Ας μην έχει αμφιβολία ο αξιοθρήνητος πρώην εκδότης του Ε.Κ. Αντώνης Διαματάρης ότι αυτός είναι ο βασικός υπεύθυνος για τα χάλια της Ομογένειας και όχι ο Καρλούτσος, ούτε ο Ανδριώτης αλλά ούτε και ο Γαλάτουλας. Εκείνοι έκαναν τις ατασθαλίες τους – αλλά εκείνος, ο Διαματάρης, αντί να κάνει “κριτική στην εξουσία”, έκανε “μπίζνες με την εξουσία”… Και τους έκρυβε με οικονομικά και άλλα ανταλλάγματα.

Τώρα είναι η ώρα να ξεσηκωθεί η Ομογένεια, να διώξει τους άτιμους και τους παραβάτες  και να πάρει τις οργανώσεις της στα χέρια της.

Του Νίκου Σταματάκη

Για αρκετούς μήνες φέτος η ιστοσελίδα μας εστίασε τον φακό της στον απατεώνα Γαλάτουλα και την παρέα του που καταδυναστεύουν για χρόνια την ταλαίπωρη Ομοσπονδία της Ν.Υόρκης.  Γράψαμε σειρά αποκαλυπτικών άρθρων και ξεσκεπάσαμε τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων και τις ατασθαλίες τους.  Είπαμε τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς κανένα δισταγμό, όπως άλλωστε είχαμε κάνει και στην περίπτωση της κοινότητας Αγίου Δημητρίου Αστόριας όπου ο μαφιόζος Ανδρώτης και η παρέα του έπιναν το αίμα της κοινότητας για πάνω από τέσσερις δεκαετίες… Το ίδιο ασφαλώς θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε για την Αρχιεπισκοπή που ταλανίζεται από παρόμοιες συμπεριφορές…

Δεν αναφέρω τα παραπάνω για να αυτο-επαινεθούμε.  Εμείς ως μέσο επικοινωνίας προσπαθούμε να εκπληρούμε τον ρόλο μας που είναι ακριβώς αυτός: ο έλεγχος της εξουσίας. Στην περίπτωση μας “εξουσία” είναι όσοι διαχειρίζονται τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς μας, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ – δηλαδή κυρίως η Εκκλησία, οι κοινότητες και οι οργανώσεις μας.  Εάν τα ομογενειακά ΜΜΕ εξεπλήρωναν τον ρόλο τους τα τελευταία 40 χρόνια η Ομογένεια της Αμερικής θα ήταν σε αξιοζήλευτη κατάσταση.  Δεν το έκαναν και είναι οι κύριοι υπαίτιοι της σημερινής κατάντιας μας.

Μάλιστα αγαπητοί ομογενείς, διαβάσατε σωστά: Δεν είναι ο Καρλούτσος, ο Ανδριώτης και ο Γαλάτουλας οι βασικοί υπεύθυνοι για τα χάλια μας. Εκείνοι έκαναν αυτό που κάνουν όσοι διεφθαρμένοι διαχειρίζονται κοινό χρήμα – δηλαδή μας εκμεταλλεύονταν.  Εάν όμως ο τύπος έκανε σωστά τη δουλειά του, είτε δεν θα τολμούσαν, είτε η ζημιά θα ήταν μικρότερη.  Ο τύπος όμως δεν έκανε σωστά τη δουλειά του – το αντίθετο μάλιστα: έπεσε στο ίδιο κρεβάτι με τους διεφθαρμένους.  Και κυρίως η εφημερίδα που ήταν μέχρι πρότινος η ηγέτιδα του ομογενειακού τύπου, ο Εθνικός Κήρυκας.

Ας μην έχει αμφιβολία ο αξιοθρήνητος πρώην εκδότης του Ε.Κ. Αντώνης Διαματάρης ότι αυτός ήταν και είναι ο βασικός υπεύθυνος για τα χάλια της Ομογένειας.  Γιατί εκείνος αντί να κάνει “κριτική στην εξουσία”, έκανε “μπίζνες με την εξουσία”…. Και οι τρεις κορυφαίοι διεφθαρμένοι της Ομογένειας, Καρλούτσος, Ανδριώτης και Γαλάτουλας, και οι τρείς ήταν στην ουσία συνεταίροι του Διαματάρη.  Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι όταν αναφερόταν ο ίδιος στην συνεργασία με τους τρεις διεφθαρμένους χρησιμοποιούσε τον όρο “μπίζνες”… Αυτές ήταν, φίλοι μου,  οι “μπίζνες” του Διαματάρη – και αυτή είναι τώρα η κατάντια της Ομογένειας… Ο ίδιος βέβαια τιμωρήθηκε και οι άλλοι δύο αναμένουν σύντομα την αληθινή τιμωρία τους.  Αλλά η καταστροφή που επέφεραν στην Ομογένεια επί τόσες δεκαετίες είναι τεράστια.

Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί το κακό; Υπάρχει τρόπος να αναστραφεί αυτή η ανείπωτη καταστροφή;  Ασφαλώς και υπάρχει.  Αλλά τίποτα στον κόσμο αυτό δεν έρχεται χωρίς θυσίες.  Το Helleniscope και ορισμένες άλλες ιστοσελίδες (με πρώτο το ηρωϊκό “Καλάμι” αλλά και το Monomakhos.com) έκαναν το καθήκον τους.  Ξεσκεπάσαμε όλη τη βρώμα που άλλοι συγκάλυπταν για δεκαετίες για να αποκτήσουν οικονομικό και πολιτικό όφελος. Δίπλα μας στάθηκαν ορισμένοι αποφασισμένοι ομογενείς με αυταπάρνηση και τεράστια επένδυση χρόνου. Ορισμένα από τα ονόματά τους τα βλέπετε στις σελίδες μας, αλλά τα περισσότερα είναι αφανή.  Μας ενισχύουν ηθικά με κάθε τρόπο αλλά και μας παρέχουν πληροφορίες ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.  Ετσι μπορούμε να πούμε σήμερα ότι έχουν αρχίσει να φαίνονται κάποια καλά αποτελέσματα στην κοινότητα Αγ.Δημητρίου Αστόριας και αλλού στην Εκκλησία. Τουλάχιστον υπάρχει ο φόβος ότι οι παραβάσεις και οι παρανομίες θα αποκαλύπτονται.

Αλλά στην Ομοσπονδία οι στιγμές είναι κρίσιμες.  Εμείς πράξαμε ότι ήταν δυνατόν και θα εξκακολουθήσουμε να το κάνουμε. Αλλά για να έλθει η καινούρια μέρα, “για να ανέβει ο ήλιος”,  χρειάζετε όλοι εσείς οι απλοί ομογενείς να πάρετε την πρωτοβουλία και να επανέλθετε στην Ομοσπονδία από όπου σας διώξανε.  Να φέρετε τους συλλόγους σας πίσω εκεί όπου ανήκουν έτσι ώστε να ξεκινήσουμε το μεγάλο έργο της ανάκαμψης και της αλλαγής.  Με το όραμα ότι θα αφήσουμε στα παιδιά μας θεσμούς και οργανώσεις αντάξιες του Ελληνισμού.

Είναι ώρα λοιπόν να αναλάβουμε όλοι, ο καθένας προσωπικά αλλά και ως σύλλογοι και οργανώσεις, τις ευθύνες μας.  Εμπρός λοιπόν όλοι λάβετε μέρος τις προσεχεις μέρες, εβδομάδες και μήνες στη νέα μέρα που ξημερώνει στην Ομοσπονδία Ν.Υόρκης.  Εμπρός να ξεπλύνουμε τις ντροπές, εμπρός να επουλώσουμε τις πληγές, εμπρός να φτιάξουμε μια καλύτερη Ομογένεια για τα παιδιά και τα εγγόνια μας…

September 15, 2021, n.stamatakis@aol.com   www.helleniscope.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here