Του Νίκου Σταματάκη

Οι γνωστοί τραμπούκοι αλλά και διάφοροι άξεστοι “καράβλαχοι” της ομάδας του απατεώνα Γαλάτουλα έχουν πάρει σβάρνα τα ραδιόφωνα και βγάζουν απαράδεκτες ανοησίες από το αμόρφωτο στόμα τους, διασπείροντας ψεύδη και ανοησίες στην Ομογένεια σχετικά με την δικηγόρο Μαρία Μάρκου.  Τους πείραξε φαίνεται που βρέθηκε μια άξια γυναίκα και δικηγόρος να τους ξεβρακώσει… Η ίδια σε δήλωση που μας παραχώρησε πριν λίγα μόλις λεπτά τονίζει τα εξής:

 1. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στη Νέα Υόρκη από το Τέξας ήρθα σε επαφή με την Ομοσπονδία και πρόσφερα τις υπηρεσίες μου, τις γνώσεις μου, το χρόνο μου, τα χρήματά μου και όλη μου την ψυχή για το καλό της Ομογένειας.
 2. Την φιλανθρωπική μου δράση δεν μου αρέσει να τη διαφημίζω αλλά είναι γνωστή. Εκείνο που ίσως δεν έχει αντιληφθεί η Ομογένεια είναι ότι όταν πριν δύο χρόνια πήγα με έναν μεγάλο σύλλογο (Των Γυναικών) στην Ομοσπονδία και αρχίσαμε να παράγουμε έργο, ο Γαλάτουλας και η παρέα του μας πέταξαν έξω σε μια βδομάδα. Μας έδειξαν καθαρά ότι δεν χρειάζονται κανένα που να εργάζεται για το κοινό καλό και να παίρνει τον φιλανθρωπικό και πολιτιστικό ρόλο της Ομοσπονδίας σοβαρά.
 3. Εγώ και ο σύζυγός μου, Κώστας (Gus) Λαμπρόπουλος εξακολουθούσαμε και εξακουλουθούμε να προσφέρουμε ότι μπορούμε στα κοινά και δεν πτοηθήκαμε από τις συμπεριφορές μερικών απαράδεκτων.  Αλλά πρόσφατα εντός του κτιρίου της Ομοσπονδίας ο Γιώργος Γεωργόπουλος, παρόντων αρκετών πρώην προέδρων της μειοψηφίας και της πλειοψηφίας, εκστόμισε απαράδεκτες ψευδείς κατηγορίες κατά του συζύγου μου Κώστα Λαμπρόπουλου. Ούτε ο Γεωργόπουλος ούτε κανείς εκ των παρόντων αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη – ούτε ακόμα και τώρα ενάμισυ μήνα αφότου έλαβαν με δικαστικό επιμελητή (process server) την δικαστική μου καταγγελία για το θέμα.
 4. Απορούν ορισμένοι – επιεικώς αμόρφωτοι – γιατί η νομική μου καταγγελία αναφέρεται και εναντίον των υπευθύνων της Ομοσπονδίας. Για τον ίδιο λόγο που εάν γίνει κάποια εγκληματική πράξη από κάποιον τρίτο εντός ενός πχ. εστιατορίου η οποιαδήποτε νομική καταγγελία θα αναφέρει τόσο των παρανομήσαντα όσο και το εστιατόριο.  Πόσο δύσκολο είναι για κάποιους ανόητους να το καταλάβουν;
 5. Επομένως η νομική μου κίνηση δεν γίνεται για να βλάψω την Ομοσπονδία αλλά για να επαναφέρω τη Δικαιοσύνη και το σεβασμό – τελεία και παύλα.  Αισθάνομαι όμως μεγάλη απογοήτευση που κανείς από τους παρόντες στο αισχρό επεισόδιο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη όχι μόνο συγγνώμη να πεί αλλά ούτε ένα καλό λόγο.
 6. Εχοντας τα παραπάνω υπόψη, θα πώ το εξής: Πολλοί αξιόλογοι ομογενείς με τιμούν με την φιλία και το σεβασμό τους, μεταξύ των οποίων και ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.Βασίλειος Σταθάκος που με πρότεινε πρόσφατα στην ομάδα των είκοσι περίπου Ομογενών για την αναμόρφωση της Ομοσπονδίας.  Υπόσχομαι προς όλους ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να απαλλαγεί η Ομοσπονδία από το κύκλωμα των εκμεταλλευτών και να ανοίξει τις πόρτες της προς όλες τις υγιείς δυνάμεις της Ομογένειας.  Δεν θα δεχτώ ποτέ ότι η ελληνοαμερικανική κοινότητα που – ειδικά στη Νέα Υόρκη – έχει το υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο από οποιαδήποτε άλλη εθνική ομάδα, ανέχεται να διοικείται από μια ομάδα ατόμων μειωμένης μορφωτικής αλλά κυρίως ηθικής στάθμης.

3 COMMENTS

 1. Συγχαρητηρια θερμα στην Κα Μαρκου που ανελαβε με αλλους πατριωτες Ομογενεις το επιπονο και χρονοβορο εργο εξυγιανσης της Ομοσπονδιας Ελληνικων Σωματειων ΝΥ .
  Πραγματι η Ομογενεια αξιζει την καλυτερη δυνατη Ομοσπονδια ,ωστε να ακοτελεσει παραδειγμα χρηστης Διοικησης και σε αλλους Οργανισμους ιδιαιτερα στους Ελλαδικους Μικρους και Μεγαλους.

 2. Μπράβο Κυρία Μάρκου, Μπράβο Μαρία, συνέχισε τον αγώνα τον καλό να ξεκαθαριστεί η κόπρος του Αυγείου που εδώ και χρόνια αμαύρωσαν την Ομογένεια με την αχαρακτήριστη συμπεριφορά τους και τις κάθε είδους ατασθαλίες. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου χάρη σε σένα να βρει το δρόμο της η Ομοσπονδία με ικανούς και χρηστούς ομογενείς. Και πάλι Μπράβο!
  Συγχαρητήρια Νίκο για την παρουσίαση αυτή που νομίζω είναι καταλυτική όπως την κατέθεση η κυρία Μάρκου.

 3. “η κόπρος του Αυγείου”
  LOVE IT! That fecund, picturesque phrase can be applied to SO MUCH of what has been thrown at us these days. Bravo, George+Melikokis!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here