Του Στέλιου Τάτση
Φίλες και φίλοι, μετά από ενάμισυ σχεδόν χρόνο, οι μάσκες έπεσαν……και αποφάσισα να ξαναρχίσω τους περιπάτους μου στην λίμνη της γειτονιάς μου, μου έλειψε το περιβάλλον με τα δένδρα, την άγρια φύση, το φτερούγισμα και οι πολύφωνες μελωδίες των πτηνών, τα σούρτα φέρτα των υδροβίων πτηνών πάνω στο νερό της λίμνης, που πολλές φορές οι προσγειώσεις των σου θυμίζουν μικρά αεροπλανάκια. Μα πιο πολύ από όλα μου έλειψαν οι φίλοι μου οι κύκνοι που βλέπετε στην φωτογραφία, μαζί με μερικές χήνες. Στεναχωρέθηκα γιατί πρόσεξα πως δεν ήταν οι κύκνοι που γνώριζα, άλλοτε όταν με έβλεπαν έτρεχαν κοντά μου και με τα φτερά και το Ράμφος των με τον μακρύ λαιμό μου έκαναν παιχνίδια. Ίσως να μην με γνώρισαν ακόμη η να κατέχονται από κατάθλιψη, για την εικόνα για την κατάντια της λίμνης που πριν τον κορονοιό ήταν το διαμάντι της περιοχής.
Το ίδιο συναίσθημα ένιωσα κι’εγώ, όταν την πρωτοαντίκρυσα πριν από τρείς μέρες. Όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες η σημερινή της κατάσταση είναι απελπιστικά καταθλιπτική και απαράδεκτη. Η πράσινη βρωμιά μέσα στην οποίαν πνίγονται τα πανέμορφα νούφαρα, είναι αποτέλεσμα της εγκατάλειψης των υπευθύνων της Πολιτείας. Με προγράμματα του πρώην Δημάρχου Τζουλιάνη, οι μετέπειτα Δήμαρχοι χρησιμοποίησαν τα κονδύλια που είχε εγκρίνει ο Τζουλιάνι και την είχαν μετατρέψει σε αληθινό Παράδεισο που ήταν το κόσμημα της περιοχής και ο φυσικός πνεύμονας οξυγόνου και δροσιάς για το ζωικό και ανθρώπινο
βασίλειο της γύρω περιοχής. Πριν τον κορονοιό, εγώ μαζί με τον φίλο δημοσιογράφο Πανίκο Παναγιώτου, μόλις βλέπαμε κάτι στραβό επεμβαίναμε και είχαμε αποτέλεσμα. Με πρόσχημα τον κορονοιό οι Δημοτικές αρχές δεν έκαναν απολύτως τίποτα, όλα τα έργα που είχαν γίνει, εγκαταλείφθηκαν στην μοίρα τους και στην μανία του χρόνου.
Υπεύθυνοι γενικά για την απαράδεκτη αυτή εικόνα είναι κατά κύριον λόγο οι δημοτικές αρχές, όμως τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουν και όλοι οι πολιτικοί ανεξαρτήτως κόμματος της περιοχής για την μεγάλη τους αδιαφορία. Τον Νοέμβριο θα έχουμε εκλογές , όλοι εμείς που κατοικούμε στις περιοχές γύρω από την λίμνη θα πρέπει να τους τρίξουμε τα δόντια να τρέξουν να επανορθώσουν και να επαναφέρουν τον μικρό μας παράδεισο εις την πρωτέραν του κατάσταση, διαφορετικά να τους τιμωρήσουμε με τον ίδιο αργό θάνατον.
Αγαπητοί κάτοικοι της περιοχής ο μικρός μας επίγειος Παράδεισος, η λίμνη μας ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ, είναι υποχρέωση όλων μας να την σώσουμε, ας ξεκινήσουμε τον αγώνα μας με τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα προς τις δημοτικές αρχές, τους πολιτικούς της περιοχής και σε όλους τους υποψήφιους στις ερχόμενες εκλογές του Νοέμβρη.
Ο Στέλιος ο Τάτσης είναι:
Καπετάνιος
Επιχειρηματίας
Ερασιτέχνης δημοσιογράφος και
Κάτοικος της περιοχής OΑKLAND Gardens
Το παρόν θα μεταφραστεί και θα δημοσιευθεί στον αμερικανικό τύπο της περιοχής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here