Του Στέλιου Τάτση

Με την ως άνω λαϊκή παροιμία τελειώνει ο θεολόγος συνεργάτης του Εθνικού Κήρυκα
το άρθρο του (παρατίθεται ολόκληρο παρακάτω) εναντίων των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης που αντιτίθενται στον εμβολιασμό. Με την παροιμία αυτή προσπαθεί να σπιλώσει την αξιοπρέπεια των εν λόγω 15 – 20 φοιτητών . Τους αποκαλεί ναυαγούς της ζωής και χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε ναυαγός ο ίδιος και κολυμπά στον ωκεανό χωρίς πυξίδα χωρίς προορισμό. Οι περί ων ο λόγος είναι φοιτητές δεν είναι λειτουργοί και
δεν είναι βέβαιον ότι μετά την αποφοίτησή τους ότι θα γίνουν λειτουργοί, όπως έχει συμβεί με πολλούς , παράδειγμα εσείς ο ίδιος που ενώ τελειώσατε ( αν τελειώσατε)
Θεολογία δεν ασκείτε το λειτούργημα του Θεολόγου.

Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν αμέτρητοι κληρικοί εν υπηρεσία λειτουργοί,
μεταξύ αυτών ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπισκοπός μας Ελπιδοφόρος και
πολλοί άλλοι Αρχιερείς και Ιερείς , τους οποίους παίρνει η μπάλα της επαίσχυντης
προσβολής . Κανονικά θα έπρεπε να με είχε προλάβει η Αρχιεπισκοπή , εκείνη θίγεται
και εκείνη θα έπρεπε να σας είχε απαντήσει με σκληρότερη γλώσσα από εμένα.
Το αν θα εμβολιαστούν η όχι είναι θέμα της ηγεσίας της Σχολής και των φοιτητών και
δεν είναι της δικής σας δικαιοδοσίας. Στην προσπάθειά σας να γίνεται βασιλικότερος
του Βασιλέως, ναυαγήσατε ο ίδιος. Στην περίπτωσή σας ισχύει το: “Μωραίνει Κύριος
ον βούλεται απωλέσαι”…

================================

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Του Θ.Καλμούκου (από τον Εθνικό Κήρυκα)

ΒΟΣΤΩΝΗ. Κίνημα αντιεμβολιαστών φοιτητών έχει δημιουργηθεί στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, στο οποίο φέρονται να συμμετέχουν μεταξύ δέκα πέντε και είκοσι φοιτητές, οι οποίοι πρόσκεινται σε διάφορα μοναστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε κύκλωμα φονταμενταλιστών Ελλάδος και Κύπρου και οι οποίοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.
Επικαλούνται προσχηματικά λόγους υγείας για να αποφύγουν να κάνουν το εμβόλιο, ενώ στο θέμα φαίνεται να έχει συμμετοχή και Ελληνοαμερικανός γιατρός, ο οποίος δεν είναι της ειδικότητας των εμβολίων που τους παρέχει πιστοποιητικά για την αποφυγή του εμβολιασμού.
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι οι εν λόγω φοιτητές ενθαρρύνονται από έναν τουλάχιστον ιερωμένο καθηγητή της Σχολής ο οποίος συνήθως δρα στο παρασκήνιο, ενώ υπάρχει επίσημο ανακοινωθέν της Προεδρίας της Σχολής στο οποίο αναφέρεται ότι όλοι οι φοιτητές που θα επιστρέψουν στη Σχολή νεοσεισαχθέντες ή εκ των ήδη φοιτώντων κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, τον Σεπτέμβριο, οφείλουν να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Πρόεδρο της Θεολογικής Σχολής Γεώργιο Καντώνη, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα αξιολογώντας δυνατότητες συνεργασίας με ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδος και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, μας είπε πως «θα διοικήσουμε τη Σχολή για το καλύτερο συμφέρον της Σχολής και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μας στην Αμερική» και συμπλήρωσε «θα πω περισσότερα τη Δευτέρα».
Επίσης ο «Ε.Κ.» ενημέρωσε γραπτώς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο αναφορικά με το ανακύψαν θέμα στη Σχολή και ανέμενε κάποια δήλωση του, αλλά δεν είχε γίνει μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε το παρόν δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» είχε θίξει το θέμα στις 25 Ιουνίου με σχόλιο με τίτλο «Κανείς ανεμβολίαστος στη Σχολή» από τη στήλη «Πρακτορικά», τονίζοντας ότι «στη Σχολή διαμένουν και αρκετοί έγγαμοι φοιτητές με τις οικογένειες τους και τα μικρά τους παιδιά, οπότε η ευθύνη είναι αυξημένη.
Προσοχή! Το θέμα είναι σοβαρό, όχι μόνο για την ανάγκη εμβολιασμού όλων των φοιτητών, αλλά και ποίας διαλογής φοιτητές εξακολουθούν και μπαίνουν στη Σχολή, τι μυαλά κουβαλούν, ποίο το παρελθόν τους γιατί δεν θα πρέπει να ισχύει το γνωστό σοφό «οι του βίου ναυαγοί του υψίστου λειτουργοί».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here