ΦΩΤΟ: Ο πρώην πρόεδρος και ευεργέτης της Ομοσπονδίας κ.Βασίλειος Σταθάκος (αριστερά) απευθύνεται στο ακροατήριο με λογικές προτάσεις που έτυχαν γενικής επιδοκιμασίας.

========================

Ούτε εκλογές ούτε τίποτα άλλο δεν μπορεί να γίνει με αλητήριους να μετατρέπουν τις συνεδριάσεις σε χαβούζα… Αλλά όλοι οι παλαιότεροι αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας φέρουν ευθύνη και οφείλουν να αποχωρήσουν εθελοντικά και χωρίς καμία καθυστέρηση. Μετά την αποχώρηση όλων όσων έχουν υπηρετήσει τα τελευταία 10 χρόνια απαιτείται ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ οι υπάρχοντες ενεργοί σύλλογοι, φυσικά και οι αποχωρήσαντες σύλλογοι τα τελευταία χρόνια.  Βασικοί στόχοι του ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: α) Η ψήφιση νέου καταστατικού στα αγγλικά (το υπάρχον είναι ακόμα στα ελληνικά!!), που θα εκσυγχρονίζει τις διαδικασίες (πιθανότατα θα αναθέτει τη διοίκηση σε επαγγελματία μάνατζερ με γραμματειακή υποστήριξη) και  β) Την αναδιοργάνωση της οργάνωσης σε νέες βάσεις με την εγγραφή όχι μόνο συλλόγων αλλά και ατόμων μελών (υπό προϋποθέσεις).

Του Νίκου Σταματάκη

Ντροπή και απογοήτευση νιώσαμε το βράδι της Δευτέρας όσοι δεν είμαστε τακτικοί θαμώνες των συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας Ν.Υόρκης.  Παλαιότερα το συνηθέστερο παράπονο μας ήταν οι μακρόσυρτες και ανοργάνωτες συνεδριάσεις στιλ καφενείου που κρατούσαν μέχρι τα μεσάνυχτα. Τουλάχιστον τότε υπήρχε κάποιος σεβασμός σε ορισμένες βασικές αρχές. Χθές χάθηκε η κοσμιότητα και η όποια δημοκρατικότητα – και αυτός ήταν ο λόγος που η εφορευτική επιτροπή αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση. Αλλοι συνάδελφοι περιέγραψαν και μάλιστα βιντεοσκόπησαν τη συνεδρίαση, επομένως κάποια γενικά συμπεράσματα όλοι μπορείτε να βγάλετε.

Προσωπικά δεν θα διστάσω καθόλου να δείξω τους βασικούς υπευθύνους για την άθλια κατάσταση που βιώσαμε όλοι οι παρόντες παρότι πολλοί είναι οι υπαίτιοι για το χάος και τις απρέπειες (μέχρι χειροδικίας…) που βιώσαμε.  Είναι αυτοί που βλέπετε στον τίτλο, οι συνήθεις ύποπτοι, “ψευτόμαγκες” Γαλάτουλας και Γεωργόπουλος.  Είμουν λίγα λεπτά καθυστερημένος και κάθισα στα πίσω καθίσματα όπου ήδη είχαν δημιουργήσει “γαλαρία” οι δύο αυτοί τύποι, που αποτελούν ντροπή για την Ομογένεια.  Οταν στα επόμενα δέκα λεπτά άρχισε να μιλά ο πρώην πρόεδρος κ.Βασίλειος Σταθάκος, ο Γαλάτουλας άνοιξε το στόμα του και δεν το έκλεισε ούτε στιγμή. Είμουν λίγα μέτρα παρακάτω και δεν έχασα ούτε κουβέντα. “Μα τι λέει τώρα;”, “Βάλτου λίμιτ, δεν μπορεί να μιλά τόση ώρα” και άλλα πιο γλαφυρά από μουρμούρες μέχρι φωνές και άλλες απρέπειες. Ταυτόχρονα άρχισε να δυσανασχετεί και ο Γεωργόπουλος με παρόμοιο τρόπο… Σε κάθε φράση τους επέμειναν να εκτοξεύουν κατηγορίες και να απαιτούν διεξαγωγή εκλογών.

Ολοι πιστεύω συμφωνούν ότι η ομιλία του κ.Σταθάκου ήταν σαφής και καλοβαλμένη καθώς έλεγε πράγματα αυτονόητα: Πώς είναι δυνατόν να διεξαχθούν εκλογές όταν δεν έχει γίνει σωστός απολογισμός και όταν αρκετά σωματεία δεν έχουν ξεκαθαριστεί και η εκπροσώπησή τους είναι υπό αμφισβήτηση;  Ενα απλό παράδειγμα άκουσα ιδιωτικώς από το στόμα του Κώστα Μάστορα και έμεινα έκπληκτος: “Εμάς τους Καβαλιώτες μας εκπροσωπεί μια κοπελιά από τα Δωδεκάνησα η οποία κανείς δεν ξέρει πώς ανέλαβε αυτή τη θέση – και η οποία δεν γνωρίζει ούτε κατά που πέφτει η Καβάλα στον χάρτη!!” μου είπε…  Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλά και χειρότερα παραδείγματα από συτό – πέρα από το γνωστό πρόβλημα με τα σωματεία-σφραγίδες.  Παρόλα αυτά η Εφορευτική Επιτροπή βεβαίωνε ότι είχαν κάνει σοβαρή δουλειά στο θέμα –  χωρίς όμως να πείθουν τους περισσότερους από τους παρευρισκόμενους…

Σε κάποια στιγμή οι Γαλάτουλας και Γεωργόπουλος έφυγαν από τη “γαλαρία” και κινήθηκαν με απειλητικό τρόπο πρός την έδρα υποστηριζόμενοι από τις ύβρεις κάποιου “Γιάννη” τον οποία δεν είχα την τιμή να γνωρίζω – αλλά έμαθα ότι ήταν “δικό τους παιδί”… Ηταν φυσικό μέσα στο κλίμα χάους που δημιούργησαν οι “ψευτόμαγκες” να διακόψει την συνεδρίαση η επιτροπή…. Η διακοπή δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες αντεγκλήσεις και επιθέσεις λεκτικές  και …όχι και τόσο λεκτικές… Εδώ τα τεκμήρια:

Βλέπουμε τον Γεωργόπουλο να κινείται απειλητικά εναντίον κάποιων – σε κάποια στιγμή μάλιστα ακούστηκε να φωνάζει “έλα έξω ρε αν είσαι άντρας…”…

Και εδώ βλέπουμε τον δήθεν “ψύχραιμο” Γαλάτουλα, που ο ίδιος ξεκίνησε το χάος με τις απρέπειες του όταν μίλαγε ο κ.Σταθάκος, να οδηγεί σπρώχνοντας τον Γεωργόπουλο εκτός της αίθουσας για να ηρεμήσει… Οι δύο γελοίοι τύποι αποχώρησαν  και οι υπόλοιποι βρήκαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους και να  μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης..

Θα κλείσω το σύντομο αυτό σημείωμα τονίζοντας και πάλι την ανάγκη ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Κανείς από τους προϋπηρετήσαντες τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια δεν πρέπει να έχει δικαίωμα να αναλάβει αξίωμα στην Ομοσπονδία.  Υπάρχουν κάποιοι, λίγοι,  άτεγκτοι άνθρωποι στην Ομογένεια που μπορούν να ηγηθούν της νέας προσπάθειας και να βγάλουν την οργάνωση από το αδιέξοδο με τη διεξαγωγή του καταστατικού συνεδρίου. Μετά την διοργάνωση του Συνεδρίου ας αναλάβουν οι νεότερες γενιές…  Μόνο η αποχώρηση των παλαιότερων και φθαρμένων ή διεφθαρμένων θα αφήσει τόπο στην νέα γενιά να αναλάβει τα ηνία.

June 29, 2021, n.stamatakis@aol.com   www.helleniscope.com

 

 

 

 

 

4 COMMENTS

  1. Θα ηταν ενδιαφερον να μαθουμε τι ειπε κος Σταθακος σαν σπουδαιος παραγοντας και ευεργετης της Ομοσπονδιας Ελληνικων Σωματειων ΝΥ και οχι τι λεγανε οι ταραξιες στην συνεδριαση που τα λογια τους βρβαιως δεν αξιζουν προβολης. Πιθανον με την πανδημια του Κορωνοιου η Ομοσπονδια επεσε σε υπνωση και τωρα πρεπει να δραστηριοποιηθει για το καλο της Ομογενειας. Αν το Καταστατικο ειναι στα Ελληνικα ευκολα μεταφραζεται στα αγγλικα και επικυρωνεται απο την Γενικη Συνελευση.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ!

    • Μετάφραση δεν αρκεί – χρειαζονται αλλαγές στο καταστατικό… Οι ίδιοι αυτοί απαράδεκτοι ψευτόμαγκεs εχουν ντροπιάσει την ομογένεια πολλές φορές με την συμπεριφορά τους. Εάν δεν τους επικρίνει ο τύπος πώς θα μπούν στην θέση τους – δηλαδή εκτός των οργανώσεων μας;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here