ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Στέλιος Τάτσης): Οπως φαίνεται στην παρακάτω είδηση η Ελλάδα πηγαίνει στην πλατφόρμα της Κριμαίας υπακούοντας σε εντολές άλλων και αγνοώντας την ιστορία ελληνικών ηττών λόγω της Κριμαίας…. Εμείς υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της ΝΤΠ όχι της Πατρίδας μας γιατί ήμαστε τσιράκια της. Ανάθεμά μας κρίμα την ιστορία και τον πολιτισμό που κουβαλάμε στην πλάτη μας. Σήμερα διάβασα και κάτι που ίσως να φαίνεται

παράλογο αλλά μπορεί να είναι και αληθινό τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον. Λένε πως οι γιατροί που ειδικεύονται και ενθαρρύνουν τις εκτρώσεις (παράγωγο της λέξης έκτρωμα) κάνουν περισσότερα χρήματα από την εμπορία των εμβρuακών προϊόντων. Η Αρχιερατική Σύνοδος και γενικά η Εκκλησία της Ελλάδος χρειάζεται φακούς εγκεφάλου, γιατί αν βλέπει και σιωπά γιατί να ξοδεύεται τόσο μεγάλο κονδύλι για του μισθούς των, καλύτερα να βάλλουν λουκέτο. Σε σένα πλάστη και Θεέ υψώνουμε καρδιά και νού, ετούτη τη στιγμή. Μην μας αφήσεις μοναχούς χωρίς παρηγοριά κλπ. Αυτή ήταν η πρωινή προσευχή μας
στο Πάλαι ποτέ ιστορικό Γυμνάσιο Αρρένων Χίου, που την ψάλλαμε όλες οι τάξεις μαζί πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Δυστυχώς έτσι όπως πάμε θα καταλήξουμε στις
κατακόμβες όπως τότε που ήμαστε σκλαβωμένοι και που ακόμη δεν έχουμε καταλάβει πως σήμερα ήμαστε περισσότερο σκλαβωμένοι από ποτέ.
==================================
ΠΗΓΗ:PENTAP[OSTAGMA.GR

Πάει για φιάσκο η “Πλατφόρμα της Κριμαίας”-Μόνο με πρέσβη η συμμετοχή της Ελλάδος-Δεν πάνε Μέρκελ & Ερντογάν

Ποιους κατάφερε να συγκεντρώσει τελικά η σύνοδο κορυφής της Πλατφόρμας της Κριμαίας

Γράφαμε και χθες πως αυτό το τριήμερο των εορτασμών η Ουκρανία παίζει τα δυτικά ρέστα της: Με “Πλατφόρμα της Κριμαίας” και Βαρθολομαίο.

Αύριο Δευτέρα 23 Αυγούστου θα ξεκινήσει η σύνοδος κορυφής της Πλατφόρμας της Κριμαίας στην οποία θα συμμετάσχει και η χώρα μας κάτι που όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μπορεί να αποτελέσει “αγκάθι” για τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Έτσι όμως όπως εξελίσσονται τα πράγματα πιθανόν η εν λόγω σύνοδος να εξελιχθεί σε φιάσκο! Ερντογάν και Μέρκελ που οι Ουκρανοί ήλπιζαν να παραβρεθούν δεν θα ταξιδέψουν στην Ουκρανία , ενώ και η Ελλάδα υποβαθμίζει την συμμετοχή της με την παρουσία μονάχα σε επίπεδο πρέσβη!

Ούτως ή άλλως η σύνοδος στην πραγματικότητα αποτελεί ένα έργο δημοσίων σχέσεων του Γραφείου του Προέδρου Ζελένσκι το οποίο δεν θα επηρεάσει την πραγματική κατάσταση με τη χερσόνησο με κανέναν τρόπο.

Ποιος θα βρεθεί στην Πλατφόρμα της Κριμαίας

Πρόεδροι θα σταλούν από οκτώ χώρες: Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Σλοβενία, Φινλανδία, η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Ο ρόλος της Μέρκελ στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας και η εποπτεία των ΗΠΑ

Πρωθυπουργοί στέλνονται από τέσσερις χώρες: Γεωργία, Ρουμανία, Κροατία, Σουηδία

Δύο πρόεδροι κοινοβουλίων θα προέρχονται από την Ελβετία και την Τσεχία, ενώ Υπουργοί Εξωτερικών θα είναι από : Τουρκία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Ιρλανδία, Δανία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία.

Υπουργοί Άμυνας θα ταξιδέψουν από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πορτογαλία. Και εδώ, η υπόδειξη είναι σαφής: οι Βρετανοί ενδιαφέρονται για την Ουκρανία από στρατιωτική άποψη.

Η υπουργός Ενέργειας Jennifer Gringholm, ο αναπληρωτής της και οι εκπρόσωποι του Biden θα εκπρσωπήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχε προγραμματιστεί να ταξιδέψει ο ανοιχτά δηλωμένος ομοφυλόφιλος Αμερικανός υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ, αλλά χθες τελευταία στιγμή αντικαταστάθηκε.

Από τη Νορβηγία δεν θα ταξιδέψει ο υπουργός Εξωτερικών, αλλά ένας αξιωματούχος χαμηλότερου επιπέδου.

Οκτώ χώρες θα στείλουν πρέσβεις και αυτή η λίστα περιλαμβάνει τη Νέα Ζηλανδία, τη Μάλτα, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Κύπρο, τον Καναδά, την Ισλανδία και την Ελλάδα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση για τους διεθνείς οργανισμούς.

Ο αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Mircea Joana, ελάχιστα γνωστός στην Ουκρανία , θα εκπροσωπήσει το ΝΑΤΟ.

Από το Συμβούλιο της Ευρώπης θα είναι η Γενική Γραμματέας Μαρία Πεϊτσίνοβιτς-Μπουρίτς.

Ο ρόλος της Μέρκελ στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας και η εποπτεία των ΗΠΑ

Είναι αξιοσημείωτο ότι μεγάλες ασιατικές χώρες -Ινδία και Κίνα – δεν θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής.

Με αυτήν την σύνθεση καλεσμένων η “Πλατφόρμα της Κριμαίας” έχει αποτύχει πριν καλά καλά ξεκινήσει, αφου΄για πράδειγμα δεν είναι απολύτως σαφές τι είδους κοινό έγγραφο δύνανται να συνυπογράψουν πχ ο Πρόεδρος της Μολδαβίας και ο Υπουργός Άμυνας της Πορτογαλία

Μόνο 12 από τις 45 χώρες στέλνουν τους υψηλότερους εκπροσώπους τους – προέδρους και πρωθυπουργούς. Επιπλέον, δεν υπάρχει ούτε μία χώρα -κλειδί στην Ευρώπη ή την Αμερική. Και, το πιο σημαντικό, δεν υπάρχει Τουρκία, της οποίας ο Πρόεδρος Ερντογάν θεωρήθηκε ως ένας από τους βασικούς προσκεκλημένους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here