Του Νίκου Σταματάκη

Βρίσκομαι σε ιδιαίτερα δυσάρεστη θέση, τις μέρες αυτές που όλοι οι Ελληνες θρηνούμε την εκδημία του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη, να ασχολούμαι με εκείνους στους οποίους δεν τους πρέπει η τιμή να λέγονται Ελληνες, επειδή αποδεδειγμένα ντροπιάζουν τον Ελληνισμό με την ανήθικη και παράνομη συμπεριφορά τους και προξενούν τεράστια ζημία στην Ομογένεια. Μιλώ ασφαλώς για όσους ενεπλάκησαν σε απίστευτα σκάνδαλα, παραβάσεις, οικονομικές ατασθαλίες και άλλες παρανομίες στα πλαίσια της συμμετοχής τους στην Ομοσπονδία Ελλ. Σωματείων Ν.Υόρκης.

Πρόκειται για ένα κύκλωμα αμφίβολης ποιότητας ανθρώπων, κοινώς «καραγκιόζηδες», που περιφέρονται γύρω από τον ανεκδιήγητο απατεώνα Πέτρο Γαλάτουλα.  Ενα κύκλωμα που εξακολουθεί σήμερα, την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, να επιδιώκει τη διενέργεια εκλογών σε λίγες μέρες. Τον Γαλάτουλα έχουμε περιγράψει επανειλημένα με τα πιο μελανά χρώματα: δεν υπάρχει απατεωνιά που να μην την έχει διαπράξει, είναι υπόδικος στα αμερικανικά δικαστήρια και, ακόμα χειρότερα, είναι ήδη καταδικασμένος στην συνείδηση όλης της Ομογένειας.  Εάν είχε σταγόνα φιλότιμου θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη και να εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Εκείνος όμως όχι μόνο δεν ζητά συγγνώμη, αλλά έχει θέσει σε εφαρμογή το plan B. Χρησιμοποιώντας τους διάφορους καραγκιόζηδες (και συνενόχους σε πολλά) γύρω του επιχειρεί να σπρώξει την Ομοσπονδία σε απαράδεκτες εκλογές (χωρίς ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου και ελέγχου των μητρώων συλλόγων). Ποιοί είναι λοιπόν αυτοί οι καραγκιόζηδες; Πολλοί μαζεύονται τακτικά στο σπίτι του Γαλάτουλα στα Hamptons για συνεδριάσεις και επαφές, ένα σπίτι που ακόμα ψάχνουμε με τι οικονομικά στοιχεία το αγόρασε αφού δεν έχει κολλήσει ένα ένσημο για χρόνια.  Ας δούμε τους τύπους αυτούς με την σειρά:

 • Νίκος Βέλιος και Απόστολος Τομόπουλος. Ως πρώην πρόεδροι θα έπρεπε να αισθάνονται την ευθύνη των λόγων και των πράξεών τους. Ο πρώτος έχει περιπέσει σε γεροντική άνοια στα όρια του ακαταλόγιστου. Ο δεύτερος, ολοφάνερα ανισόρροπος, δηλώνει επανειλλημένα ότι κρατά τα πρακτικά της Ομοσπονδίας στο σπίτι του, ανάμεσα σε άλλες, επιεικώς παράνομες και παράλογες ενέργειες. Επιδεικνύει πρωτοφανή έλλειψη συναίσθησης της θέσης του. Τομόπουλε, έλα στη θέση του Εισαγγελέα της Ν.Υόρκης, ή του οποιουδήποτε δικαστή, όταν διαβάσει τις δηλώσεις σου.  Ψάξε από τώρα να βρεις που θα κρυφτείς…
 • Γιώργος Γεωργόπουλος.  Εκρεμεί εναντίον του μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε η δικηγόρος Μαρία Μάρκου για λογαριασμό του συζύγου της Κώστα (Gus) Λαμπρόπουλου. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες και στοιχεία εναντίον του για άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας. Γεωργόπουλε, γιατί δεν ρωτάς την κόρη σου που δουλεύει στο γραφείο του Εισαγγελέα, να σου πεί που θα καταλήξεις; Αλλος ένας που δεν έχει το φιλότιμο ούτε μια απλή συγγνώμη να ζητήσει…
 • Σοφία Στρουμπάκη. Με απαράδεκτη συμπεριφορά αρνείται για χρόνια να παρουσιάσει στοιχεία για την διαχείριση των λαχνών της παρέλασης (φυσικά δεν είναι η μόνη – εμπλέκονται και άλλοι), υπόθεση στην οποία παρανόμησε ή συνέβαλλε στην παρανομία φτάνοντας στο σημείο να παραβιάζει τους κανονισμούς της αμερικανικής εφορίας (IRS) για τα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Τελευταία αισθάνεται «άνετη και ωραία» και πιστεύει ότι έχει δικαίωμα να είναι υποψήφια στα (παράνομα) ψηφοδέλτια, ενώ ο γιός της διορίστηκε ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής Οικονομικών… Δεν έχει καν την ευαισθησία να αποσύρει την – ούτως η άλλως παράνομη και ανυπόστατη – υποψηφιότητά της.  Καλά, ο γιός θα ελέγξει την μάνα για οικονομικές ατασθαλίες;  Το ασυμβίβαστο βγάζει μάτια…Ούτε μια δήλωση από την Στρουμπάκη – και φιλότιμο γαιδουρινό…
 • Αννα Νότη και Δημήτρης Φιλιππίδης. Οι δύο αυτοί ενεπλάκησαν σε καταγγελία σκανδάλου, προφανώς  με την καθοδήγηση του απατεώνα Γαλάτουλα, ο οποίος φαίνεται ότι τους εκβιάζει ή ότι τους κρατά στο χέρι με άλλο τρόπο.  Με αφορμή βραδινή τακτική εκπομπή της Ομοσπονδίας στον ραδιοσταθμό Hellas FM όπου εργάζεται ο Φιλιππίδης (για την οποία η Ομοσπονδία είχε καταβάλλει ποσό $5000) ο «δημοσιογράφος» (τα εισαγωγικά δεν είναι αρκετά για να εκφράσουν την περίπτωση) Δημήτρης Φιλιππίδης αλλά και η Αννα Νότη προέβησαν σε καταγγελίες (ο καθένας από μία) σχετικά με βίαιο επεισόδιο στο στούντιο του σταθμού Hellas FM στις 25 Μαρτίου 2019.  Τότε παρουσιάστηκε εκεί ο νόμιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και ζήτησε το λόγο γιατί δεν ενημερώθηκε και γιατί δεν του ζητήθηκε η άδεια για την παρουσία εκεί του απατεώνα Γαλάτουλα και της Αννας Νότη.  Και οι δύο καταγγέλοντες μιλούν για βίαιο επεισόδιο, η δε κα.Νότη αναφέρει ότι ο Μεϊμάρογλου «δεν την σεβάστηκε σαν γυναίκα και την χτύπησε στα στήθια». Παραθέτουμε εδώ τις δύο καταγγελίες που πρωτοκολλήθηκαν στα βιβλία της Ομοσπονδίας.  Εδώ η καταγγελία της Νότη ΑΝΝΑ ΝΟΤH και εδώ του Φιλιππίδη… ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ  Οταν όμως ήρθε η ώρα να στηρίξουν τη θέση τους, μεγάλη σιωπή.  Ο Δημήτρης Φιλιππίδης ΔΕΝ έκανε καμία νομική κίνηση εναντίον του Μεϊμάρογλου – λέει ότι ρώτησε την δικηγόρο του Μαρία Μάρκου αλλά οι πληροφορίες μας λένε ότι η Μάρκου δεν είχε ιδέα. Η Αννα Νότη σε επίσημη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας που καταγράφτηκε στα πρακτικά, παραδέχτηκε ότι δεν δέχτηκε επίθεση σεξουαλικής κακοποίησης από τον Κλεάνθη Μεϊμάρογλου. Προφανώς πρόκειται για ΣΚΕΥΩΡΙΑ που εξυπηρετούσε τα σχέδια του απατεώνα Γαλάτουλα. Εχουμε μια συμβουλή για τους Αννα Νότη και Δημ.Φιλιππίδη, που φαίνεται ότι συνδέονται με στενή φιλία: H συνολική σας συμπεριφορά σε πολλά θέματα είναι επιεικώς άθλια. Αποσυρθείτε ΑΜΕΣΑ από κάθε ενασχόληση με την Ομοσπονδία – δεν έχετε κανένα δικαίωμα να αμαυρώνετε το όνομα της Οργάνωσης με τις βρωμοδουλειές σας. Οι μέρες που οι διάφορες λαμογιές περνούσαν στα μουλωχτά και κανείς δεν τις μάθαινε τελείωσαν. Η εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα σας και το αφήνω εδώ. Ο νοών νοείτω.
 • Διονύσης Πυλαρινός. Ο γνωστός με το παρατσούκλι «χουντικός» δεν έχει καμία θέση στην οργάνωση. Χαμηλής στάθμης άτομο – έχει δείξει ιδιότητες τραμπούκου πολλές φορές. Και όμως έχει στη διάθεσή του κωδικούς υπολογιστών, κλειδιά, επίσημα έγγραφα και άλλα πολλά. Πετάχτε τον έξω ΤΩΡΑ.
 • Τιμολέων Κακούρος και ο κολαούζος του Γιάννης Κουταλής.  Ο «Ναπολέων» Κακούρος επιδεικνύει αυταρχική συμπεριφορά σε κάθε ευκαιρία, που ταιριάζει τέλεια με το «χιτλερικό μουστάκι» του. Ονειρεύεται να γίνει πρόεδρος και άλλα μεγαλεία… Που πάς ρε Καραμήτροοοο;!!… Και δίνει συνεντεύξεις στον δήθεν δημοσιογράφο Κουταλή, που μόνο όταν το Helleniscope καυτηρίασε την απαράδεκτη τραμπούκικη συμπεριφορά του σε αρκετές συνεδριάσεις κατάλαβε ότι τον βλέπουν και συμμαζεύτηκε κάπως.

Υπάρχουν και άλλοι παραβάτες στους οποίους θα αναφερθούμε σύντομα.  Εχω μια συμβουλή προς όλους: Συμμαζευθείτε χωρίς καθυστέρηση. Μην ελπίζετε ότι θα επιβιώσετε. Μην νομίζετε ότι θα καλύψετε τις πομπές σας με εκλογές ή άλλο τρόπο. Η εποχή που οι διάφορες ατασθαλίες και παρανομίες καλύπτονταν έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.  Αν δεν πείθεστε ρίχτε μια ματιά στο ζωντανό πτώμα της Crescent Street, τον «φίλο» σας τον Α.Διαματάρη.  Θα λογοδοτήσετε με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Σας συμφέρει να δεχτείτε την λογική πρόταση του επίτιμου Προέδρου κ.Σταθάκου– βασικά στοιχεία της οποίας ήδη γνωρίζετε – την οποία το Helleniscope θα δημοσιεύεσει τις επόμενες μέρες.  Μόνο έτσι έχετε ελπίδα να μειώσετε τις ευθύνες σας…

2 COMMENTS

 1. Μέσα από Το ξεσκέπασμα των ομοσπόνδυλων από το HELLENISCOPE , προβάλλεται συγχρόνως
  και η φαιδρά εικόνα της ομογένειας , η οποία
  είχε μαύρα μεσάνυχτα όσον αφορά τους
  διοικούντες την κορυφαία ομογενειακή οργάνωση. Μεγάλη ευθύνη , ίσως την μεγαλύτερη
  επωμίζονται τα ανύπαρκτα ομογενειακά ΜΜΕ .

 2. Επειγει η Ομοσπονδια να αποκτησει Πειθαρχικο Τμημα ,ωστε τετοιου ειδους απαραδεκτες και βλαβερες συμπεριφορες ,οπως του Μειμαρογλου να τιμωρουνται με αποβολη απο την Ομοσπονδια .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here