ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 6.15μμ  – Πριν λίγο λάβαμε συμπληρωμστική πρόταση του Επίτιμου Προέδρου της Ομοσπονδίας ΝΥ κ.Σταθάκου, η οποία είχε προταθεί και ιδιαιτέρως προ μηνών στην συνάντηση των Πρώην Προέδρων, όπου κυρίως προτείνεται η επαναφορά του Καταστατικού του 2000 και η εγγραφή ατομικών μελών.  Την παραθέτουμε αυτούσια – μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΑΘΑΚΟΥ – ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 

==============================

Ο Επίτιμος Πρόεδρος κ.Σταθάκος υποβάλλει πρόταση 5 σημείων και κατάλογο προσώπων τα οποία να στελεχώσουν τις Επιτροπές Εφορευτική και Εξελεκτική προς τη διενέργεια Εκλογών.

Του Νίκου Σταματάκη

Λάβαμε προ ημερών σημαντική πρόταση του Επίτιμου Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Ν.Υόρκης, βασικά σημεία της οποίας είχε προσωπικά εκθέσει ο ίδιος σε πρόσφατες παρουσίες του σε συνεδριάσεις της Ομοσπονδίας στη διάρκεια του καλοκαιριού, εν μέσω της μεγάλης κρίσης που απειλεί την οργάνωση. Τις ιδέες αυτές άλλωστε δεν παρέλειπε να αναφέρει σε ιδιωτικές του συνομιλίες με τον τύπο αλλά και παράγοντες της Ομογένειας.  Τις παρουσιάζουμε εδώ συνοπτικά κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και ελπίζοντας ότι – έστω και αυτή την ύστατη στιγμή προ της διέλευσης των θυρών της Δικαιοσύνης – οι “ώτα έχοντες ακούειν” ξαφνικά θα ανανήψουν…

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΑΣ.ΣΤΑΘΑΚΟΥ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΕΙΑ:

  1. Ενδελεχής έλεγχος των Οικονομικών.
  2. Ενδελεχής έλεγχος στους εναπομείναντες συλλόγους ώστε να απορριφθούν τα παράσιτα που υπάρχουν σήμερα.
  3. Ανοιχτή πρόσκληση στην Ομογένεια για συμμετοχή στις τάξεις της Ομοσπονδίας κυρίως όσων οργανισμών ήδη έχουν φύγει, απογοητευμένοι από το κατάντημα της που μερικοί ανεκδιήγητοι δημιούργησαν.
  4. Μετά το πέρας των παραπάνω ελέγχων να συνταχθεί από έμπειρους ομογενείς νέο καταστατικό στα Αγγλικά και στα Ελληνικά και να προκηρυχθούν εκλογές.
  5. Να συμπληρωθούν οι βασικές επιτροπές (εξελεγκτική, εφορευτική) με νέα πρόσωπα που να γνωρίζουν τις ζυμώσεις στους κόλπους της Ομοσπονδίας και με τη συνεργασία των πρώην Προέδρων ή της πλειοψηφίας αυτών. Ετσι ώστε να υπάρξει η βεβαιότητα στην κοινότητά μας ότι βαδίζουμε σε ένα μέλλον αντάξιο των αξιών της φυλής μας.

Στο σημείο αυτό ο κ. Σταθάκος καταδικάζει όσους επιχειρούν να διενεργήσουν εκλογές πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και τονίζει ότι παρανομούν και ότι αποδεικνύουν εμπράκτων ότι αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της Ομοσπονδίας που έφτασε από πλέον των 200 συλλόγων να έχει μόνο περίπου 40 ενεργούς και από αυτούς αρκετούς συλλόγους- σφραγίδες.

ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο κ.ΣΤΑΘΑΚΟΣ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Βασικό στοιχείο της πρότασης του κ.Σταθάκου είναι η κατονόμαση ομάδας προσώπων που να στελεχώσουν τις Επιτροπές Εξελεγκτική και Εφορευτική για τις επόμενες εκλογές:

Μαρία Μάρκου, Νίκος Αλυσανδράτος, Νίκος Σταματάκης, Δημήτρης Φίλιος, Φίλιπ Κρίστοφερ, Χάρι Κάλας, Σπύρος Γαρυφάλης, Κώστας Μάστορας, Γιώργος Αλμυρούδης, Αχιλλέας Λυγγέρας, Χρίστος Βουρνάς, Δημήτρης Βεκιαρέλης, Δημήτρης Γωνιάς, Κώστας Λαμπρόπουλος, Γιάννης Νάθενας, Στάθης Βαλιώτης, Αικατερίνη Λιβάνη, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, Πίτερ Μιχαλέας, Τάκης Κοκαλιάρης, Ζωή Κουτσουπάκη, Νίκος Γωργαντζάς, Νίκος Κωστόπουλος.

Ο κ.Σταθάκος μας επεσήμανε ότι είναι ανοιχτός και σε άλλα ονόματα.  Οσον αφορά εμένα προσωπικά θα ήθελα να πώ ότι με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του κ.Σταθάκου.  Ωστόσο λόγω της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας δεν θεωρώ σωστό να συμμετέχω στις δύο αυτές επιτροπές.  Eφόσον όμως μου προταθεί, θα μπορούσα να βοηθήσω στην προσεχή επιτροπή καταστατικού με τις νομικές και λοιπές μου γνώσεις.  Επίσης στο μέλλον ασφαλώς και θα μπορούσα να βοηθήσω την Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων στην οποία συμμετείχα και στο παρελθόν.

Απευθύνουμε ύστατη έκκληση στους παρανομούντες της μειοψηφίας των πρώην Προέδρων να συνέλθουν και να συνεργασθούν στα πλαίσια της πρότασης αυτής.  Για τελευταία φορά τους λέμε ότι δεν έχουν πολλές επιλογές εάν δεν θέλουν να βρεθούν υπόλογοι ενώπιον της Δικαιοσύνης.

September 9, 2021, n.stamatakis@aol.com   www.helleniscope.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here