ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Νίκος Σταματάκης): Στον κόσμο του κυριολεκτικά ζει ο αλαζόνας Κυριάκος Μητσοτάκης, που με ύφος Λουδοβίκου 16ου, ενώ η Ελλάδα καίγεται και τα 18χρονα παιδιά κλαδεύτηκαν στις προβληματικές εισαγωγικές για τα πανεπιστήμια, πήρε βίζα κατ’εξαίρεση από την πρεσβεία των ΗΠΑ (βλέπετε οι νόμοι είναι για τους άλλους) και ήρθε οικογενειακώς να γράψει την κόρη του στο ελιτίστικο πανεπιστήμιο YALE… Ελληνες πότε θα ξυπνήσετε και θα διώξετε τους πορφυρογέννητους των μαφιόζικων οικογενειών με τις κλωτσιές; Ελεος με την αλαζονεία τους…

Μαθαίνουμε μάλιστα ότι μιας και είναι εδώ θα περάσει σήμερα το βράδι στο πάρτι των λεφτάδων της Ομογένειας στα Hamptons… To ονομαζόμενο και “Blue Dream”, ενώ το πραγματικό του όνομα θα έπρεπε να ήταν “(Dollar) Green Dream”…

Το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί τον έλληνα πρωθυπουργό να φερθεί πατριωτικά στα εθνικά θέματα και να σταματήσει τα παράνομα ξεπουλήματα εθνικής γης.  ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ EΛΛHNOAMEΡIKANIKOY ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (HANC) ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

=================================

Αυτοκαταστροφική πολιτικά αποδεικνύεται η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Πληρώνει» την αναισθησία και την αλαζονεία του ή ετοιμάζει την έξοδο του;

ΠΗΓΗ: NEWSBREAK.GR

Το σκηνικό της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς, που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της οικογένειας Μητσοτάκη -βλ. Κώστα Μητσοτάκη και Ντόρα Μπακογιάννη- επαναλαμβάνεται, και μάλιστα με μεγαλύτερη έμφαση, στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πολιτικό «τελείωμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προκαλέσει η «αυτοκτονική», πολιτικώς, επιλογή του να πάρει την κόρη του, την ημέρα της δημοσιοποίησης των βάσεων για τις φετινές Πανελλήνιες, και να την γράψει, συν γυναιξί και τέκνοις, στο Yale. Με το πρόσθετο «φάουλ» της εντελώς κατ’ εξαίρεση χορήγησης βίζας εκ μέρους των ΗΠΑ, λόγω πανδημίας.

Τα μαύρα μαντάτα έχουν ήδη φτάσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Ο συνδυασμός του στραπατσαρίσματος της εικόνας του, λόγω κατάρρευσης του «Επιτελικού Κράτους» εν μέσω πρωτόγνωρων καταστροφικών πυρκαγιών, και της επίδειξης αλαζονείας και περιφρόνησης του λαϊκού αισθήματος για το ζήτημα της εγγραφής της κόρης του στο Yale, με άκρως υψηλά δίδακτρα, δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον έχει πάρει οριστικά την κατιούσα και δεν πρόκειται να ανακάμψει πολιτικώς.

Εκείνο δε που δεν υπολόγισε ο, κατά το σύνηθες για το Μητσοτακέϊκο, επιπόλαιος και αλαζών Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι έχει «πληγώσει» βαριά και βαθιά το φιλότιμο και την ευαισθησία τόσο των παιδιών που έμειναν εκτός στις Πανελλήνιες όσο και των ταλαίπωρων γονιών τους.

Και αυτό γιατί μεγάλο μέρος των παιδιών απέτυχε στις Πανελλήνιες όχι από δικό τους φταίξιμο.  Π.χ. άλλα απέτυχαν λόγω των τραγικών «αστοχιών» του συστήματος των βάσεων, όπως συνέβη στις αρχιτεκτονικές λόγω της υψηλής βάσης του σχεδίου, ενώ κατά τα λοιπά αρίστευσαν.  Και άλλα παιδιά απέτυχαν όχι γιατί δεν διάβασαν, αλλά γιατί οι τραγικές συνθήκες της πανδημίας και η ανέχεια των οικογενειών τους -πολλές από αυτές πείνασαν και πεινούν κυριολεκτικά- επηρέασαν δραματικά την ψυχολογία τους.

Και να οι συνέπειες.  Αυτά τα παιδιά που «απέτυχαν» καλούνται τώρα είτε να ξαναδώσουν εξετάσεις, πληρώνοντας αδρά φροντιστήρια. Είτε να γραφτούν στα «ιδιωτικά πανεπιστήμια» με επίσης αδρά δίδακτρα.  Δηλαδή, σε κάθε περίπτωση, οι ήδη «πτωχευμένες» οικογένειες καλούνται να πληρώσουν τα «σπασμένα» της συγκυρίας και των αστοχιών της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και ανάμεσα σε αυτά και στο σκοτεινό αυτό σκηνικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει ότι του λείπει κάθε ίχνος συναίσθησης του δράματος της νεολαίας μας και των οικογενειών των παιδιών που καλούνται να ξανανέβουν το «Γολγοθά» των Πανελληνίων, πολλές φορές δίχως δική τους υπευθυνότητα. Εδώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμίζει Μαρία Αντουανέτα τις ώρες της συμφοράς του γαλλικού λαού.

Αφήνουμε στο τέλος μια άλλη εκδοχή, λιγότερο πιθανή αλλά πάντως υπαρκτή, για την ανεύθυνη συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη: Μήπως βλέπει ότι ούτως ή άλλως έρχεται το πολιτικό του τέλος, και με το φόβο ότι τότε θα είναι δύσκολο να περιφέρεται πλέον στην Ελλάδα, αρχίζει και βλέπει το μέλλον του και το μέλλον της οικογένειάς του εκτός συνόρων; Είπαμε, εκδοχή λίγο πιθανή αλλά πάντως υπαρκτή.  Ιδίως για την ιδιοσυγκρασία της «Αγίας Οικογένειας».

=================================

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (HANC) August 28, 2021

Το προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC) καλωσορίζει τον Ελληνα πρωθυπουργό στην Αμερική έστω και εάν η επίσκεψή του αυτή είναι ανεπίσημη.  Η Ελλάδα και οι εκλεγμένοι ηγέτες μας έχουν πάντοτε την απεριόριστη αγάπη και την συνεργασία μας.

Η ηγεσία του HANC είχε την καλή τύχη πέρυσι να συζητήσει εκ βαθέων προσωπικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στη διάρκεια επίσκεψής του στη Φλόριδα, όπου και ετέθησαν σειρά θεμάτων επί τάπητος. Είχαμε εκφράσει τις ιδιαίτερες ανησυχίες μας για τα εθνικά θέματα τα οποία πλέον, μετά την υπογραφή της δουλοπρεπούς σύμβασης με τους δανειστές το 2015, δεν περιορίζονται στα ελληνοτουρκικά και στο σκοπιανό αλλά αφορούν άμεσα τα θέματα εκμετάλλευσης του εθνικού χερσαίου και θαλάσσιου χώρου.  Ειδικά ζητήματα που αφορούν την παραγωγή ενέργειας αλλά και την διαχείριση και πώληση ελληνικής γής είναι πλέον φλέγοντα εθνικά θέματα.

Ανάμεσα στα θέματα αυτά ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια το τεράστιο σκάνδαλο που αφορά το «Ναυάγιο Ζακύνθου», υπόθεση που είχε αρχίσει επί κυβέρνησης Σαμαρά. Το θέμα είναι εθνικό εφόσον αφορά την πώληση γής τεράστιας αξίας (κοντά στο $1 δις) που ανήκει στην Εκκλησία και σε ιδιώτες σε ξένο – και μάλιστα ηγέτη κράτους συμμάχου της Τουρκίας, συγκεκριμένα τον Εμίρη του Κατάρ. Να θυμίσουμκε άραγε ότι η Τουρκία έστειλε πρόσφατα στην Τουρκία για στάθμευση και εκπαίδευση μαχητικά αεροσκάφη Rafale;

Οι πολλαπλές παρανομίες της αγοραπωλησίας οδήγησαν σε μερική δικαίωση των πραγματικών δικαιούχων από την ελληνική δικαιοσύνη. Ενώ η δικαστική μάχη συνεχίζεται και οι μεγάλες παρανομίες πιθανόν να οδηγήσουν την υπόθεση ακόμα και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ο υπ. Τουρισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιχειρεί την διευθέτηση του θέματος με τη δημιουργία ανώνυμης εταιρίας του Δημοσίου.

Οι απαράδεκτες αυτές κινήσεις προδίδουν την οσμή σκανδάλου που αγγίζει τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης.  Η ομογένεια της Αμερικής αλλά και ο παγκόσμιος Ελληνισμός έχει πληροφορηθεί τα καθέκαστα από τις συνεχείς αναφορές του τύπου και είναι αγανακτισμένος με τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Αραγε δεν παραδειγματίστηκε ο κ.Μητσοτάκης από την αντεθνική στάση του προκατόχου του κ.Τσίπρα στο σκοπιανό;

Ευχή και απαίτηση όλων μας είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις να λαβαίνουν αποφάσεις που να προωθούν τα εθνικά συμφέροντα και όχι να εξυπηρετούν προσωπικά κάποιους επιτήδειους.   Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Β.Ματαράγκας                                          Δρ. Π. Μπαλτατζής

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here