Του Στέλιου Τάτση
Εκδρομή με τον γιό μου τον Μιχάλη στα ΚΑΤΣΚΙΛΣ της Ν.Υ – πήγαμε για δουλειά και στη συνέχεια είπαμε να επισκεφτούμε την ιστορική πόλη Port Jervis που απήχε περίπου 20 μίλια από το σημείο που βρισκόμασταν, να δούμε τα αξιοθέατα και να γευματίσουμε. Όπως
βλέπετε από την πρώτη φωτογραφία είναι χτισμένη στις όχθες του μεγάλου ποταμού Delaware, ο οποίος συνδέει την Νέα Υόρκη με την Πενσυλβάνια. Η πόλη πήρε το ονομά της το 1827 από τον John B. Jervis ο οποίος ήταν ο μηχανικός που έφτιαξε το κανάλι των ποταμών Delaware και Hudson μέσω του οποίου γινότανε η μεταφορά του κάρβουνου από την Πενσυλβάνια στην πόλη της Νέας Υόρκης.
Φθάσαμε κατά τις δύο η ώρα και αφού πήραμε μερικές βόλτες καταλήξαμε σ´ένα κεντρικό δρόμο με καφέ, εστιατόρια , μαγαζιά με αντίκες και άλλα. Παρκάραμε και περπατήσαμε ανιχνεύοντας το εντυπωσιακό περιβάλλον και χαζέύοντας τις βιτρίνες που ήταν στολισμένες με γούστο. Η πρώτη μας εντύπωση ήταν πως βρεθήκαμε σε παραμυθένια πόλη, πως ζούσαμε πίσω πολύ πίσω στον χρόνο. Η ζέστη και το περπάτημα έκαναν τα στομάχια μας να γουργουρίζουν. Έτσι επιλέξαμε ένα που ήταν VEGAN μόνο και που εσωτερικός του διάκοσμος απλός μεν αλλά με πολύ γούστο λες και αυτός που τον έφτιαξε ήταν καλητέχνης οι (φωτογραφίες από πάνω προς τα κάτω δεύτερη και Τρίτη).
Παραγγείλαμε δύο vegan hamburgers με σπέσιαλ σάλτσα από κεράσι και ράσβερι και δύο πατατοσαλάτες που η μαγιονέζα ήταν επίσης vegan. Καταενθουσιαστήκαμε από την γεύση και την νοστιμιά. Δώσαμε συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες και φύγαμε. Περπατώντας προς το αυτοκίνητο, σταματήσαμε στο μαγαζί με τις αντίκες, ήταν κατά στολισμένο με στολίδια παραμυθένιου κόσμου, τέτοιο γούστο τέτοια ομορφιά δεν περιγράφεται με λόγια πρέπει να το ζήσεις για να το κατανοήσεις. Το κάντρο με τον πετεινό και τον γαίδαρο και η κάτωθεν του κάντρου είναι του μαγαζιού στο οποίο αναφέρομαι. Όπως πάντα εμείς οι Έλληνες δεν μπορούμε να μην κάνουμε την πλάκα μας, δώσαμε όνομα στον πετεινό και τον γαίδαρο , δεν αναφέρω τα ονόματα γιατί θα γίνει χαμός…..!!! Αν μπορείτε μαντέψτε τα.
Πήραμε μερικά πραγματάκια και αναχωρήσαμε. Ήταν μια πολύ ωραία εκδρομή και συμφωνήσαμε να την επαναλάβουμε μαζί με όλη την οικογένεια.
22
2 Comments
Like

Comment
Share

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here