ΦΩΤΟ: Από την προπέρσινη συνάντηση στην Φλόριδα του Κ.Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του HANC Βασίλη Ματαράγκα. Διακρίνεται δεξιά η κA. Κοκκόλη, μέλος του Δ.Σ. του HANC.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Νίκος Σταματάκης): Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ελλάδα πρόσφατη ανακοίνωση του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της ανεπίσημης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για να γράψει την κόρη του στο Πανεπιστήμιο Yale… H ανακοίνωση αυτή χαρακτηρίστηκε σκληρή αλλά πιστεύουμε ότι δίνει το ακριβές στίγμα του πώς και που πρέπει να κινούνται οι ομογενειακές οργανώσεις.

Το παρακάτω βίντεο (έχει 53,000 views!!!) με την ανακοίνωση του HANC, όπως και αρκετά σχετικά δημοσιεύματα – έχουν προκαλέσει αίσθηση.  Απολαύστε το!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ EΛΛHNOAMEΡIKANIKOY ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (HANC) ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

=========================================

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (HANC) August 28, 2021

Το προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC) καλωσορίζει τον Ελληνα πρωθυπουργό στην Αμερική έστω και εάν η επίσκεψή του αυτή είναι ανεπίσημη.  Η Ελλάδα και οι εκλεγμένοι ηγέτες μας έχουν πάντοτε την απεριόριστη αγάπη και την συνεργασία μας.

Η ηγεσία του HANC είχε την καλή τύχη πέρυσι να συζητήσει εκ βαθέων προσωπικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στη διάρκεια επίσκεψής του στη Φλόριδα, όπου και ετέθησαν σειρά θεμάτων επί τάπητος. Είχαμε εκφράσει τις ιδιαίτερες ανησυχίες μας για τα εθνικά θέματα τα οποία πλέον, μετά την υπογραφή της δουλοπρεπούς σύμβασης με τους δανειστές το 2015, δεν περιορίζονται στα ελληνοτουρκικά και στο σκοπιανό αλλά αφορούν άμεσα τα θέματα εκμετάλλευσης του εθνικού χερσαίου και θαλάσσιου χώρου.  Ειδικά ζητήματα που αφορούν την παραγωγή ενέργειας αλλά και την διαχείριση και πώληση ελληνικής γής είναι πλέον φλέγοντα εθνικά θέματα.

Ανάμεσα στα θέματα αυτά ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια το τεράστιο σκάνδαλο που αφορά το «Ναυάγιο Ζακύνθου», υπόθεση που είχε αρχίσει επί κυβέρνησης Σαμαρά. Το θέμα είναι εθνικό εφόσον αφορά την πώληση γής τεράστιας αξίας (κοντά στο $1 δις) που ανήκει στην Εκκλησία και σε ιδιώτες σε ξένο – και μάλιστα ηγέτη κράτους συμμάχου της Τουρκίας, συγκεκριμένα τον Εμίρη του Κατάρ. Να θυμίσουμκε άραγε ότι το Κατάρ έστειλε πρόσφατα στην Τουρκία για στάθμευση και εκπαίδευση μαχητικά αεροσκάφη Rafale;

Οι πολλαπλές παρανομίες της αγοραπωλησίας οδήγησαν σε μερική δικαίωση των πραγματικών δικαιούχων από την ελληνική δικαιοσύνη. Ενώ η δικαστική μάχη συνεχίζεται και οι μεγάλες παρανομίες πιθανόν να οδηγήσουν την υπόθεση ακόμα και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ο υπ. Τουρισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιχειρεί την διευθέτηση του θέματος με τη δημιουργία ανώνυμης εταιρίας του Δημοσίου.

Οι απαράδεκτες αυτές κινήσεις προδίδουν την οσμή σκανδάλου που αγγίζει τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης.  Η ομογένεια της Αμερικής αλλά και ο παγκόσμιος Ελληνισμός έχει πληροφορηθεί τα καθέκαστα από τις συνεχείς αναφορές του τύπου και είναι αγανακτισμένος με τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Αραγε δεν παραδειγματίστηκε ο κ.Μητσοτάκης από την αντεθνική στάση του προκατόχου του κ.Τσίπρα στο σκοπιανό;

Ευχή και απαίτηση όλων μας είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις να λαβαίνουν αποφάσεις που να προωθούν τα εθνικά συμφέροντα και όχι να εξυπηρετούν προσωπικά κάποιους επιτήδειους.   Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Β.Ματαράγκας                                          Δρ. Π. Μπαλτατζής

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here