδραματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, 24 Απριλίου έξω από το Σταθάκειο όπου εδρεύει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Ν.Υόρκης.  Εκεί είχαν συγκεντρωθεί 9-10 άτομα που αποτελούν την ομάδα προέδρων και δήθεν προέδρων που θέλουν να υφαρπάξουν το όνομα, τα όργανα και τις διαδικασίες του Εθνικού Συμβουλίου. Πολλοί από τους συγκεντρωθέντες δεν νομιμοποιούνται να ηγούνται ή να εκπροσωπούν τις οργανώσεις τους – όπως ο δήθεν “εκλεγείς” πρόεδρος Βασίλης Καυκάς από Βοστώνη, ο οποίος δεν εκπροσωπεί νόμιμα όχι μόνο την Ομοσπονδία Βοστώνης αλλά ούτε το σωματείο του, αλλά και ο Στάθης Καραντώνης από Φιλαδέλφεια.

Μιας και δεν είχαν κανενός είδους νομιμοποίηση – και μάλιστα τη στιγμή που είχαν κατατεθεί αγωγές από τη νόμιμη διοίκηση του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον πρόεδρό του Βασίλη Ματαράγκα – θέλησαν να χρησιμοποιήσουν το “καθιερωμένο” στην συνείδηση όλων “Σταθάκειο” ώστε να παρουσιαστούν ως “σοβαροί”.  Μαζεύτηκαν λοιπόν στο κτίριο γύρω στις 5 το απόγευμα αλλά βρήκαν τις πόρτες κλειδαμπαρωμένες.  Τι είχε συμβεί; Οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας, δρώντας προνοητικά, είχαν αλλάξει τις κλειδαριές και είχαν αναρτήσει προειδοποιητική ανακοίνωση. Εξέδωσαν μάλιστα και ανακοίνωση τύπου που μπορείτε να δείτε εδώ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ).  Σημειώνουμε εδώ ότι ο προσωρινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν.Υόρκης κ.Κλεάνθης Μεϊμάρογλου είχε πράξει άριστα στις 22 Φεβρουαρίου να συντάξει επιστολή προς όλους τους προέδρους Ομοσπονδιών καλώντας τους με σωφροσύνη να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι και να συνενωθούν για το καλό της Ομογένειας (εδώ και η επιστολή αυτή ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΛΕΑΝΘΗ ΜΕΙΜΑΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ).

Απτόητοι οι λίγοι “Διασπαστές”, προσποιούμενοι ότι είναι οι “νόμιμοι ένοικοι”, κάλεσαν κλειδαρά (locksmith) για να ανοίξει την πόρτα και να εισέλθουν στο κτίριο.  Ο κλειδαράς κατέφθασε σε λίγη ώρα πλήν όμως, όπως πληροφορηθήκαμε από τον κ.Μεϊμάρογλου, άλλοι παρόντες ομογενείς ειδοποίησαν τους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία. Στην παρακάτω φωτογραφία διακρίνεται καθαρά το περιπολικό (δεξιά) και στην αμέσως επόμενη οι αστυνομικοί να συζητούν με τους διασπαστές.

Η Αστυνομία εξήγησε στους “διασπαστές” που καθοδηγούνταν από τον μονίμως ύποπτο για πολλών ειδών ατασθαλίες, παρανομίες και σκάνδαλα Πέτρο Γαλάτουλα, ότι εάν τυχόν μπουν με οποιοδήποτε τρόπο στο κτίριο θα συλληφθούν και θα περάσουν τη νύχτα στην “ψειρού”… Κάπου εκεί έληξε και το επεισόδιο με τους διασπαστές να αποχωρούν απογοητευμένοι και ρεζιλεμένοι… Καμία νόμιμη διαδικασία ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ δεν έγινε στο Σταθάκειο.

Οταν εκδιώχθηκαν από το Σταθάκειο οι λιγοστοί “διασπαστές” πήγαν στο Κρητικό σπίτι όπου ναι μεν συνεδρίασαν αλλά δέχτηκαν νέα σφαλιάρα από την Ομοσπονδία των Κρητών που τους ανακοίνωσε ότι δεν παίρνει το μέρος τους… Αλλά οι “καβαλλημένοι” αποστάτες πρόεδροι και δήθεν πρόεδροι ισχυρίζονται ότι έκαναν εκλογές με zoom – κάτι το οποίο είναι παράνομο και δεν έχει καμία νομική αξία… Μάλιστα ο “Μέγας Ναπολέων” Γαλάτουλας επικοινώνησε με κάποια ομογενειακά ΜΜΕ όπου δήλωσε ότι “ο Ματαράγκας τελείωσε”, ότι “έχει εκλεγεί νέο συμβούλιο” και ότι “έχει ο ίδιος τα κλειδιά της Ομοσπονδίας Ν. Υόρκης” – όλα βέβαια φαντασιώσεις του.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό του τραγελαφικού των δήθεν εκλογών ότι οι παρανομούντες “διασπαστές” δήθεν εξέλεξαν όλα τα πόστα του νέου συμβουλίου αλλά δεν εξέλεξαν ταμία!! Γιατί άραγε; Μήπως επειδή όλα όσα κάνουν είναι παράνομα και ενάντια στο καταστατικό του Εθνικού Συμβουλίου;

Επρόκειτο για την πλήρη γελοιοποίηση των “διασπαστών”… Και μόνο το γεγονός ότι επέτρεψαν στον Γαλάτουλα να παρουσιάζεται ως “ηγέτης” και ως “συντονιστής” τους αποδεικνύει το πόσο “λίγοι” είναι και επίσης δείχνει ότι τα κίνητρά τους δεν είναι καθόλου πατριωτικά.  Τα εθνικά θέματα ελάχιστα τους ενδιαφέρουν ενώ κόπτονται για ανάμιξη στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές – γνωρίζουν μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια ότι αφορά τον νέο εκλογικό νόμο… Νοιάζονται επίσης και για “στενές επαφές τρίτου τύπου” με διάφορους υπουργούς και υφυπουργούς…  Το πάθημά τους στο Σταθάκειο ας τους γίνει μάθημα… Και πρώτα ας εξηγήσουν στον Γαλάτουλα ότι η φυσική του θέση δεν είναι στην ηγεσία της Ομογένειας αλλά σε κάποιο καλό ψυχιατρείο ή σε κάποια φυλακή (άγνωστο ποιό από τα δυό θα έρθει πρώτο)…

 

 

1 COMMENT

  1. Τ’ είχες Γιάννη, τ’είχα πάντα,
    ίδια χτές , ίδια προχτές.
    Είχα δυο δραχμές στην πάντα
    τις εφάγαμε κι’αυτές…….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here