Του Στέλιου Τάτση
Πριν ένα χρόνο σαν σήμερα έγραφα το κείμενο που ακολουθεί…
Αν ζούσε όμως ο χαρισματικός ηγέτης – Εθνάρχης αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Ελλάδας Χριστόδουλος τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ήταν φίλος μου και ινδαλμά μου. Το προσωπό του με το σπάνιο χαμόγελο και ο λόγος του ήταν τα όπλα που φοβόντουσαν τα γουρούνια της Νέας Τάξης Πραγμάτων και τα τσιράκια τους.
===============================
Καλημέρα και χρόνια πολλά . Ένα κεράκι έστω και νοερά, συνοδευόμενο από μια προσευχή να κάνει η Μεγαλομάρτυς το ΘΑΥΜΑ!!! Το θαύμα να ξυπνήσει ο Ελληνικός λαός που κινδυνεύει να μην είναι Ελληνικός (δεν απέχουμε πολύ). Δεν απέχουμε πολύ από το να χάσουμε μέρος της επικράτειάς μας με την ανοχή (χωρίς ενοχή) της διεθνούς κοινότητας . Μας χρησιμοποίησαν το 21 για να σταματήσουμε την κατάλειψη της Ευρώπης από τους Οθωμανούς και μας χρησιμοποιούν ξανά, σαν αποθήκη Ισλαμιστών.
Αυτήν την στιγμή που βρισκόμαστε μεταξύ σφύρας και άκμονος. Ολοι, Ευρωπαίοι και μη, κάνουν νερά. Μας παρακολουθούν, στριμωγμένους ανάμεσα σε δυό μυλόπετρες με Μυλωνά τον Ερντογάν και αντί να βάλλουν πλάτη να ξεφύγουμε από τις μυλόπετρες, διαπραγματεύονται με τον Μυλωνά τα δικά τους συμφέροντα μετά το δικό μας άλεσμα.
Δυστυχώς ακόμη και όλα τα ΜΜΕ έχουν κιτρινίσει αντί να προσπαθούν να μονιάσουν
τον λαό τον διαιρούν ακόμη περισσότερο με το να ξύνουν παλιές πληγές, για να αιμορραγούμε ακόμη περισσότερο. Δεν ήταν τυχαία τα 300 χιλιάρικα που πήρε η Καθημερινή του Παπαχελά ενώ η Εστία πήρε μόνο 15000 χιλιάδες, αυτή η αντίθεση είναι κατάπτυστη πράξη, είναι πράξη ντροπής. Άσε που δεν έπρεπε να δώσει τίποτα σε κανέναν , αφού είμεθα μία χρεωκοπημένη χώρα που από στιγμή σε στιγμή κινδυνεύουμε να εμπλακούμε σε πολεμική σύγκρουση με την γείτονα. Αν είχαν ίχνος πατριωτισμού αυτοί που τα πήραν (οι πολιτικοί δεν έχουν, τους αρέσουν τα ωραία επαινετικά, κούφια λόγια και τα υπέρ αυτών πρωτοσέλιδα….) θα έπρεπε να τα επιστρέψουν για ν’αγορασθούν
μερικά τυφέκια για τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής.
Βλέπω ότι χανόμαστε. Χάθηκαν οι χαρισματικοί ηγέτες και επαφιόμεθα στην ελπίδα του DNA μας όπως και η κατσαρίδα… Έχουμε καταντήσει η χώρα της σφαλιάρας. Η Τουρκία επιβάλλει ως προϋπόθεση για να γίνει κάποιος Πατριάρχης την Τουρκική υπηκοότητα. Εμείς γιατί δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στον Πατριάρχη, τον οποίον πληρώνουμε, να στέλνει Αρχιεπισκόπους μη Τούρκους υπήκοους; Καλός και άξιος….. ο Ελπιδοφόρος αλλά θα έπρεπε
πριν έλθει ως Αρχιεπίσκοπος Νέας Υόρκης να είχε αποβάλλει την Τουρκική υπηκοότητα. Ο κάθε Αρχιεπίσκοπος εδώ παίζει και τον ρόλο του Εθνάρχη , όπως έκαναν πολλοί προηγούμενοι. Σαν Τούρκος υπήκοος όμως έρχεται σε σύγκρουση με την Πατρίδα του. Θα μου πείτε πως προορίζεται για Πατριάρχης. Ε… και; Ο Αθηναγόρας πήρε το Τουρκικό διαβατήριο όταν ανέβηκε στο αεροπλάνο που τον πήγαινε στην Κωνσταντινούπολη για να στεφθεί Πατριάρχης.
Οι Άγιοι βοηθούν αυτούς που αποβάλλουν τον μανδύα της υποκρισίας, αυτούς που θέτουν
πάνω από τα προσωπικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα της Πατρίδας και του συνόλου, δυστυχώς αυτό πλέον δεν υπάρχει. Η παγκοσμιοποίηση του Σόρος και της παρέας του,
μας πέρασε το εμβόλιο της ηλιθιότητας, πως οι λαοί μπορούμε να ζούμε με δανεικά , με χρέος και κανένας δεν κατάλαβε πριν το βάλλει πως ο χρεωμένος, δεν έχει αξιοπρέπεια, δεν έχει ανεξαρτησία, δεν είναι ελεύθερος και πως δεν θα πρέπει να φέρνει αντίρηση όταν του πιάνουν τον ποπό του.
Ξεκίνησα το κειμενό μου με το ΘΑΥΜΑ γιατί έτσι που μας καταντήσαμε μόνο από ΘΑΥΜΑ
μπορούμε να σωθούμε. Διαχρονικά το Έθνος των Ελλήνων έχει ζήσει πολλά θαύματα, ο Ακάθιστος Ύμνος προς την Παναγία εψάλλει μετά από Νίκη, οι σημερινοί ηγέτες όπως ο Αθηνών Ιερώνυμος (ναι μόνον Αθηνών είναι, ο Χριστόδουλος πήγε να γίνει και πάσης Ελλάδος και τον έφαγαν…) τρέχουν και τον ψάλλουν μετά από την ήττα μας μετά τον εξευτελισμό μας, γιατί ο υπερχρεωμένος περπατά με σκυμμένο το κεφάλι.
Αγία Μαρκέλλα μου , γενού εσύ Μεσίτρια να γίνει ακόμη ένα ΘΑΥΜΑ.
Χρόνια Πολλά στους (στις) εορτάζοντες, σε όλους τους Χιώτες οπουδήποτε κι’αν ευρίσκονται.
Αλιεύς

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here