ΦΩΤΟ: Αριστερά ο κ.Τομόπουλος και δίπλα του ο Τιμολέων Κακούρος, φέρων το περίφημο …χιτλερικό μουστάκι, που πήγαινε ασορτί με την απαράδεκτη συμπεριφορά του…

Του Νίκου Σταματάκη

Με τον πέλεκυ της ανάληψης νομικής δράσης να επικρέμεται επί των κεφαλών όλων η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Ν.Υόρκης έδειξε να κατευθύνεται (δυστυχώς όμως με πολύ δειλά βήματα) προς τη σωστή κατεύθυνση.  Διορίστηκε ομόφωνα Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή για τα Οικονομικά η οποία θα προσλάβει δύο ορκωτούς λογιστές (Στυλιανού και Φ.Σαββίδη) που θα αρχίσουν σύντομα τον έλεγχο των οικονομικών για τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο έλεγχος των οικονομικών αποτέλεσε κοινό αίτημα όλων των πλευρών – παρότι η χθεσινή συνέλευση εστίασε μονομερώς στα $20,000 και πλέον μετρητά που παρέλαβε ο κ.Κλεάνθης Μεϊμάρογλου από τους Γαλάτουλα, Αρώνη και Ζαλώνη (για τα οποία παρουσίασε παραστατκά που ορισμένοι αμφισβήτησαν).  Ηταν όμως ολοφάνερο ότι υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις χρήσεως μετρητών αλλά και διάφορες άλλες ατασθαλίες που δεν αναφέρθηκαν. Ελπίζεται ότι οι περιπτώσεις αυτές θα καταγγελθούν στην νέα Επιτροπή και θα εξετασθούν δεόντως.  Καθορίσθηκε νέα γενική συνέλευση για τις 19 Σεπτεμβρίου – αλλά ρεαλιστικά δεν αναμένει κανείς ότι η νέα επιτροπή θα έχει ολοκληρώσει το έργο της πριν τα Χριστούγεννα.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η παράλληλη λειτουργία της Εφορευτικής Επιτροπής με τον κ.Γωνιά ως πρόεδρο, αλλά με αρκετές ασάφειες ως προς τον ρόλο της. Για παράδειγμα δεν ακούσαμε τίποτα συγκεκριμένο για την ακύρωση των nominations του Ιουνίου – που κανονικά θα έπρεπε να τα ονομάσουμε “abominations”, επειδή αφέθηκαν έξω σύλλογοι για διαιδικαστικούς λόγους και δεν έγινε πρόσκληση προς όλους τους συλλόγους, απελθόντες και νέους, να εισέλθουν, ενώ εγκρίθηκαν σύλλογοι-σφραγίδες. Είναι απαραίτητο η Εφορευτική Επιτροπή να αναλάβει ΑΜΕΣΑ πρωτοβουλίες και να προβεί σε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους αυτούς να εισέλθουν ή να επανέλθουν στην Ομοσπονδία.  Υπάρχει άφθονος χρόνος, όσο η νέα επιτροπή ελέγχει τα Οικονομικά, να προσκληθούν όλοι αυτοί οι σύλλογοι και να ελεγθούν οι υπάρχοντες.  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

Σε ιδιωτικές μου συζητήσεις ΟΛΟΙ συμφωνούσαν για αυτή την ανάγκη ανοίγματος της Ομοσπονδίας. Οταν όμως ήλθε η ώρα των ειδικών προτάσεων για το θέμα αυτό, υπήρξε φτώχεια. Ας είναι βέβαιοι ότι την επόμενη φορά θα αναφέρουμε ποιοί ήταν αυτοί που μεγαλοφώνως μου μίλησαν υπέρ του ανοίγματος και τι ΔΕΝ έκαναν…

Ελαμψε δια της απουσίας του ο συνήθης ύποπτος για κάθε λογής πρόβλημα και ατασθαλία Πέτρος Γαλάτουλας.  Πιθανότατα φοβήθηκε ότι θα του επιδοθεί προσωπικά η αγωγή για την οποία υπήρχαν επίμονοι ψίθυροι για μέρες.  Οτι και να συνέβη καλώς έπραξε και απείχε.  Θα πράξει ακόμα καλύτερα να απέχει για πάντα, επειδή ο χρόνος του στην Ομοσπονδία έχει τελειώσει οριστικά. Η προσωπικότητά του είναι πολωτική και αντί να ενώνει διχάζει.  Επιπλέον ότι είχε να δώσει το έδωσε – μάλλον πήρε πολύ περισσότερα από όσα έδωσε, και πολιτικά και οικονομικά.  Τέλος ο Διαματάρης που τον στήριζε για τους δικούς του ωφελιμιστικούς λόγους είναι πλέον “υπόδειγμα προς αποφυγή” με αξιοπιστία στο μηδέν. Και όπως όλοι γνωρίζουμε στα μέσα ενημέρωσης δεν στέκεσαι ούτε στιγμή χωρίς αξιοπιστία.

Καλά θα κάνουν επίσης να απέχουν και όλοι οι λοιποί υπερήλικες “Ομοσπόνδυλοι”.  Οι περισσότεροι δυσκολεύονται να πουν μια καλημέρα στα αγγλικά – τι δουλειά έχουν να εκπροσωπούν την Ομογένεια; Εάν ψάχνουν για κανένα καφενείο, ευτυχώς η Αστόρια έχει πολλά.  Εκεί μπορούν να μαλλιοτραβιούνται μέρα-νύχτα χωρίς να ενοχλούν κανένα. ΣΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ. Το απέδειξε περίτρανα η αποτυχία της δήθεν συμβουλευτικής επιτροπής πρώην προέδρων: Εάν αυτοί οι υποτίθεται έμπειροι δεν μπόρεσαν αν επιβάλλουν λύση, τότε κανείς από τους υπόλοιπους δεν κάνει καλό να παρεμβαίνει στις υποθέσεις της Ομοσπονδίας.  Χθες μόνο ο κ.Τομόπουλος δήλωσε καθαρά και σταράτα ότι αποχωρεί και δεν πρόκειται να ξαναβάλει υποψηφιότητα.  Θα έπρεπε να προσθέσει ότι “θα δώσει τόπο στους νέους” και να καλέσει όλους όσους έχουν υπηρετήσει σε αξιώματα της Ομοσπονδίας (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας) τα τελευταία 10-15 χρόνια να αποχωρήσουν εθελοντικά. Θα το κάνει; Εάν το κάνει θα προσφέρει ανεκτίμητη υπηρεσία.

Aπό τους παρόντες έξοχο παράδειγμα ναρκισσισμού και ψυχοπαθούς εγωϊσμού έδειξε ο Τιμολέων Κακούρος που του ανετέθη να προεδρεύσει της Γενικής Συνέλευσης παρόλο που ο ρόλος του ως Συντονιστής της Ομάδας προέδρων έχει τελειώσει από τις αρχές Ιουνίου.  Εμφανίστηκε κατακαλόκαιρο γραβατωμένος με 90 βαθμούς ζέστη και υγρασία λες και τον καλούσαν στο Λευκό Οίκο!  Κανείς άλλος στην αίθουσα δεν φορούσε γραβάτα! Επειτα άρπαξε το “μαρκούτσο” (μικρόφωνο) και δεν έλεγε να το αφήσει! Οταν μάλιστα κάποιοι του το ζητούσαν με δυσκολία το παραχωρούσε! Μάλιστα στον Κλεάνθη Μεϊμάρογλου κάποια στιγμή αρνήθηκε να το δώσει. Επειτα μιλούσε αφ’υψηλού με ύφος “εκατό καρδιναλίων” λές και και ήταν ο ένας, ο μοναδικός, ο ατελείωτος, ηγέτης-προφήτης της Ομογένειας. Εδινε προσταγές προς όλες τις πλευρές που ταίριαζαν απόλυτα με το μουστάκι “τύπου Χίτλερ” που μοστράριζε!…  Η δυσκολία του στη γλώσσα ήταν προφανής ακόμα και στην πρόταση ψηφίσματος για το Κυπριακό – για το οποία σπατάλησε τα πρώτα 15-20 λεπτά της Συνέλευσης και το οποίο ψήφισμα παρουσίασε ημιτελές!  Τέτοιος επαγγελματισμός!  Το χειρότερο ήταν ότι ήταν σε απόλυτη αρμονία με τον “κολαούζο” του, Γιάννη Κουταλή, που ήταν ο μόνος στον οποίο έδινε το μικρόφωνο με ευκολία.  Αλλά ο Γιαννάκης Κουταλής ήταν και από τους λίγους “φωνακλάδες” χθες, και μάλιστα παραφέρθηκε και είπε απρέπειες. Μάλιστα αναγκάστηκε σε μια στιγμή να ζητήσει συγγνώμη.  Αλλά έπαιζε άριστα το ρόλο “γιουσουφάκι του Κακούρου”!..

Πάντως το Helleniscope πρέπει να τον ευχαριστήσει θερμά γιατί μας ανέφερε φωναχτά αρκετές φορές!  Ηταν μια δωρεάν διαφήμιση και το εκτιμούμε… Πληροφορούμε μάλιστα την Ομογένεια ότι αποφασίσαμε να …ανεβάσουμε τις τιμές μας για διαφημίσεις…   Για να σοβαρευτούμε θα πώ το εξής: Είχαμε και έχουμε πολλούς “Ναπολέοντες” στην Ομογένεια – δεν χρειαζόμαστε άλλους.  Λογική χρειαζόμαστε, κοινή λογική, σοβαρότητα, ενότητα και όχι εξυπνακισμούς, μαγκιές και νταηλίκια.  Εάν κάποιοι θέλουν να το παίξουν “μάγκες” το Helleniscope θα τους ξεσκεπάσει και θα τους μιλήσει στη γλώσσα τους, την οποία γνωρίζει άριστα (όντας βέρος Πειραιώτης και Κοκκινιώτης και μάλιστα με μεγάλη θητεία σε κομματικά γραφεία στα ηρωικά χρόνια στο τέλος της δεκαετίας του 1970…) Και θα είμαστε αδέκαστοι και αδίστακτοι στο ξεσκέπασμα των “καβαλημένων” ναρκισσιστών και των διεφθαρμένων. Το πράξαμε στην ακραία περίπτωση του “Μικρού Ναπολέοντα” της Αστόριας, του Νίκου Ανδριώτη (το παρατσούκλι το έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του!) – θα το πράξουμε χωρίς δισταγμό για όλους τους υπόλοιπους.

Τέλος, όπως αναφέραμε στον πρόλογο η χρήση νομικών μέσων εξακολουθεί να επικρέμαται επί των κεφαλών όλων.  Ορισμένοι πιστεύουν ηλιθίως ότι θα σκεπάσουν τις πομπές τους, θα γίνουν νέες εκλογές και… όλα καλά. Κάνουν λάθος. Επραξε άριστα η Μαρία Μάρκου που το έθεσε έτσι ωμά στην συνεδρίαση της Εφορευτικής Επτιροπής στις 8 Ιουνίου ότι “θα πάει στον Εισαγγελέα”. Αλλωστε το ανέφερε στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης και ο Δ.Φίλιος λέγοντας ότι ο σύλλογος του “Γέρος του Μωριά” είναι έτοιμος για νομική δράση εφόσον δεν τηρηθούν ορισμένοι απαραίτητοι όροι διαφάνειας και δημοκρατικότητας. Υπάρχει επίσης σοβαρός κίνδυνος να γίνει καταγγελία στο IRS – και τούτο είναι απείρως ευκολότερο: Ο οποιοσδήποτε έχει κάποια στοιχεία μπορεί να την κάνει σε λίγα λεπτά.  Ηταν ολοφάνερο χθες ότι υπάρχουν πολλοί με πολλά στοιχεία και ειδικά για εμβάσματα “δωρητών” σε προσωπικούς λογαριασμούς…

Κανείς δεν φιλοδοξεί να διαλυθεί από τις Αρχές η Ομοσπονδία με δικαστικές μάχες η καταγγελίες στο IRS, απολύτως κανείς.  Αλλά προκειμένου να λειτουργεί αντιδημοκρατικά με μόνο 50-60 συλλόγους ενώ πριν δέκα μόλις χρόνια είχε πάνω από διακόσιους – αυτό δεν ισοδυναμεί με διάλυση;  Εάν λοιπόν δεν υπάρξει ριζική αλλαγή κατεύθυνσης είναι καλύτερο να διαλυθεί και να χτιστεί νέος οργανισμός από νέους ανθρώπους σε υγιείς βάσεις…

Το Helleniscope θα καυτηριάζει χωρίς δισταγμό την στασιμότητα και την παρακμή και στέκεται συμπαραστάστης σε όλες της προσπάθειες εξυγίανσης.

July 16, 2021, n.stamatakis@aol.com   www.helleniscope.com

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here